Pratite nas

Razgovor o suradnji političkih stranaka unutar HNS-a BiH

Objavljeno

na

Kako je danas priopćeno, 20. lipnja u Orašju Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, održala je svoju 37. sjednicu Predsjedništva stranke, na kojoj se govorilo o stanju u poplavljenim područjima, suradnji političkih stranaka u HNS-u u funkciji Općih izbora u BiH i pripremi sjednice Središnjeg odbora HDZ-a BiH.

sabor-predsjednistvoPod predsjedanjem Dragana Čovića predsjednika HDZ-a BiH, sjednica je održana u Srednjoškolskom centru u Orašju.

Na sjednici Predsjedništva, razgovaralo se o organizaciji i pružanju konkretne pomoći poplavama ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na Posavinu. Jedan od zaključaka sastanka bio je da se treba zahvaliti svim onim dobrim ljudima koji su nesebično priskočili u pomoć kad je to bilo najpotrebnije, a i dalje pomažu ova područja. Načelno se dogovorilo, da se definiraju najpotrebniji oblici pomoći bilo u stručnom, materijalnom ili drugim oblicima i da se sljedećih dana pomoć i realizira u većem opsegu, kako bi se i na taj način stalo u kraj onima koji izbornu kampanju vode preko leđa ljudi koji su nastradali u ovim nezapamćenim poplavama.

Posebna zahvala je izrečena Oružanim snagama BiH i generalu bojniku Anti Jeleču, koji je bio na poplavljenim područjima, svim institucijama iz Republike Hrvatske, koje su cijelo vrijeme bile uz poplavom pogođena područja, kao i ekipama, koje su došle s mobilnim pumpama, a došli su iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Poljske, a pored ovih ekipa u Orašju su prvih dana boravile i spasilačke ekipe iz Belgije, Albanije i Nizozemske.

Na sjednici Predsjedništva, razgovaralo se i o suradnji političkih stranaka unutar Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH. Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović, informirao je Predsjedništvo stranke, o postignutim dogovorima, s tim da je za ponedjeljak 23. lipnja sazvana sjednica Predsjedništva HNS-a BiH, gdje će se formalno i potpisati koalicija stranaka HNS-a.

Na danas održanoj sjednici Predsjedništvo HDZ-a BiH, dalo je punu potporu Anti Domiću, potpredsjedniku HDZ-a BiH i gradonačelniku Brčko Distrikta u njegovom radu.

Nakon sjednice Predsjedništva u izjavi za medije, predsjednik Čović je rekao: – ”Drago mi je da smo nakon 20-ak dana ponovno u Posavini na temu zakazivanja Središnjeg odbora naše stranke, našeg nacionalnog vijeća vezano za izbornu kampanju i ono što moramo usvojiti zbog rokova koje je postavilo centralno izborno povjerenstvo. Željeli smo da bude u Posavini jer je ključna točka rasprave, uz ovu operativnu, bila vezana za poplave u Posavini i diljem BiH”.

Predsjednik Vijeća Ministara BiH informirao nas je o svemu što je uradila BiH na toj razini, a o lokalnoj razini vlasti informacije su iznijeli predstavnici naše stranke iz zeničkog, tuzlanskog i posavskog područja. Također su nas informirali što smo radili kao stranka i dali doprinos čitavom procesu, sa naglaskom da ne dozvolimo našim ljudima, bilo kome da na bilo koji način vodi kampanju preko nastradalih ljudi.

Nadam se da smo se bar mi, ili ja osobno tako ponašali u posljednjih mjesec dana i kad smo bili ovdje. Dakle, želimo svim srcem biti uz te ljude i zbog toga smo i organizirali već idući petak jednu donatorsku večer u Vitezu pod motom ‘Četiri županije, Hercegbosanska, Zapadnohercegovačka, Hercegovačko-neretvanska i Središnja Bosna za Posavinu i druga poplavljena područja’.

Bojimo se kako vrijeme odmiče i kako neke stvari izgledaju prividno ljepše da će postati ponovno pomalo zaboravljeni. Međutim, tim ljudima treba danas pomoć, jer operativa je dosta spora i strahujem na neki način da to ne ode u drugi plan i zbog toga smo potencirali održavanje ovakvog skupa – Donatorska večer održat će se 27. lipnja u Vitezu i okupit će predstavnike i nositelje vlasti, a prije svega gospodarstvenike iz četiri županije kako bi na primjeren način još jednom stali uz narod sa ugroženih područja, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Fena

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Najave

Velimir Bujanec: Za novu sezonu Bujice – spremni!

Objavljeno

na

Objavio

Velimir Bujanec najavio novu sezonu popularne emisije!

S VESELJEM OBJAVLJUJEMO: NOVA SEZONA BUJICE STARTA U PONEDJELJAK 02. LISTOPADA!

Zbog mnogobrojnih upita vjernih gledateljica i gledatelja dužni smo vam objasniti da ove sezone krećemo s malim zakašnjenjem – u našem se studiju instalira nova, moderna oprema pa će emisija izgledati još bolje, a produkcija kvalitetnije i atraktivnije.

Bujicu će preuzimati i neke nove lokalne televizije, tako da se od listopada vidimo na više od 10 televizija u Hrvatskoj, Herceg-Bosni i u našem iseljeništvu!

Već u prvom tjednu emitiranja najavljujemo ekskluzivne i relevantne goste, sučeljavanja i teme od kojih će mnoge zaboljeti glava, a koje ne smiju obrađivati neki drugi mediji…

ZA NOVU SEZONU BUJICE – SPREMNI!

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati