Robert Crnjac: Jerko Lijanović mi je dužan 17.700 KM, umjesto da mi isplati novac nasrnuo je na mene

0

Robert Crnjac za kojeg se sumnja da je drškom pištolja po glavi izudarao Jerka Ivankovića Lijanovića, nezakonitog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, predan je u nadležnost Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.Robert Crnjac, pak,  tvrdi da je ministra Lijanovića napao njega jer je tražio svojih 17.700 KM

Crnjac je saslušan te je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju s krivičnim djelom laka tjelesna ozlijeda.

No, Crnjac se branio tijekom saslušanja i kazao da su po srijedi neriješeni poslovni odnosi te je ustvrdio da je zapravo ministar Lijanović napao njega nakon što je tražio da mu isplati 17.700 KM koje mu duguje za plakatiranje još od listopadskih izbora.

Ivan Brekalo, odvjetnik Roberta Crnjca, za Klix.ba je kazao kako je njegov klijent žrtva, a ne kriminalac.

“Ono što se dogodilo je zapravo veoma prosto. Robert je svoj novac tražio od Lijanovića u nekoliko navrata, a nakon što je za njega radio plakatiranje po cijelog Hercegovini uoči listopadskih izbora. Novac nikada nije dobio jer je Jerko Ivanković Lijanović bio u pritvoru”, kazao je Brekalo.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni je dan prije razgovarao s ministrom u širokobriješkom hotelu Park, kada mu je i rečeno da dođe sutra u Borak te da će tada biti djelomično podmiren iznos, točnije blizu 8.000 KM.

“Dočekao ga je zajedno sa Mirom Pejićem i rekao mu da novac neće dobiti. Posvađali su se i ministar je nasrnuo na njega. Dobio je više udaraca po tijelu, što potvrđuje i ozljedni list koji ima. U jednom trenutku se uspio odbraniti i otišao je do auta te u njemu našao dječiji pištolj. Ministar je ponovo nasrnuo na njega i on ga je tada udario tim pištoljem te mu zadao ozlijedu”, kazao je Brekalo za Klix.

Oni i njegov klijent su protiv ministra i Pejića podnijeli krivične prijave za nanošenje lakih tjelesnih ozlijeda.

Iz Lijanovićeve stranke Radom za boljitak negiraju tvrdnje Roberta Crnjca da mu je Jerko Lijanović dužan novac. Tvrde kako je on bio u pritvoru, kako nije vodio kampanju, niti je stranka isticala plakate.

[ad id=”40551″]

facebook komentari