Pratite nas

REAGAN PRIZNAO NEZAVISNU DRŽAVU HRVATSKU

Objavljeno

na

Mnogi će se još sjetiti ovog događaja kada je 4. travnja 1968. tadašnji guverner Californije, a kasniji američki predsjednik Ronald Reagan potpisao Proklamaciju kojom je 10. Travnja u toj američkoj saveznoj državi Californiji proglašen kao Dan hrvatske nezavisnosti.

Proklamacijom je izražena višestoljetna borba hrvatskog naroda za slobodu i nezavisnot, težnja da se očuvaju demokratske tradicije, te se ističe represija tada aktualnog jugoslavenskog terora nad Hrvatima i hrvatskim narodom.

Priložena slika svjedoči odraz toga vremena. jasno se vidi Ronald Reagan, na lijevo od njega Nikola kirigin, Chargin, Father Petra Topić, na desno od Guvernera Reagana meni nepoznata Hrvatica sa lijepim i zadovoljnim smješkom, do nje Tadija Pavić a do njega čovjek u naočalima mi je nepoznat. Molim one koji znaju ime i prezime vesele Hrvatice Hrvata u naočalima, da za hrvatsku iseljeničku povijest stave njihova imena ovdje tako da se zna. Hvala svima unaprijed.

regan ndh

Mile Boban, Otporaš

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Slaven Letica: Stanković je Bandića tretirao kao mrskog neprijatelja

Objavljeno

na

Objavio

Politički analitičar Slaven Letica komentirao je gostovanje Milana Bandića kod Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u dva”.

STANKOVIĆ JE BANDIĆA TRETIRAO KAO MRSKOG NEPRIJATELJA

Aleksandar Aco Stanković postavio se prema Milanu Bandiću kao prema ljutom i mrskom neprijatelju, ali na vrlo jasno i jednostavno Bandićevo pitanje nije želio, po cijenu života i vjerodostojnosti, odgovoriti: ‘Je li vama draži Tito ili Republika Hrvatska?’

Da je odgovorio na to pitanje pokazao bi minimum profesionalizma kojeg se, nažalost, davno odrekao: dočekujući snishodljivo sve one čiji mu je svjetonazor blizak, a arogantno, neprijateljski, s pjenom na usnama sve one kojima je Republika Hrvatska draža od Josipa Broza Tita”, napisao je Slaven Letica na Facebooku.

facebook komentari

Nastavi čitati

Religija i Vjera

Fra Mario Knezović: Što prorok Izaija poručuje mentalnim komunistima i udbašima?

Objavljeno

na

Objavio

U Župi Kočerin (Široki Brijeg) u nedjelju 24. rujna slavljena je Sveta misa za stradale u ratovima.

Misu je predvodio fra Mario Knezović, župnik. Pjevala je kočerinska Frama.

Prije Svete mise Ivana Ivanković je pročitala svjedočanstvo koje donosi detalje kako su partizani ubijali. U propovijedi se fra Mario osvrnuo na mentalitet komunizma koji se i dalje osjeća.

Nakon Svete mise predan je svijećnjak ubijenoga fra Andrije Topića koji će biti u Vicepostulaturi za proglašenjem franjevačkih mučenika.

Propovijed možete čuti ovdje…

facebook komentari

Nastavi čitati