Rusija Hrvatskoj: Povucite plaćenike iz Ukrajine!

18

Rusija je zabrinuta i zbunjena izjavom naše ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić koja je potvrdila da se dragovoljci iz Hrvatske bore na strani ukrajinskih trupa.

Pozivamo Zagreb, ali i čelnike ostalih zemalja čiji se građani bore u Ukrajini da spriječe tu opasnu praksu pogotovo sada kada je u Minsku postignut dogovor o normalizaciji situacije na jugoistoku Ukrajine – stoji u priopćenju koje je objavilo rusko Ministarstvo vanjskih poslova te dodalo:

Podsjećamo hrvatske vlasti da je danas, 12. veljače u Minsku usvojeno nekoliko rezolucija koje predviđaju povlačenje svih stranih trupa, vojne opreme i plaćenika s teritorija Ukrajine pod nadzorom OSC-a.

Nakon priopćenja ruskog ministarstva, oglasilo se i naše Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatska je pozdravila danas postignuti dogovor u Minsku i vjerujemo da njime započinje proces prekida sukoba te da predstavlja prvi korak prema održivom miru u Ukrajini. Što se tiče hrvatskih državljana koji su otišli na ukrajinsko bojište i zbog čega je i dana izjava na koju se referira rusko Ministarstvo vanjskih poslova, radi se o tome da su samo konstatirane činjenice, jer pratimo stanje, komentirali su prozivku iz Moskve u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova.

– Činjenica jest da se na ukrajinskom bojištu nalaze hrvatski državljani, konkretno radi se o njih osam, ali ponavljamo, njihov odlazak nije vezan uz bilo koju od hrvatskih državnih institucija, a niti ih one na bilo koji način podržavaju. Bez obzira što se radi o vrlo malom broju pojedinaca, to nas zabrinjava i situaciju pratimo s najvećom ozbiljnošću – kazali su iz MVP-a.

Smatramo da se svi strani borci, pa i oni koji su otišli iz Hrvatske, a koji se nalaze u Ukrajini, trebaju vratiti u svoje matične države kako bi ovaj današnji sporazum iz Minska što prije donio konkretne rezultate, dodaju iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Putin tijekom pregovora slomio olovku

Napeti su bili pregovori između ruskog predsjednika Vladimira Putina, ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Francisa Hollandea, a koliko su napeti dokaz su fotografije Vladimira Putina koji u ruci drži polomljenu olovku. Četiri čelnika u Minsku su, naime, pregovarala 15 sati o situaciji u Ukrajini, što je Putinu očito bilo previše pa je u jednom trenutku slomio zelenu olovku koju je cijelo vrijeme vrtio po rukama.

Osim Putina, nervozan je bio i ukrajinski predsjednik koji je navodno u jednom trenutku ljutito izletio iz dvorane u kojoj su imali pregovore. Putin je svoju ljutnju, pak, iskazao na olovci.

[mom_video type=”youtube” id=”lga7BT1eGFI” width=”750″ height=”420″] [ad id=”40551″]

 

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Počeli mu bježat četnici sa fronte pa je malo u panici …hahhahahahahahhah
  A što bi tek bilo da pošaljemo Crne Mambe , Zrinski ili Tigrove .
  Malo morgen nacisto iz Moskve.

  • srka

   Hmmm…kak je krenulo…vidjeti ces…jos ce se i ulice zvati…Putinstreet…i co.
   Te Nobelova…te ihihihihi…cudo je svijet danas!

   by Srka®

  • Alan B’Stard

   USPJEH HRVATSKIH DRAGOVOLJACA Ukrajinci priredili doček osloboditeljima iz Azova

   http://youtu.be/Pmt2kio7ZAQ

   • Ljuta Trava

    Zamisli ,samo ih je 25 ,sta bi bilo da ih je otišlo 2500 ili 25 000.

   • Lilith

    Izgleda da je zbog toga putin i ljut, jer su rusi popushili kod azova

 • Ljuta Trava, a šta reći na priložeo?

  Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku

  Mons. Košić: Boljševički kadrovi danas uče djecu da je sramota biti Hrvat

  Crkva u Hrvatskoj danas je proslavila Stepinčevo, a nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, predvodeći misu na današnje Stepinčevo, najavio je kako će iz katedrale, do Stepinčeva 2016., po župama Zagrebačke nadbiskupije krenuti moćnik bl. Alojzija Stepinca. On je upozorio na zakone koji se ne donose u korist obitelji, podržao liječnike u borbi za priziv savjesti te upozorio da kršćani nemaju dvostruka mjerila, a kardinala Stepinca istaknuo kao “sveca čistoće savjesti”.

  – Danas je na djelu u našoj domovini odnarođivanje od svog vlastitog naroda. Stari kadrovi za njih nikad prežaljene Jugoslavije i danas sve čine da osobito djeci i mladima usade boljševičke stavove kako narodi nisu važni, kako smo svi djeca globalizma i slično, tako da je gotovo sramota isticati tko si i što si, a posebno ponositi se pripadnošću svome hrvatskome narodu. To je komunistička laž! Jer, kako nas uči i naš sveti zaštitnik bl. Alojzije, narodi su Božji dar i stoga valja ljubiti svoj narod, a to prije svega znači žrtvovati se za njega, boriti se za njegova prava te se isticati u domoljublju po vlastitom poštenju, dobroti i ljubavi. Ako želimo slijediti riječi i primjer našeg svetog zaštitnika, gajimo ljubav prema svome hrvatskome narodu i zdravo domoljublje – rekao je na misi u Budaševu sisački biskup mons. Vlado Košić.

  U Stepinčevom Krašiću misu je služio postulator kauze za kanonizaciju bl. Stepinca, mons. Juraj Batelja, koji je rekao kako “s pravom iščekujemo slavni dan u koji će bl. Alojzije biti proglašen svecem Katoličke Crkve, ponosom svih koji u Krista vjeruju te uresom ljudskoga roda i zaštitnikom hrvatskog naroda”.

  – Stoga, neka i svim ljudima dobre volje bude na veliku radost vijest da će ovaj pastir, pravi uzor apostolske revnosti i kršćanske jakosti, biti ovjenčan aureolom svetosti. Čudo na njegov zagovor već se dogodilo. Nebo je progovorilo! Stoga opravdano iščekujemo i riječ Svetoga Oca i čas kad će on bl. Alojzija Stepinca kao sveca upisati u kalendar Katoličke Crkve. Budimo dostojni toga dara * poručio je mons. Batelja.

  Proces kanonizacije, kako doznajemo, u potpunosti je dovršen, ali odluka o danu proglašenja još se ne donosi, jer vatikanska diplomacija nastoji pronaći zajednički jezik sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koja se protivi Stepinčevom proglašenju svetim. *

  – Možda će se na tu vijest čekati i do kraja godine, jer je srpski diplomatski lobiprilično utjecajan u Vatikanu. Može zvučati čudno, ali je istinito – kažu nam iz crkvenih krugova.

  koja su komedija ovi židovi i srbi, i domaći odnarođeni propaliteti boljševički zar oni stvarno misle da će oni biti ti, koji će odlučivat o svetosti čovjeka kojeg su ubili svojom mržnjom i otrovom? ajde, imate još malo vremena za ludovanje, a onda kreće naše radovanje i konačno svećivanje našeg nadbiskupa kojem je najveći zločin bio taj što je volio čovjeka i svoju domovinu i vjeru. ne znam dal je ijedan ovaj serator srpski spasio koji život, ali zato znam da Stepinac je tisuće, i da za to nije dobio ni Hvala već samo progon od onog imbecila zagorskog koji nije mogao progutat, njegov autoritet u našem narodu!

  Poštovani NordStand potpisivam svaku tvoju riječ. Uz ovaj godre citat kojeg si priložio našeg kardinala i našeg biskupa, dalo mi je ideju i povod da priložim nešto svim Hrvaticama i Hrvatima jednu aktualnu novost koja se širi ovom planetom ovih dana. Radi se o Amerikanki Kayla Mueller koju si u Siriji islamistički ekstremisti ubili. Prenosim jedan mali dio s prve stranice iz “THE WALL STREET JOURNAL” February 11, 2015 , naravno u originalu na engleskom jeziku kojeg ću prevesti na hrvatski i poslije toga dati moj komentar na isti, pa bih zamolio i druge da iznesu svoja mišljenja, jer spas dolazi od onih koji hrabro ISTINU iznose, a ne od onih koji ISTINU kriju, prešućuju i zataškavaju.

  “THE WALL STREET JOURNAL”, February 11, 2015:

  Bravery in the Face of Death: “I WILL NOT GIVE IN”

  “The thought of your pain is the source of my own, simultaneously the hope of our reunion is the source of my strength. Please be pacient, give your pain to God. I know you would want me to remain strong. That is exactly what I am doing. Do not fear for me, continue to pray as will I + by God’s will we will be together soon.” Singed: All my everyting Kayla.

  “Pomisao na tvoju muku je izvor moje muke, a u isto vrijeme nada našeg sastanka je izvor moje snage. Molim (Mama) budi strpljiva, dadni tvoju muku Bogu. Ja znam ti hoćeš da ostanem jaka. (čvrsta, izdržljiva, mo) Upravo je to što i činim. Ne strahuj za mene, nastavi sa molitvom kao što ću i ja + (plus, mo) s pomoću Božijom i mi ćemo ubrzo biti zajedno.” Podpis: Sve najbolje kayla.

  Tako to Amerikanci o svojima i oni su poznati po tome da svakog Amerikanca koji je na bilo koji način patio za svojom domovinom Amerikom, proglase MARTIROM, MUČENIKOM. I oni će to i učiniti, ulice počaste njihovom imenima da ih se nezaboravi, u školama djecu oče o njihovoj ljubavi i žrtvi za njihovom domovinom Amerikom, dok mi, to jest, današnja projugoslavenska vlada RH sa predsjednikom na odlasku Ive Josipovića, prešućujemo onih preko sedamdeset (70) HRVATSKIH MUČENIKA, MARTIRA koje je zločinačka Titina Udba poubijala samo zato što su svoju i našu Hrvatsku voljeli više nego sami sebe.

  Naša nova Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja za tri dana preuzima hrvatsko državno kormilo u svoje nježne ali iznad svega hrabre ruke, će trebati veliku čeličnu METLU da pomete i dobro očisti hrvatsku zemlju od opasnog jugoslavenskog korova; te da povrati u dosadašnji Hrvatski Sabor onu najstariju hrvatsku nacionalnu riječ DRŽAVNI, a tu riječ je izbacio bivši predsjednik Stipe Mesić, u HRVATSKI DRŽAVNI SABOR, da povrati Hrvatskoj Vladi pokroviteljstvo Hodočašća na Bleiburg, da dozvoli svim Udbinim žrtvama, poubijanim Hrvatima diljem slobodnog svijeta, da se njihovi posmrtni ostatci mogu vleikim hrvatskim dinjitetom prenijeti u domovinu Hrvatsku, tako da se pokopaju ondje gdje to njihova obitelj hoće i želi. Samo na taj način moći ćemo se smatrati slobodnim Hrvatima, samo na taj način biti ćemo izjednačeni s onim narodima koji poštivaju svoje mrtve koji su svoje živote dali za ljubav svoje domovine, samo na taj način ćemo znati cijeniti naše HRVATSKE MUČENIKE. Otporaš.

 • Ljuta Trava

  Kolinda će odmah zapovijediti povlačenje Hrvata iz Ukrajine , kada Putin zapovjedi povlačenje Ruske vojske sa teritorija Ukrajine.
  Čudo jedno kako mu smetaju Hrvati u Ukrajini a ne smetaju mu Srbi i njegova vojska .
  Ma marš tamo stoko ruska.

  • Lilith

   ne može se pravdat da nije znao .. ovi četnici su tamo od početka

   • Ljuta Trava

    A kažu i da je Kvot pusti bradu 🙂

    • Lilith

     haha! Da mi ga je vidit :)) Sjeća li se itko ovog njegovog avatara? 🙂

     • Ljuta Trava

      Hahahahahahahhahahahhahaha
      Sa naočalama od kineza

     • Ljuta Trava

      A što mu je to upravo ispalo iz usta

      Hahahhahahahahahahhaahahaa

   • EMINƎM

    U’žasni su, s ovom kitom na glavi nalik su feslijama

 • cleuna

  Frkica Vladimire,frkica.
  Ali su se cetnici koji ratuju na strani separatista pozalili da ponovo ne mogu ratovati protiv Hrvata pa im je zatrebala i diplomatska intervencija.

  • Lilith

   Ustravilo ih imat Hrvate nasuprot!

   • cleuna

    “Tko se jednom o mleko opece.taj i u jogurt duva” :)))

 • Ljuta Trava

  Još samo da Pupovac zatraži od Besne i odmah će se svi povući …hahahhahahahahaha

 • Herceg-Bosna

  đubre jedno rusko a što ne opomeneš srbiju da povuče četnike iz tvoje okupatorske vojske u ukrajini,,,,