Pratite nas

Reagiranja

Republikanci: Ukrali su nam i sestrin glas!

Objavljeno

na

”Ako uzmete u obzir da smo nastali prije četiri mjeseca i da smo cijelu kampanju odradili mi sami o svom trošku i da nam je koštala sveukupno oko 5.000 KM, rezultat je odličan. Iza nas su Lijanovići, Budimir, u nekim mjestima i HSP i Hrast”, rekao je za Bljesak.info Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke komentirajući rezultate općih izbora.

Raguž kaže kako želi čestitati izbornim pobjednicima ”prije svega HDZ-u BiH, ali i HDZ1990 uz njih, jer su objektivno imali dobar rezultat”. No, upozorava i na činjenicu da su republikanci svjesni da izbori nisu samo puko glasovanje stanovništva.

”Znali smo da se kod nas izbori dobivaju i gube iza 19.00 sati što se i ovaj put dogodilo, osobito tamo gdje nismo imali svoje ljude u biračkim odborima i kao promatrače. Nije to nikakav alibi, po meni mi smo morali bolje. Ja ne volim gubiti na terminu za lopte, kamoli izbore, tako da ja osobno nisam zadovoljan i moram preuzeti odgovornost pred svojim ljudima za to”, rekao je Raguž.

O manipulacijama na biralištima govori i član predsjedništva HRS-a i nositelj liste HRS-a za Zapadnohercegovačku županiju Dalibor Ravić.

”Uvjeren sam kako bi HRS imao jednog zastupnika u Skupštini ŽZH da nije bilo toliko prevara i korupcije na biralištima. Imamo dokaze zbog kojih ćemo poduzeti zakonom propisane mjere kojima ćemo dokazati kako su nam se krali glasovi. Žalosno je da prilikom sačinjavanja zapisnika imate u nekoj maloj mjesnoj zajednici 20 glasova, a dan nakon u izvješću imate nula glasova. Znate da je za vas glasovala sestra, čak su vam i to ukrali. Zbog toga netko mora odgovarati”, rekao je Ravić za Bljesak.info i dodao kako zabrinjava činjenica o 1.370 nevažećih glasačkih listića.

Raguž, naglašavajući kako u krađama ne želi imati nikakav alibi, kaže kako postoje saznanja i na uništavanje glasova za republikance i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. No, istaknuo je kako HRS-u pravi izbori dolaze za dvije godine te da će biti spremni za lokalne izbore.

”Idemo u širenje stranačke infrastrukture, jer imamo dosta poziva ljudi s područja cijele BiH za uključivanjem u HRS. U HNŽ-u nećemo pokretati nikakve pravne aktivnosti po pitanju uništavanja naših glasova, jer po našim procjenama ne utječe na krajnji rezultat stranke, dok ćemo u ZHŽ-u iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi stvari istjerali na čistac, jer nam tamo nedostaje malo za prelazak izbornog praga”, rekao je Raguž.

Ravić je pak, naglasivši kako je zadovoljan učinjenim jer je HRS s nekoliko tisuća maraka ostvario značajniji uspjeh od stranaka koje postoje 15-ak godina, istaknuo kako ne može biti zadovoljan činjenicom da 45 posto građana nije izašlo na izbore.

”Među njima veliki broj onih koji su nezadovoljni postojećim stanjem u BiH. I obistinilo se ono što sam i predviđao – apstinenti su u konačnici odredili izborni rezultat”, zaključio je Ravić za Bljesak.info.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Ipak se odgađa Noć kazališta

Objavljeno

na

Nakon apela Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) da se Međunarodna manifestacija Noć kazališta ne održi 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, organizator, NS Dubrava, je samo dan nakon toga,  i na svojim službenim stranicama objavio novi datum.

Dakle, ova manifestacija se odgađa i bit će održana 25. studenoga, bez obzira što će se u drugim državama održati onako kako su pravovremeno obavijestili.

To je svakako dobro došao potez organizatora, jer nikako ne bi imalo smisla da se „poklope“ kazališne predstave i sjećanje na dane ponosa i slave!

Međutim, pojedini hrvatski (?) portali su vrlo zločesto reagirali na apel branitelja, zalažući se da se manifestacija ipak održi 18. studenog, samo da se toga dana  što više skrene pozornost s održavanja skupova u Vukovaru i Škabrnji.

To im, srećom,  ovog puta, nije uspjelo.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati