Razlika između ševe, seksa ili vođenja ljubavi

  0

  Sve te tri vrste seksualnih odnosa događaju se na različitim temeljima, drugačijim razinama fizičkog spajanja, životinjskih poriva, emocionalne povezanosti i same duhovnosti

  Razlika između ševe, seksa ili vođenja ljubavi

  Baš sam nedavno pročitala jedan vrlo „napaljeni“ ljubić u kojemu je glavna protagonistica priče, pa ajmo reći u svrhu vlastitog istraživanja pokušavala otkriti što muškarci najviše vole u krevetu, pa se eto, jadna, morala se upustiti u seksualne odnose s 20-ak potpuno različitih muškaraca.

  Kako sam roman nije imao neku očitu poruku, u biti nije bio baš neko posebno literalno djelo, nekako sam sama sebe zatekla u razmišljanju o tom romanu, ali toliko u kontekstu zadovoljenja seksualnih potreba nego o vrstama seksualnih odnosa.

  U tom razmišljanju, došla sam do spoznaje da postoje tri osnovne vrste seksa, a to su – neobavezna ševa, seks i vođenje ljubavi. Kako ne bi došlo do zabune, evo na što mislim kada pričamo o te tri vrste seksualnog odnosa.
  Pod neobaveznom ševom smatra se samo obično j….., odnosno samo fizičko zadovoljenje potreba, bez dubljih osjećaja. Seks se odnosi na spolni odnosi između osoba koje su emocionalno vezane, bilo da su u vezi ili u braku, heteroseksualne ili homoseksualne orijentacije. Vođenje ljubavi je iskustvo koje nadilazi seks s osjećajima, a radi se o potpunom fizičkom i duhovnom zadovoljenju potreba.

  Sve te tri vrste seksualnih odnosa događaju se na različitim temeljima, drugačijim razinama fizičkog spajanja, životinjskih poriva, emocionalne povezanosti i same duhovnosti. Vrsta seksualnog odnosa koji imate sa svojim partnerom naravno ovisi o svim tim čimbenicima, odnosno o vašim seksualnim potrebama, navikama i samoj praksi.

  Neobavezna ševa

  Mislim da se kaže da postoji dobra ševa, odlična ševa i najbolja ševa na svijetu? Ipak, sve te neobavezne ševe ma kako dobre ili odlične bile, služe samo za jednu stvar, zadovoljenje vlastitih potreba. Mogu biti vrlo intezivne, uzbuđujuće, posebno kada osjećate žudnju i pojačanu privlačnost za osobom s kojom ste. No dalje ot toga ne ide.

  Ova vrsta seksualnog odnosa je vrlo primitivna, može se reći čak i životinjska ili pak najnerazvijeniji oblik seksa, koji uključuje samo fizičke potrebe i impulse. Ma kako dobri, odlični ili najbolji na svijetu u krevetu bili, ako u sve to ne uključujete emocije, onda to samo sve ostaje na ševi…

  Bračni seks

  seksa_nikad_dovoljnoKao što smo rekli, ne trebate biti u braku kako biste imali bračni seks. Bračni seks događa se u svakoj vezi, barem na njezinom početku, no kako veza napreduje ili nazaduje, tako se i seks mijenja, jer u njega se unose svi konflikti i neslaganja, ljubav i mržnja… sve što se nakupilo tijekom godina.

  Bračni seks tako može ići prema smjeru vođenja ljubavi ili pak može ići u smjeru propasti. Naime, mnogi parovi ne razgovaraju otvoreno o svojim seksualnim potrebama, bilo zbog srama ili nekog drugog razloga koji proizlazi iz veze i samih nas. Kako bračni seks nakon dugog niza godina u vezi ne bi nestao ili pak postao bračna obaveza s vrlo malo ili ništa zadovoljstva, potrebna je volja partnera da se on neprestano nadograđuje, mijenja i poboljšava. Ponekad će to zahtjevati raspirivanje strasti, ponekad učenje novih tehnika seksualnog zadovoljenja, a ponekad popravljanje emocionalne veze koju imate s partnerom, a ponekad svo troje.

  Ono što je dobro u bračnom seksu je da se može razviti u nešto zaista predivno kao što je vođenje ljubavi, dok je loša strana da sve što nas veže i razdvaja u vezi unosimo u seks, što može vrlo često biti destimulirajuće. Čak može doći do toga da jedan od partnera uskraćuje seks kao kaznu i kao oblik manipualcije, što se može pretvnoriti u pravi „intimni terorizam“, što može učiniti velike i nepopravljive štete na vezi.

  No, nemojte misliti da je vaš bračni seks osuđen na propast bez obzira na sve. Daleko od toga. No, sve što u vašoj vezi ostane neizrečeno ili neriješno bilo da se radilo o seksualnim potrebama, željama i maštanjima, bilo da se radilo o bilo kojim drugim problemima, imat će negativne posljedice na vaš seksualni život.

  Dakle, ako znate što vi i vaš partner trebate učiniti kako biste postigli orgazam, ali to ne kažete svojem partneru, nego nastavljate sve po starom, tada nitko u odnosu neće profitirati. Samo vam iskrenost i otvorenost mogu otvoriti vrata k novim zadovoljavajućim iskustvima.

  Vođenje ljubavi

  Vođenje ljubavi odvija se na više razina – tjelesnoj, emocionalnoj i duhovnoj razini, koja se na žalost vrlo često brka s intezivnim fizičkim zadovoljstvom. Samo fizičko zadovoljstvo možete postići i neobavezom ševom. No, kako bi ste bračni seks razvio u vođenje ljubavi, morate se u potpunosti emocionalno otvoriti osobi s kojom se upuštate u odnose i ono što je najvažnije osjećati ljubav prema njoj.

  Vođenje ljubavi sastoji se od razmjena pozitivne energije, same povezanosti i otvorenosti partnera na svim razinama njihove veze. Kada sve osjećaje, želje i čežnje vi i vaš partner unesete u svoj seksualni odnos, kada osjetite sve ono što trebate osjećati i znate da – vodite ljubav.

  (vam)

  facebook komentari