Reakcija Ruže Tomašić iz Australije

2

Javljam vam se iz Australije, gdje na poziv australskih Hrvata sudjelujem na nizu tribina o Hrvatskoj od stjecanja toliko željene nezavisnosti i pobjede u Domovinskom ratu do ulaska u Europsku uniju.

Vjerojatno ste upoznati s izjavom gospodina Josepha Daula, šefa Europske pučke stranke, koji je u intervjuu Večernjem listu rekao da ja kao konzervativka ne mogu biti na listi europskih pučana. Nisam ni imala namjeru biti na listi pučana, nego na koalicijskoj listi koja jednako pripada svim partnerima jer je i sklopljena zbog potrebe za zajedničkim nastupom na izborima u RH kako se desni glasovi ne bi rasipali.

Neki poseban komentar na nastalu situaciju nemam, osim da mi je pomalo nečuveno da si predsjednik bilo koje europske stranke ili parlamentarnog kluba daje za pravo miješati se u izborni proces ili političke procese u državama članicama. Hrvatska ima svoje specifičnosti, a time i politička situacija u našoj zemlji zahtjeva određene kompromise koji možda nisu svojstveni drugim europskim državama.

Vjerujem našim partnerima i osobno se držim dogovorenog, a to je zajednički nastup na nadolazećim europskim izborima. Na HDZ-u je da riješi ovaj problem, ukoliko se uopće može govoriti o istinskom problemu, a ne o namjerno isceniranoj situaciji.

Želim vam svima ugodan dan uz veliki pozdrav iz vruće Australije.

Ruža Tomašić

facebook komentari

  • peppermintt

    Ruža Hrvatska 🙂

  • peppermintt

    Ruža Hrvatska 🙂