Pratite nas

BiH

Robert Crnjac: Jerko Lijanović mi je dužan 17.700 KM, umjesto da mi isplati novac nasrnuo je na mene

Objavljeno

na

Robert Crnjac za kojeg se sumnja da je drškom pištolja po glavi izudarao Jerka Ivankovića Lijanovića, nezakonitog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, predan je u nadležnost Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije.Robert Crnjac, pak,  tvrdi da je ministra Lijanovića napao njega jer je tražio svojih 17.700 KM

Crnjac je saslušan te je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju s krivičnim djelom laka tjelesna ozlijeda.

No, Crnjac se branio tijekom saslušanja i kazao da su po srijedi neriješeni poslovni odnosi te je ustvrdio da je zapravo ministar Lijanović napao njega nakon što je tražio da mu isplati 17.700 KM koje mu duguje za plakatiranje još od listopadskih izbora.

Ivan Brekalo, odvjetnik Roberta Crnjca, za Klix.ba je kazao kako je njegov klijent žrtva, a ne kriminalac.

“Ono što se dogodilo je zapravo veoma prosto. Robert je svoj novac tražio od Lijanovića u nekoliko navrata, a nakon što je za njega radio plakatiranje po cijelog Hercegovini uoči listopadskih izbora. Novac nikada nije dobio jer je Jerko Ivanković Lijanović bio u pritvoru”, kazao je Brekalo.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni je dan prije razgovarao s ministrom u širokobriješkom hotelu Park, kada mu je i rečeno da dođe sutra u Borak te da će tada biti djelomično podmiren iznos, točnije blizu 8.000 KM.

“Dočekao ga je zajedno sa Mirom Pejićem i rekao mu da novac neće dobiti. Posvađali su se i ministar je nasrnuo na njega. Dobio je više udaraca po tijelu, što potvrđuje i ozljedni list koji ima. U jednom trenutku se uspio odbraniti i otišao je do auta te u njemu našao dječiji pištolj. Ministar je ponovo nasrnuo na njega i on ga je tada udario tim pištoljem te mu zadao ozlijedu”, kazao je Brekalo za Klix.

Oni i njegov klijent su protiv ministra i Pejića podnijeli krivične prijave za nanošenje lakih tjelesnih ozlijeda.

Iz Lijanovićeve stranke Radom za boljitak negiraju tvrdnje Roberta Crnjca da mu je Jerko Lijanović dužan novac. Tvrde kako je on bio u pritvoru, kako nije vodio kampanju, niti je stranka isticala plakate.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Na Mosoru obilježena 71. obljetnica smrti „Škripara“

Objavljeno

na

Objavio

Svetom misom zadušnicom i polaganjem vijenaca na Mosoru (široki Brijeg) je u nedjelju, 17. rujna, obilježena 71. obljetnica smrti  „Škripara“ koji su mučki ubijeni 18. rujna 1946.

Marijofil Mandić, Zlatko Ćavar, Jure Zovke, Božo Hrkać, Jakiša Alpeza, Vidak Prskalo, Veselko Rezić, Ivan Jurčić, Ivan Kolobarić i Ivan Katura imena su ubijenih “Škripara”, za čije ubojstvo nitko nikada nije procesuiran.

Prije služenja svete mise, održana je procesija do groba pobijenih “Škripara”.

Na grob stradalih Škripara vijenac je položilo izaslanstvo Grada Širokog Brijega, Gradski vijećnici Stjepan Marić i Vlado Ćorić, zastupnik u Skupštini ŽZH Ivan Damjanović i Marko Ćavar.

Vijenac su također položili članovi navijačke skupine “Škripari” koji ponosno nose njihove ime.

Nakon svete mise domaćini i njihovi gosti uživali su u prigodnome druženju.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Krešić: Vehabijske zajednice u BiH su mnogobrojne

Objavljeno

na

Objavio

Pokazalo se da su vehabijske zajednice u BiH mnogobrojne, umrežene, s tisućama članova i sljedbenika te s mnogostruko više simpatizera među “običnim”, autohtonim stanovništvom u BiH.

”Činjenica je da je tema radikalizacije u Bosni i Hercegovini svakodnevna i da se o tome govori svakojako.

U više navrata upozoravao sam na taj problem te smo ga i prepoznali kroz strategiju za prevenciju i borbu protiv terorizma”, kazao je Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine u intervjuu za Hrvatski medijski servis.

Dodao je kako i isto tako i činjenica da i ”naši partneri vode računa o stanju u Bosni i Hercegovini, tako da vrlo često imamo različite informacije o tome”.

”Pojavom tzv. Islamske države na prostoru Iraka i Sirije, to je pitanje u Bosni i Hercegovini vrlo brzo artikulirano u velikom kapacitetu.

Pokazalo se, naime, da su vehabijske zajednice u Bosni i Hercegovini mnogobrojne, umrežene, s tisućama članova i sljedbenika te, što je najopasnije, s mnogostruko više simpatizera među “običnim”, autohtonim stanovništvom u Bosni i Hercegovini. Tako se gotovo neosjetno težište sa stranaca prenijelo na domaće stanovništvo koje je konvertiralo u radikalnu ideologiju”, rekao je Krešić.

Krešić je upozorio na visinu kazni za osobe optužene zbog odlaska na strana ratišta na Bliski istok.

”U ovom dijelu postoje velika nesnalaženja u kojem smjeru treba ići i poduzimati aktivnosti. Neki od njih će izdržati svoje kazne na koje su osuđeni, a da nisu prošli kroz programe deradikalizacije. Činjenica je da će po odsluženju kazne te osobe biti slobodni građani i idoli za sljedbenike ideologija koje su u nastajanju, a koje ne uvažavaju različitosti Bosni i Hercegovini. To je ono što ne bismo trebali nikako ignorirati”, kazao je Krešić.

facebook komentari

Nastavi čitati