Pratite nas

Komentar

Reporteri HRT-a nisu uspjeli sliku jedne kolone pretvoriti u dvije

Objavljeno

na

Muke voditelja prijenosa g. Branimira Bilića i njegovih šest reportera trajale su cijelo vrijeme trosatnog izravnog prijenosa. Prekinute su tek u 11 sati i 41 minutu, ali samo nakratko. Tada je HRT-ova reporterka s Mitnice izgovorila da smo „u jednom trenutku svjedočili podjeli, a onda se sve to spojilo u jednu veličanstvenu kolonu“.

Šest reportera i voditelj prijenosa, inače uvijek glatko pričljivi Branimir Bilić, reagirali su tišinom kad su iz režije puštene slike masovne povorke građana, koju nisu predvodili političari

Rečenica reporterke o jednoj koloni emitirana je nakon slike predsjednika Vlade i predsjednika države, koje do tada kamere HTV-a nisu hvatale, umiješanih u povorku običnih građana. Odmah nakon toga nastavilo se inzistiranje svih reportera na temi o famoznoj „podjeli“. Gotovo svaki sugovornik, bio on starija gospođa, branitelj ili ožalošćena majka, bio je bez pardona izložen politikantskom pitanju o „dvije kolone“, iako ni na sekundu nismo vidjeli sliku nekakve druge „kolone“, nismo svjedočili podjeli, jednostavno zato što je nije bilo.

Nju je vidio jedino HRT, koji ne treba voditi unaprijed izgubljeni rat riječima protiv slike. Još dok je trajao umjetnički program s pjevanjem i recitacijama, u dvorištu bolnice, gdje je bila politička elita, počele su iz režije u program ići slike velike memorijalne povorke građana kojima su na čelu bili pripadnici vukovarske Četvrte bojne Treće brigade. Bio je to znak za paniku koja je bila tolika da je inače uvijek glatko pričljivi reporter Branimir Bilić zašutio na petnaestak minuta. Nikad ne ćemo saznati je li mu toliko trebalo da se sabere ili da ode na gablec.

Novi “raspad sistema” dogodio se kad su u eter neplanirano izletjeli detalji razgovora reporterke s groblja, koja se povjerila vodstvu da ovdje sad ne vidi nikoga poznatog. Počeo se prekidati ton, ali je onda ipak počeo govoriti komentator Bilić.

I.Starčević/VL

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati