Rude nije uspio prikupiti potpise, Grubišić odustao

0

Danas u ponoć istječe rok za predaju kandidatura za predsjedničke izbore u Državno izborno povjerenstvo. Prvi je to jučer učinio Milan Kujundžić, a danas i Ivo Josipović te Kolinda Grabar Kitarović.

grubisicOd kandidature je odustao Ivan Grubišić. Ima dovoljno potpisa, a od utrke za dužnost predsjednika države odustao je zbog osobnih razloga. Po Grubišićevim riječima, ‘dominiranjem partija u Hrvatskoj jača partitokracija, a ne demokracija’. ‘Ja imam svoj ponos i dostojanstvo i ne želim sudjelovati u takvoj kampanji’, dodao je.

Iako je najavio dolazak u DIP potpise nije uspio skupiti Ivan Rude, jer se, kao kandidat radnika, nije mogao mjeriti sa stranačkim infrastrukturama. ‘Ovo je samo jedan prividno gubitak, mali poraz, ali rat nije izgubljen. Mi i dalje nastavljamo. Vjerujem da će probuđena Hrvatska imati snage promijeni Hrvatsku i stvori drugu Hrvatsku koja će pripadati narodu. Mi ćemo Hrvatsku vratiti narodu’, zaključio je Rude.

Nije nam falilo mnogo, ali nismo uspjeli prikupiti dovoljno – rekao je Rude na konferenciji za medije. Odvjetnika i stečajnog upravitelja na kandidaturusu  nagovorili radnici.

Rudini aktivisti su još i danas skupljali potpise podrške svom kandidatu, ali čini se da do potrebnih 10.000 potpisa nisu stigli.

Od kandidature je još ranije odustao i Anto Đapić.

hrt.hr/kamenjar.com

facebook komentari