Ruski glumac prerušen u novinara pucao po Ukrajincima

5

Ruski glumac pokrenuo je polemiku u Rusiji i Ukrajini pojavivši se u videosnimci na bojišnici iz zračne luke Donecka gdje puca iz teškog topništva među separatistima i nosi kacigu s natpisom “Presse”.

Mihail Porečenkov, slavni kazališni, televizijski i filmski glumac, pojavljuje se u videosnimci među pobunjenicima u zračnoj luci Donecka za koju se mjesecima bore minobacačima i topničkom paljbom vojska i pobunjenici.

U zaštitnom prsluku i kacigi s natpisom “Presse”, nasmiješeni glumac puca iz teške strojnice u pravcu, kako se čini, ukrajinskih položaja, prema snimkama emitiranima na pobunjeničkoj televizijskoj postaji NovorossiaTV.com.

Slike glumca u ratnom turizmu izazvale su bijes ruskih i stranih novinara čije su kolege platile životom izvještavanje iz Ukrajine. Sedam novinara, među kojima pet ruskih, poginulo je na istoku Ukrajine od početka oružanog sukoba u travnju.

Vlasti u Kijevu najavile su sudski postupak protiv glumca.

“Ukrajinski istražitelji uvjereni su da će Interpol aktivno podržati njihovu istragu te da Porečenkov neće moći izaći iz Rusije, a da ga ne uhite ili izruče Ukrajini”, napisao je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsenij Avakov na stranici Facebooka.

Mihail Porečenkov osvojio je široku publiku ulogama snagatora u akcijskim filmovima, ponekad u slavu ruske vojske kao što je film “Grozovije Vorota” (Vrata oluje) u kojem se ruski vojnici herojski bore protiv stotina Čečena. (JL)

facebook komentari

  • Alan B’Stard

    Ovaj me je podsjetio na rashu karadzica i njegove goste iznad sarajeva