Pratite nas

Reagiranja

Reakcija branitelja na Veći budžet Ministarstva branitelja

Objavljeno

na

Časno smo se borili za slobodnu i sretnu Domovinu, a hrvatski političari su je doveli na rub egzistencije!

Na vijest da je u proračunu za 2015. godinu budžet Ministarstva branitelja povećan za 19 milijuna kuna, u priopćenju su reagirali predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deur te predsjednik Udruge Specijalne policije RH, Josip Klemm, kazavši kako se radi o još jednom spinu premijera Zorana Milanovića kojim želi zavaditi hrvatske branitelje i hrvatski narod.
Priopćenje možete pročitati u cijelosti:

“Vlada je u proračunu za 2015. povećala budžet Ministarstva branitelja za 19 milijuna kuna, vijest je koja se jučer mogla čuti na svim medijima. Čemu to povećanje proračuna za Ministarstvo branitelja pitamo se, tko će od toga imati koristi? Hrvatski branitelji zasigurno ne. Hoće li Ministar i njegovi zamjenici, savjetnici i sva politička svita kupiti nove automobile, nove pametne telefone, malo putovati po svijetu ili se 19 milijuna kuna daje samo za još jedan Milanovićev spin kako bi se zavadilo hrvatske branitelje i hrvatski narod?

Premijeru, hrvatski branitelji časno su se borili za slobodnu i sretnu Domovinu, a vi, hrvatski političari, ste ti koji ste doveli hrvatski narod na rub egzistencije, vi ste ti koji prelijevate iz šupljega u prazno, pa malo jednima režete i drugima dajete koristeći politiku zavadi, pa vladaj. Posvađati hrvatskog branitelja i hrvatski narod nemoguća je misija jer mi smo jedno tijelo, mi smo ti koji jednako trpimo sve probleme ovoga društva za razliku od političkih elita koji žive kao povlaštena kasta. Recite nam koji to hrvatski političar jedva preživljava iz mjeseca u mjesec, koje to dijete hrvatskih političara nema posao, koji to hrvatski političar mjesecima čeka na pregled u bolnici?

Malo Vam je Premijeru 19 milijuna kuna uloženih u PR za stvaranja animoziteta između hrvatskih branitelja i hrvatskoga naroda jer svima je apsolutno jasno da nisu branitelji, već političari ti koji sustavno uništavaju našu Domovinu – Domovinu stvorenu na krvi ratnika i patnji naroda. Došlo je vrijeme kada hrvatski branitelji kažu: dosta je i ovoj i svim budućim Vladama. Dosta je uništavanja Domovine i vrijednosti Domovinskog rata. Od sada nadalje hrvatski branitelji bit će korektor hrvatskoga društava i ukazivati na sve nepravilnosti koje se događaju, na kriminal, na protekcije, na spin i na sve slične nečasne radnje političkih elita.

Vrijeme je da se svaki hrvatski građanin probudi, okrene oko sebe i prijavi sve što nam uništava Domovinu.

Premijer, nažalost, ’91. godine nije prepoznao patnju svoga naroda, pa tako niti danas ne prepoznaje patnju svojih građana. Život u izobilju nije ga naučio empatiji prema onima koji nemaju i zato ga mi pozivamo da siđe s trona i bude pravi Premijer hrvatskih branitelja i svih građana RH”, navode u priopćenju.

portaloko.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

HASANBEGOVIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA: ‘Ova odluka je povratak cenzure iz vremena komunizma’

Objavljeno

na

Objavio

“NDH bila nacistička i fašistička tvorevina”: Ustavni sud donio važnu i dalekosežnu odluku.

Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom, pita Hasanbegović

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima još nije dalo preporuke za tretman tih režima, a Ustavni sud već je jasno definirao NDH kao negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske.

Stoga je teško očekivati da bi Vijeće svojim preporukama, koje Vlada namjerava pretočiti u zakon, moglo ići ispod razine odluke Ustavnog suda kojom je poništena odluka Općinskog vijeća Čačinaca od 11. travnja 1997., a kojom je jedna ulica dobila naziv 10. travnja. Izdvojeno je mišljenje imao sudac Miroslav Šumanović, izabran prošle godine kao kandidat HDZ-a, koji smatra da nije na Ustavnom sudu da određuje povijesne istine i da ne postoji društveni konsenzus o karakteru NDH.

Prije desetak dana skupina povjesničara, među kojima je i Zlatko Hasanbegović, uputila je apel protiv propisivanja službene istine. Njega je dosad online potpisalo preko tisuću ljudi. Hasanbegović ističe da su htjeli upozoriti upravo na stvari kakva je odluka Ustavnog suda.

– Značajan dio ozbiljne srednjostrujaške historiografije krši tu odluku. Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom?

Ova odluka predstavlja poziv na povratak cenzure iz vremena komunizma. Moj bi stav bio jednak i da je Ustavni sud, skupina nekompetentnih ljudi izabranih temeljem političke trgovine, procjenjivao jugoslavenski komunizam. Pozivam premijera Plenkovića da raspusti Vijeće, jer je Ustavni sud već dao pravorijek, rekao nam je Hasanbegović.

Dakle, podizanje (vraćanje) biste Ive Lole Ribara i crvena zvijezda petokraka sukladne su ustavnim vrednotama hrvatske države. Za Dom spremni i Ulica 10. travnja nisu.
Još malo pa će i svi Hrvati koji su rođeni 10. travnja biti proglašeni protuustavnom kategorijom. Jadni smo, da jadniji ne možemo biti.

facebook komentari

Nastavi čitati