Pratite nas

Kolumne

Razlika između Šešelja i Nikolića

Objavljeno

na

seselj-i-toma-nikolic

Nova hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u predizbornim sučeljavanjima izjavila je da bi pozvala na inauguraciju predsjednika Srbije, četničkog vojvodu Tomislava Nikolića. Kojeg su Srbi izabrali za predsjednika. sasvim onako nonšalatno i bez ikakvih problema. Bez neke moralne dvojbe ili nekog obzira prema susjedima koje su četničke vojvode zavile u crno.

Možete li zamisliti da u Hrvatskoj bude izabran zaprisegnuti ustaški krilnik. I da to sve prođe bez ikakve reakcije u Hrvatskoj, Srbiji i diljem cijelog svijeta. Možete li to samo zamisliti. naravno da ne možete jer bi u tom slučaju gorilo od “Triglava do Gevgelije”. Lakoća kojom Srbi sebi dopuštaju sve a drugima ništa odavno je zapažena u svojoj pokvarenosti i osjećaju nadmoći neprevaziđena.Kao što je i hrvatski mazohizam i “hodanje po jajima” već odavno opjevano. Pa se tako danima već po medijima i portalima razvlači, je li Kolinda smjela reći da su Srbi politički Hrvati. U Srbiji to smatraju ustaškom politikom, oni koji su izabrali četničkog vojvodu za predsjednika. Dakle, sve u svemu cirkus ide dalje.

Kolinda Grabra Kitarović sasvim nepotrebno šalje pisma glavnom sekretaru UN-a Tražeći da se Šešelja osudi. Jer će se kao urušiti ugled tog suda. Ma ugled kojeg suda. Onog haškog suda.? Ma nemojmo se zajebavati draga Kolinda . I što je bitan Šešelj.? Srbija je puna Šešelja, jedan više manje. I zašto bi na kraju krajeva jedan Šešelj bio gori od svoje desne ruke Nikolića kojeg je “lično” imenovao četničkog vojvodom i za kojeg onodobni srbijanski Aleksandar Ranković, poznatiji kao Jovica Stanišić veli..” nemamo mi puno za Šešelja ali imamo za Nikolića, jer da je on u selu Antin kad se malo podnapio pobio neke babe i pobacao ih u bazen”

Snimak kojeg je prenio HTV još dok četnički vojovda nije bio inauguriran i izabran, kad je Boris Tadić harao po hrvatskim medijskim općilištima, kad se nije moglo valjda povjerovati da bi Srbija bila u stanju izabrati jednog rustikalnog četnika kojemu predssjednička titula stoji kao kravi sedlo i koji je u ovoj burlesci krvavih tipova tituliran vojvodom..

Snimak gdje Beba Popović svjedoči kako mu Jovica predlaže da rasture radikale preko Nikolićevih ratnih pohoda po istočnoj Slavoniji, bunkeriran je na HTV-eu jer dogodilo se ono što nisu jadni očekivali. Podcijenili su na HTV-eu srpski bezobrazluk i računali stvari po sebi umjesto da broje prema srpskoj političkoj kulturi. Srbi su izabrali tog rustikalnog četnika umjesto prijetvornog i namirisanog Veliko Srbina Borisa Tadića koji nije ratovao nigdje nego ga onako ufino spuštao Hrvatima. Što je vjerovatno zgrozilo urednike po na HTV-eu. Razočarali ih Srbi. A mogli su im barem javiti pa ne bi puštali snimak. Snimak je valjalo zabunkerisati jer valjalo je četničkog vojvodu tri puta poljubiti što je revno uradio hrvatski predsjednik nakon početnog glumljenog i prozirnog nećkanja. Četnički vojvoda je nakon inauguracije uspio izvaliti da njemu Hrvati nisu učinili ništa nažao i da on nema problem s Hrvatskom. Je li on učinio nešto nažao Hrvatima i ima li Hrvatska s njim problema nije spominjao a nitko ga nije ni pitao. I ostalo je visjeti u zraku. Istina koja je zamrznuta i u koju nitko ne smije dirati jer što se tiče Srbije, tu vlada djelimična Omerta a Hrvate hrvatske žrtve ionako rijetko kad zanimaju.

Poanta nabrajanja ovih poznatih činjenica je u pitanju. Kolindo Grabar Kitarović u čemu je to Šešelj gori od Nikolića da bi jednog slala u Hag a drugog na svoju inauguraciju. Je li to samo zato jer je ovaj predsjednik a ovaj dojučerašnji haški uznik. Bi li da je obrnuta situacija na inauguraciju zvala Šešelja a za Nikolića tražila Hag. Što je ako ćemo vjerovati Jovici Stanišiću skoro poštenija opcija.

