Rastrošna ministrica Pusić

2
“HRVATSKI  diplomati i službenici u Bruxellesu još uvijek nisu uselili u zgradu u ekskluzivnoj četvrti prijestolnice EU, koju je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u travnju ove godine kupilo za vrtoglavih 11,5 milijuna eura. U ministarstvu Vesne Pusić na djelu je neviđena rastrošnost,
jer brojni hrvatski službenici u Bruxellesu i dalje plaćaju skupi najam – mjesečno više od 140.000 kuna – za prostorije veleposlanstva, konzularnog odjela i Misije pri EU, iako je iz džepova poreznih obveznika papreno plaćena nova zgrada koja je u vlasništvu RH”, piše posljednje izdanje dvotjednika Objektiv. 
Ministarstvo Vesne Pusić u odgovoru Objektivu tvrdi kako još uvijek nije poznat datum useljenja u kupljenu zgradu naglašavajući kako će sve biti po zakonu. Nisu htjeli odgovarati na pitanja u kojoj je fazi adaptacija zgrade ni približan rok useljenja. Objektiv podsjeća da je Vlada još u siječnju, prije gotovo godinu dana, dala odobrenje i osigurala novac za kupovinu luksuzne nekretnine.
“Adaptacija ide vrlo sporo i proći će još barem pola godine dok hrvatski diplomati ne počnu useljavati. Tako je samo od dana kad je zgrada kupljena, a MVP na najam nepotrebno potrošilo više od milijun kuna, što posebno bizarno zvuči u tjednu kad vlada zbog štednje prvi put neće isplatiti naknadu za prijevoz prosvjetnim radnicima, učiteljima i profesorima”, zaključuje Objektiv.
Isti izvor napominje kako postoji još jedan bizarni slučaj trošenja proračunskog novca, a koji je prošao “ispod radara” hrvatske javnosti.
“U nedavno izglasanom provanje računu za 2014. udvostručen iznos troškova za službeni vladin zrakoplov, sa šest na dvanaest milijuna kuna. Iz Banskih dvora to pravdaju povećanim potrebama letova u Bruxelles nakon ulaska Hrvatske u EU, iako do danas nisu odgovorili ni na aferu u
kojoj je premijer vladin zrakoplov koristio u privatne svrhe”, piše Objektiv. 

facebook komentari

  • peppermintt

    ma ja razbacuje se…..

  • peppermintt

    ma ja razbacuje se…..