Razumiju li Hrvati zašto bi trebali supotpisati prijedlog: Praljku Nobelova nagrada?

0

Razumiju li Hrvati zašto bi trebali supotpisati prijedlog: Praljku Nobelova nagrada?

Zapravo ono što mi govorimo u našem Pismu, dano je i u naslovu

(„Kad bi nepravomoćna Haška presuda postala konačna, proizašlo bi da je  Hrvatska bila agresor u BiH“) prikaza knjige Mata Arlovića: “Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i (pre)ustroj Bosne i Hercegovine”,

O knjizi je puno govoreno povodom nedavnog predstavljanja.

A o svemu je u svojim knjigama dokumentirano pisao naš veliki general Slobodan Praljak. Pogledajte npr. ovdje.

Šaljem vam jedan prigodni komentar koji bi sigurno potpisali mnogi:

 

Naslov:  Re: Z. Tomac: Slobodan Praljak – junak nad junacima i najveća žrtva protuhrvatske politike
Datum:  Mon, 22 May 2017 02:24:53 +0200
   

Josipe, vjerujem u Božju providnost i usrdno se nadam da će nam Svevišnji i ovaj puta poslati jednoga Merona i donijeti oslobađajuću presudu za naše heroje i mučenike već trinaestu godinu bez dokazane krivice zatočene u Den-Haag-u (Scheveningenu). Doista, Nobelova nagrada za Mir, bila bi jedina zaslužena ”presuda” za njegov herojski doprinos pobjedi nad velikosrbskim agresorom i jer su branili i obranili naš hrvatski dom!

Peticiju sam, naravno, supotpisao!

PS:

Slobodan Praljak: Nisam kriv, moja je savjest čista!

Carla Del Ponte: Svi ratni lideri svih strana krivi su za ratne zločine, a koji su to određeni zločini i kako ćemo dokazati njihovu krivicu razmatrati ćemo poslije.

Heroji Domovinskoga Obrambenoga Rata, koji su branili BiH od velikosrbske agresije i svojom nesebičnom žrtvom i hrabrošću i vještinom omogućili njezinu uspostavu i međunarodno priznanje, kao i obranu juga Hrvatske, generali HVO Slobodan Praljak, Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić zatočeni u Haag-u (Scheveningenu) još od 2004 godine, osuđeni na ukupno 111 godina:

– Zato jer je general Slobodan Praljak vlastitim tijelom štitio zarobljene vojnike JNA,

– Zato jer je general Slobodan Praljak izvlačio zarobljene Srbe-civile iz logora u Dretelju,

– Zato jer je general Slobodan Praljak organizirao izvlačenje 15 tisuća Bošnjaka-muslimana iz Stoca,

– Zato jer je general Slobodan Praljak pustio na svoju ruku zarobljene Bošnjake-muslimane,

– Zato jer je general Slobodan Praljak spriječio osvetu nakon što su Bošnjaci-muslimani počinili zločin u Uzdolu,

– Zato jer je general Slobodan Praljak prevozio ranjenu Bošnjakinju-muslimanku,

– Zato jer je general Slobodan Praljak smjestio Bošnjačku-muslimansku obitelj u Split radi liječenja djeteta,

– Zato jer je general Slobodan Praljak organizirao gradnju ceste spasa za Bošnjake-muslimane kako bi mogli izbjeći u Tuđmanovu Hrvatsku.

– Zato jer je prvi put u povijesti ratovanja jedan narod (Hrvati), pomagao drugom narodu (Bošnjacima-muslimanima) i onda kad se drugi narod okrenuo protiv prvog

– Zato jer je Hrvatska tijekom rata organizirala obuku muslimanskih policajaca u Hrvatskoj, pilota Armije BiH, obuku i opremanje čitavih jedinica Armije BiH,

– Zato jer je Hrvatska zbrinula stotine tisuća bošnjačkih izbjeglica, organizirala njihovo školovanje na bošnjačkom jeziku,

– Zato jer je Hrvatska naoružavala Armiju BiH,

– Zato jer je Hrvatska osigurala lijekove i liječenje deset tisuća boraca Armije BiH u hrvatskim bolnicama,

– Zato jer je Hrvatska omogućila dolazak više tisuća mudžahedina u sastav Armije BiH te dopustila uspostavu njenih regularnih pozadinskih centara u Hrvatskoj.

– I zato jer je Hrvatska (nezamislivo za materijalističko-potrošački Zapad) sve to činila besplatno i dok je i sama trpila razaranja, materijalne i ljudske žrtve od vojne agresije do zuba naoružane fašističke velikosrbske JNA – po količini svih vrsta naoružanja tada četvrte vojne sile u Europi!

– I zato jer nikada nije jedan zapovjednik propuštao konvoje oružja drugoj strani – Armiji BiH koja ga je poslije koristila za napade na snage koje su im to oružje propustile.

– I zato jer je nesporna činjenica da su Hrvati na referendumu podržali neovisnost BiH,

– I zato jer je Hrvatska de facto i de jure priznala BiH, i imenovala veleposlanika,

– I zato jer su Hrvati potpisivali sve međunarodne prijedloge o unutarnjem uređenju BiH – I TO PRVI!

– I zato – jer je to bila politika Franje Tuđmana…, vlade, Sabora, i politika HVO-a,

A sve su to za tužiteljstvo u Den Haag-u elementi jednog udruženog zločinačkog pothvata, zločinački nacizam i holokaust!

(Prema tekstu: ”Slobodan Praljak: Nisam kriv, moja je savjest čista!”, hrsvijet.net, 22.03.2017.; http://hrsvijet.net/index.php/vijesti/133-svijet/46208-slobodan-praljak-nisam-kriv-moja-je-savjest-cista .)

Ne mogu se odhrvati pitanju koje me salijeće kao u nekom ludom snu dok čitam njihovu optužnicu – Je li moguće da je Rezoluciju Vijeća Sigurnosti UN-a koja daje neotuđivo pravo svakom narodu na obranu – zapravo napisao Goering, ili možda Hitler!?

Ne krije li se možda u ovim drakonskm kaznama šestorici generala HVO-a iz BiH, zapravo ista ona jednom već neuspjela presuda protiv suverene i međunarodno priznate Republike Hrvatske za udruženi zločinački podhvat, nakon oslobađajuće presude za isto tako Herojske hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača?

Već i ptice pjevaju na krovu da je tako nešto i te kako moguće u današnjem svijetu izvrnutih kriterija za pravednost i istinitost …

*

akademik Josip Pečarić

Jeste li potpisali?

Potpišite na slijedećoj poveznici:

http://kamenjar.com/predlozite-generala-praljka-nobelovu-nagradu-mir-2/

facebook komentari