Ružica Vukovac: Drago mi je da su nas u HDZ-u uvažili u svim segmentima u kojima smo to tražili VIDEO

9

Nakon troipolsatnog sastanka pregovaračkih timova Mosta i HDZ-a, pred novinare su izašli Ružica Vukovac, te Krunoslav Zmaić, predsjednik HDZ-ovog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo i Darko Horvat, čelnik Odbora za zaštitu okoliša i energetiku i član Predsjedništva HDZ-a.

[ad id=”93788″]

Ružica Vukovac izrazila je zadovoljstvo razgovorom, ali i otvoreno novinarima priznala kako nije očekivala ovakav doček u HDZ-u.

-Ovdje nas je dočekalo više od 20 ljudi, dok je u SDP-u bio jedan na jednog čovjeka. Usuglasili smo se oko većine pitanja, dolazim iz Slavonije koja je devastirana i trebalo je ovakav način razgovora, protresanje problema i prije napraviti. Ovdje smo uime Mosta rekli da participiraju u odgovornosti sadašnjeg stanja u državi jednako i jedni i drugi, jer iza nas je 20 godina lošeg vođenja države. Drago mi je da su nas u HDZ-u uvažili u svim segmentima u kojima smo to tražili i naravno da ćemo se još usuglašavati oko detalja. Ne znam što će biti u narednom periodu, ali uistinu, od danas odavde nosim dobre dojmove – naglasila je Vukovac.

Upitana je li bilo govora o eksploataciji nafte u Jadranu, Vukovac je odgovorila niječno.

-Do te teme nismo stigli, protresali smo ekologiju i energetiku, ali naftu, odnosno eksploataciju Jadrana ne. Rečeno je ipak kratko da nismo protiv istraživanja, ali da resursi koji se pronađu je upitno može li ih se staviti u funkciju – rekla je Vukovac.

Krunoslav Zmaić iskazao iznimno zadovoljstvo, budući da su tri i pol godine, kako je rekao, upravo u HDZ-u radili na programu poljoprivrede.

-Upravo smo s pričom o OPG-u na istom tragu s kolegama iz Mosta i mogu reći da su naši programi i zajednički interesi potpuno jednaki. Nismo govorili o mjerama provedbe, ali se zalažemo za jednake ciljeve i vrijednosti u poljoprivredi s tim da je poseban naglasak na OPG-u. Tu se slažemo da se treba okrenuti nova stranica, dati jedan novi poticaj i snažan poticaj OPG-ima – istaknuo je Zmaić.

Darka Horvata je istaknuo kako su u svih 14 točaka današnjeg razgovora postigli punu fazu konsenzusa osim u jednom segmentu zaštite okoliša.

-U tom segmentu nastao je mali prijepor, samo isključivo u pristupu primarnoj selekciji i obveza koje smo preuzeli. Dvojimo oko toga jesmo li u iduće tri godine sposobni taj segment dovesti do faze od 50 posto. U svim ostalim segmentima bili smo više nego suglasni, posebno u energetskom spektru – istaknuo je Horvat.

Slaže li se HDZ s Mostom da treba graditi hidroelektran? Horvat je odgovorio da je HDZ-ov program velikim dijelom potenciran pričom oko izgradnje hidroelektrana, ali izgradnje regulacijskih hidroelektrana.

Novinari su na kraju upitali Zmaića što misli o inicijativi formiranja opoljiprivredne banke, na što je ovaj spremno odgovorio da su agrobanke u programu HDZ-a itekako poželjne.

– Tu imamo više modela i trebat će odlučiti hoće li se ići u osnivanje nove agrobanke ili će se koristiti postojeća infrastruktura, a to znači dokapitalizacija Hrvatske poštanske banke ili Croatia banke – zaključio je Zmaić.

facebook komentari

 • Agromentum

  Sve u svemu, do sad, neprepozntaljiva ozbiljost.

  • Sivooki

   Šališ li se? Hodaju ko medvjedići sa cvijeta na cvijet, žuti pelud sabiru i od njeg… hm, oni ne prave med.

 • Sivooki

  Dok oni šetuckaju, kavicu piju, nigdje im se ne žuri, cirkus od svijeta okolo : migranti, žice, CG bi u NATO, Rusi se preko Srba šmajhlaju prema nama, u Bosni vehabije, teroristi preko nas hodaju ko preko potoka, plaćamo zdravstveno dezerterima i njihovoj djeci…. dok se dogovore, neće imati gdje sjediti.

  • sui

   Btw, zaboravih reci: Hvala ;-)!

   • Sivooki

    Sve o.k.

    • sui

     I nije prvi put!

     • Sivooki

      Što, Kostić?

     • sui

      Ne misljah na njega (iako nije ni to prvi put),

      vec na tebe.

     • Sivooki

      Ne volim svađu… iako je rado zapodjenem s ubačenima. 😉
      Laka ti noć… ako može biti laka.