Rusija prijeti da će napadati sve letjelice iznad Sirije

1

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da će sve letjelice nad Sirijom, u području djelovanja ruskog zrakoplovstva, smatrati ciljevima, prenose ruske novinske agencije.

Izjava je uslijedila nakon što je američki borbeni zrakoplov u nedjelju srušio sirijski vojni zrakoplov u području Rake a Washington je poručio da je taj zrakoplov bombardirao položaje u blizini snaga koje podupire SAD. Damask tvrdi da je zrakoplov bio u misiji protiv militanata Islamske države.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je i da je od 19. lipnja opozvalo suradnju sa SAD-om u sprečavanju zračnih incidenata nad Sirijom.

SAD uoči rušenja sirijskog zrakoplova nije koristio taj kanal za komunikaciju, navelo je rusko ministarstvo obrane.

Rusko ministarstvo preciziralo je da će sve letjelice zapadno od Eufrata biti praćene i smatrane ciljevima ruske protuzračne obrane u Siriji.

Rusija ima sustave S-300 i S-400 u Siriji, kao i desetke lovaca i borbenih zrakoplova.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    U ovome podržavam Ruse, jer je i djeci jasna uloga SAD-a u nastanku i financiranju i opremanju ISIL-a, a da nije bilo one ruske vojne akcije, Sirije više ne bi ni bilo ili bi to postao kaotičan prostor kao što su ameri izrežirali u Libiji i ostatak ,, arabskog proljeća” , koje bi se prije trebalo pošteno zvati .. arabsko razaranje” sa usmjerenjem na EU !!!