Nikolić po svemu sudeći nema što tražiti na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović dok se god ne rasvijetli njegova ratna uloga u pokolju u selu Antin. I to bi uradila svaka država koja drži do sebe i svojih žrtava. Hrvati su odavno dokazali da ne drže do sebe ni do svojih žrtava i tu politiku izgleda nastavlja Kolinda Grabar Kitarović. Opravdanja da je on legitimno izabrani srbijanski predsjednik nas ne bi trebali zanimati. To je srpski problem i ako su oni u stanju izabirati četničkog vojvodu za predsjednika nad kojim visi sumnja za ratne zločine zašto bi mi prema njima trebali imati diplomatskog obzira. Na njihov bezobrzaluk i bešćutnost odgovoriti barem sa ignoriranjem. Jel to previše za Hrvate. Ili da ponovim teoriju s početka priče, bi li u Srbiji primili zaprisegnutog ustaškog krilnika kojeg su Hrvati izabrali za predsjednika.

Trebala bi o tome porazmisliti i Kolinda Grabra Kitarović u vremenu dok jo srbijanski mediji , navodno pod kontrolom srpske vlasti, na dnevnoj bazi izmišljaju seks afere a s kim bi drugo nego sa Srbima, vade isječke iz porno filmova i to prikazuju kao njezine seks afere.

Područje: Delminium Vulgaris

facebook komentari

Kolumne

Mladen Pavković: Sramotna presuda sramotnom četničkom kapetanu!

Objavljeno

na

Objavio

Sramota. Dragan Vasiljković, (62), poznatiji kao kapetan Dragan, itekako može biti zadovoljan presudom Županijskog suda u Splitu.

Nepravomoćno je osuđen na samo 15 godina zatvora, a proglašen je krivim za dvije točke optužnice: zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na Policijsku postaju u Glini!

S obzirom da je u  australskom i splitskom pritvoru  već „odsjedio“ 12 godina, postoji mogućnost da će se vrlo brzo vratiti u Beograd, gdje će ga dočekati kao „narodnog heroja“. Eto, to je nama „naša borba dala“!

Ovaj ratni zločinac tijekom obraćanja sudu je izjavio  da je ponosan na svoj ratni put i na Kninđe od kojih „nitko nije optužen za nikakav zločin“. Javnost je u sudnici nasmijao izjavom da Hrvati u Australiji uz fotografiju Ante Gotovine drže i njegov portret.

Kapetan Dragan, koji ima i australsko državljanstvo, uhićen je prije 11 godina u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio trener golfa. U srpnju 2005. izručen je Hrvatskoj.

U cijelom tom  cirkusu oko jednog srpskog zlotvora, zanimljivo je da su od aktera u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu opet bolji prošli agresori nego žrtve. Naime, dovoljno je spomenuti presudu Veljku Mariću, Vladimiru Milankoviću, generalu Glavašu, Mihajlu Hrastovu, Norcu, Kordiću, braniteljima iz Lore i brojnim drugim Hrvatima, sudionicima rata koji su tri puta gore prošli nego razni Vasiljkovići.

Tako je samo primjera radi jedan nevini hrvatski branitelja Veljko Marić osuđen u Beogradu  na nevjerojatnih 12 godina zatvora, a Milanković po zapovjednoj odgovornosti na deset! A Kapetan Dragan na 15!

Koliko je dosad samo hrvatskim branitelja optuženo ili osuđeno? Navodno su ih „puni“ zatvori!

Aktualni gradonačelnik Grada Knina još je do jučer tvrdio da u tome kraju nije bilo četnika zadnjih 70 godina! Čemu, zašto?

Vjerujemo da će se sada javiti i razni „mirotvorci“ ala  Pusić, Teršelič, Stazić, novinari četničkih Novosti na čelu s Pupovcem, Matula, Josipović, Mesić i njima slični i „popljuvati“ ovu presudu, nakon koje oni, ali i Vasiljković mogu „slaviti“, jer je još jednom „dokazano“ da se – zločin isplati! (Vasiljković je u australskom pritvoru imao tretman kao u hotelu!)

I onda se neki čudom čude da je dosad oko tri tisuće hrvatskih branitelja izvršilo suicid, a da ih se najmanje još tri puta toliko pokušalo ubiti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin

facebook komentari

Nastavi čitati

Kolumne

Ivica Šola: Ivana Maletić, uzorna Hrvatica, uzorna Europljanka

Objavljeno

na

Objavio

Dok se Hrvatska mučila u pristupnom procesu za EU, iz Bruxellesa je stigao Antidiskriminacijski zakon na usvajanje i mi – kimnuli glavom.

Za razliku od nas, većina ozbiljnih zemalja “stare Europe” s dugom demokratskom tradicijom odbila ga je donijeti. To sigurno nisu zemlje koje diskriminiraju svoje građane.

Tako je, primjerice, Njemačka jednostavno rekla da je zakon suvišan jer su antidiskriminacijske norme već ugrađene u njihov Ustav, kao i u hrvatski. Čemu gomilati isto? S druge strane, agresivne manjinske skupine i gotovo svi mediji i relevantni političari lagali su tada i prijetili narodu kako je usvajanje toga zakona uvjet pristupanja Europskoj uniji, istoj onoj čije su glavne članice odbile taj bruxelleski uradak!?

Premijer prevario birače

Ovih dana događa nam se slična situacija s još jednim bruxelleskim “diktatom”, koji je podvala sa svrhom nametanja (manjinske) LGBT ideologije kroz zakone, pod krinkom sprječavanja nasilja nad ženama, ideologije koja se zove rodna teorija.

