Roditelji osnovali Udrugu “Naša djeca”

0

Udruga roditelja “Naša djeca” osnovana je u četvrtak u Mostaru, sa svrhom promicanja važnosti uključivanja roditelja školske djece kao ravnopravnog partnera institucijama u procesu reforme obrazovnog sustava, priopćili su iz navedene udruge.

Radi ostvarivanja tog cilja Udruga će se osobito zalagati za suradnju sa svim institucijama koje pomažu ili mogu pomoći u promicanju prava djece, poticanje i podupiranje djelovanja roditelja, depolitizaciju škola, bolju komunikaciju između školskog i nastavnog osoblja i roditelja.

Također, zalagat će se za stvaranje okruženja za usvajanje demokratskih stavova, vrijednosti i primjerenog ponašanja, poticanje bolje komunikcije roditelja i učitelja i nastavnika, prevenciju zlostavljanja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja te poboljšanje životnih uvjeta za djecu i obitelj.

Udruga će, kako se navodi u priopćenju, svoje ciljeve ostvarivati kroz suradnju sa školskim i drugim ustanovama koje skrbe o djeci i obitelji, javnih predavanja i rasprava, pokretanje inicijativa u području obrazovnja i drugih aktivnosti koje pomažu kvalitetnijem obrazovanju djece.

– Ova je udruga nastala kao rezultat višemjesečnog djelovanja skupine roditelja koji su se bavili aktivnostima vezanim za traženja mogućnosti zaštite prava djece kroz kvalitetniju komunikaciju roditelja i nastavnika kao i djelovanja na nadležne i odgovorne institucije – kazao je predsjednik te udruge Antoni Šajin.

Kako se navodi u priopćenju, kroz rasprave roditelja može se zaključiti kako su trenutni problemi učenika/djece vezani za završna dokumenata devetogodišnjeg obrazovanja i udžbenike koji se mijenjaju svake godine, što predstavalja veliki problem većine obitelji.

Na jučerašnjem osnivanju udruge, koja će svoje sjedište imati u ulici Kralja Petra Krešimira IV (SPC Rondo II. kat), sudjelovalo je 48 roditelja koji su izabrali sva potrebna tijela udruge, prenosi glasbrotnja.net.

facebook komentari