Pratite nas

Život

Roditelji osnovali Udrugu “Naša djeca”

Objavljeno

na

Udruga roditelja “Naša djeca” osnovana je u četvrtak u Mostaru, sa svrhom promicanja važnosti uključivanja roditelja školske djece kao ravnopravnog partnera institucijama u procesu reforme obrazovnog sustava, priopćili su iz navedene udruge.

Radi ostvarivanja tog cilja Udruga će se osobito zalagati za suradnju sa svim institucijama koje pomažu ili mogu pomoći u promicanju prava djece, poticanje i podupiranje djelovanja roditelja, depolitizaciju škola, bolju komunikaciju između školskog i nastavnog osoblja i roditelja.

Također, zalagat će se za stvaranje okruženja za usvajanje demokratskih stavova, vrijednosti i primjerenog ponašanja, poticanje bolje komunikcije roditelja i učitelja i nastavnika, prevenciju zlostavljanja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja te poboljšanje životnih uvjeta za djecu i obitelj.

Udruga će, kako se navodi u priopćenju, svoje ciljeve ostvarivati kroz suradnju sa školskim i drugim ustanovama koje skrbe o djeci i obitelji, javnih predavanja i rasprava, pokretanje inicijativa u području obrazovnja i drugih aktivnosti koje pomažu kvalitetnijem obrazovanju djece.

– Ova je udruga nastala kao rezultat višemjesečnog djelovanja skupine roditelja koji su se bavili aktivnostima vezanim za traženja mogućnosti zaštite prava djece kroz kvalitetniju komunikaciju roditelja i nastavnika kao i djelovanja na nadležne i odgovorne institucije – kazao je predsjednik te udruge Antoni Šajin.

Kako se navodi u priopćenju, kroz rasprave roditelja može se zaključiti kako su trenutni problemi učenika/djece vezani za završna dokumenata devetogodišnjeg obrazovanja i udžbenike koji se mijenjaju svake godine, što predstavalja veliki problem većine obitelji.

Na jučerašnjem osnivanju udruge, koja će svoje sjedište imati u ulici Kralja Petra Krešimira IV (SPC Rondo II. kat), sudjelovalo je 48 roditelja koji su izabrali sva potrebna tijela udruge, prenosi glasbrotnja.net.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kultura

Batarelo: Dosta je frljićizacije Hrvatske!

Objavljeno

na

Objavio

Udruga Vigilare od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu traži povlačenje plakata kojima promovira pretplatu za kazališnu sezonu 2017./2018.

Na plakatu se, naime, nalazi par koji aludira na seksualni čin.

– Nakon zaprimanja više pritužbi zabrinutih građana, udruga je i formalno uputila prosvjedno pismo HNK-u, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu te pozvala građane da učine isto kako bi zajedničkom akcijom spriječili daljnje promicanje bluda, vulgarnosti i šunda u hrvatskom javnom prostoru – priopćila je Udruga Vigilare.

– Hrvatsko narodno kazalište kulturna je ustanova od nacionalnog značenja i ne može biti prepuštena umjetničkim aktivistima i kulturnim revolucionarima. Zadaća HNK-a jest očuvanje nacionalne i njegovanje klasične kulture, a ne prizemno provociranje kroz poigravanje vrijednostima najvećeg dijela hrvatskog naroda. Ovi prostački plakati ispod su razine HNK-a i pravi su primjer neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika koji obilno financiraju tu ustanovu.

Ovoj frljićizaciji Hrvatske konačno ćemo stati na kraj – rekao je predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice Batarelo.

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Državni tajnik Milas otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 13.rujna 2017. u Ljubuškom je otvoren Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju čiju izgradnju je, najvećim dijelom,  pomogla Vlada Republike Hrvatske. Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.

Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je i zahvalio udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga koji su inicirali ideju o izgradnji centra te načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo te i realizirao ovaj značajni projekt.

„ Ponosan sam jer je doprinos otvaranju ovog Centra dala i Vlada Republike Hrvatske putem natječaja za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH. Ovaj centar je primjer kako se zajedničkim naporima i suradnjom postižu izvrsni rezultati  “ rekao je Milas i dodao kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti podržati i druge slične projekte koji su na dobrobit široj društvenoj zajednici, posebice kad su pitanju najranjivije skupine društva.

Istog dana, državni tajnik Milas je obišao Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami te posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit. U popodnevnim satima,  u povodu obilježavanja 24.obljetnice stradanja Hrvata u mjestu Uzdol, općina Prozor Rama, zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH g. Josipom Grubešom, posjetio je Memorijalni centar te odao počast stradalim žrtvama – civilima i pripadnicima HVOa.

facebook komentari

Nastavi čitati