Radi se o Istanbulskoj konvenciji. HDZ i Plenković, koji je u izbornoj kampanji obećao da se protivi “nametanju bile kakve ideologije, pa i rodne”, došavši na vlast najavljuje da će RH ratificirati Istanbulsku konvenciju, koja jasno promiče baš rodnu ideologiju.

Ovo iznevjereno obećanje i prijevaru birača argumentirao je, za pravnika, diletantskom dezinformacijom kako je rodna ravnopravnost u našem Ustavu, iako se pojam rod u Ustavu nigdje ne spominje, već spol (npr. čl. 14.). A upravo je relativiziranje biološkog spola duša rodne teorije.

Prema ovoj teoriji naš je spolni identitet sociokulturalni konstrukt, biologija tu nije presudna pa, ako biološku djevojčicu odgajamo kao dječaka, kažu, ona će postati dječak, i obrnuto.

Rodna ideologija je neka vrsta gnoze, u smislu mržnje prema biološkom, tjelesnom, kako je upozorio, ne neki katolik, već, među inim, francuski filozof i libertinac, antiteist (!) Onfray. On posprdno transseksualni lobi koji stoji iza ove ideologije naziva “novim puritancima”, jer “relativiziranje spola (biološka datost), a veličanje roda (kulturološka datost), ekvivalentno je anđeoskoj antropologiji koja se razvijala već od samih početaka kršćanstva pod utjecajem gnoze kao – hereza”.

U Onfrayevu ciničnom paradoksu sadržana je sva istina. Rodna teorija je bojovna pseudoznanost bez uporišta u empirijskoj stvarnosti.

Na sreću, HDZ ima ozbiljnih i hrabrih političar(a)ki u Europarlamentu. Dakako, tu ne mislim na Dubravku Šuicu, djevojački Karaplenković, već na, osim Ivice Tolića, drugu HDZ-ovu europarlamentarku Ivanu Maletić. Maletić je jasno rekla da je bolje da Hrvatska ne ratificira Istanbulsku konvenciju, da je ona protiv.

Gospođa Maletić, kao i Njemačka nekoć, jasno argumentira da mi imamo sasvim dobre zakone protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, samo se ne provode, ili ne dovoljno dobro i odlučno.

Umjesto da sami, za to nam ne treba Bruxelles, provodimo vlastite zakone i snažno zaštitimo žene i sve žrtve nasilja te dodatno uložimo napore u borbi za jednakopravnost spolova, mi idemo usvajati kukavičje LGBT jaje iz Bruxellesa koje u članku 3. odvaja spol od roda, pa Ivica, ako želi, može postati Marica, i obrnuto, te ići na ženski WC.

Prostor za perverznjake

Posljedice usvajanja ove konvencije za naš pravni i odgojno-obrazovni sustav su katastrofalne, jer se unošenjem nepotvrđenih teza ove pseudoznanosti u nastavne kurikule ozbiljno narušavaju prava roditelja da svoju djecu odgajaju, kako im naš Ustav jamči, sukladno svom svjetonazoru, u kojem moj sin i moja kćerka nisu tek sociokulturalni konstrukti, već, počevši od svog života u majčinoj utrobi, biologija ih oblikuje kao muško i žensko. Oni kao dječak i djevojčica nisu nikakav “socijalni konstrukt”, kao što to nisu ni kromosomi, ni hormoni, ni… Ako se pak Ivica osjeća kao Marica, to je neki drugi problem…

Tako, uvođenjem pojma roda i u naš pravni sustav, bit ću politički nekorektan jer mi to nalaže savjest, otvara se prostor raznim perverznjacima da promiču legalno vlastite perverzije na račun poreznih obveznika i HZZO-a.

Premda Maletić neki zamjeraju što je u Europarlamentu bila suzdržana pri izglasavanju ove Konvencije, suzdržanost je ovdje znak otvorenosti – za dijalog, protiv podvala. Isto je učinio i šef Plenkovićevih pučana Weber, jer odbijanjem rodne ideologije koju promiče Konvencija, ne znači da se Konvencija kao takva odbija, već, prije svega, oni elementi kojima su plemeniti ciljevi trojanski konj za ozakonjenje orvelovštine.

Zahvaljujući Plenkoviću, očito je pobijedio bruxelleski ideološki kolonijalizam i pseudoznanost koju većini nameće agresivna LGBT manjina. Maletić je svoje utemeljene argumente rekla.

Kao uzorna Hrvatica, i kao takva ništa manje uzorna Europljanka, pri čemu je prvo mjera drugoga, jer zastupa ovaj narod, a ne opskurne ideološke LGBT lobije koji se skrivaju iza borbe protiv nasilja prema ženama. U tom smislu baš Istanbulska konvencija promiče nasilje, nasilje manjine nad većinom orvelovštinom umotanom u znanost.

Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

Ivica Šola: Izaći iz Europske unije? Zašto ne!

facebook komentari

Nastavi čitati