Pratite nas

Vijesti

Razmišljanja jednog Pupovca: ‘Beograd je glavni grad Srba u Hrvatskoj’

Objavljeno

na

“Reći nećemo ćirilicu teška je poruka sama po sebi, koja istovremeno znači i nećemo Srbe”, izrekao je između ostalog predsjednik Srpskog narodnog vijeća koji je ustvrdio i da je “Beograd glavni grad matične države Srba u Hrvatskoj”.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac gostovao je u vijestima B92. Kazao je da dolaze teška vremena za hrvatsko-srpske odnose, pa i za Srbe u Hrvatskoj, a da će sve ovisiti o 3. ožujku kada je zakazano finale procesa po tužbi Hrvatske za genocide.

“Govori koji će se tad čuti na sudu i u javnosti mogli bi poslužiti kao medij zagađivanja javnosti”, smatra Pupovac.

Po njegovom mišljenju, Srbi će, naravno, biti najveće žrtve jer “nas iskustvo uči da će biti jednostrano, a za Srbe će to još jednom biti povod za prisjećanje na strahote koje su iskusili i ’41. i ’91.”

Osvrnuo se i na ćirilicu protiv koje se, smatra, vodi kampanja u kojoj se “demonizira ćirilično pismo, u kojoj se stigmatiziraju Srbi i u kojoj se obnavljaju ratna sjećanja i ratne retorike”.

“Reći nećemo ćirilicu teška je poruka sama po sebi, koja istovremeno znači i nećemo Srbe”, izrekao je između ostalog predsjednik Srpskog narodnog vijeća.

 

Za razliku od Bruxsellesa, Beograd je, kako kaže, bio prilično suzdržan povodom ovih problema. “Beograd nam više nije glavni grad, sada nam je Bruxselles glavni grad. Beograd je glavni grad matične države Srba u Hrvatskoj”.

 

Što je sve za B92 izrekao Milorad Pupovac, pogledajte na videu:[vsw id=”wtytdSRGPNQ” source=”youtube” width=”600″ height=”400″ autoplay=”no”]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati