S konzulata u Sarajevu ukradena hrvatska zastava

0

Ozbiljan diplomatski skandal dogodio se u Sarajevu nakon što je više osoba s jarbola ispred zgrade hrvatskog konzulata u Sarajevu ukralo hrvatsku zastavu, dok je zastava Europske unije također skinuta, ali su je drski vandali bacili na zemlju, navodno je pogazivši nakon skidanja. U MUP-u Sarajevske županije potvrđeno je da je prijava o krađi stigla u večernjim satima, a očevid su obavili policijski službenici MUP-a u Sarajevu. – Tijekom očevida konstatirano je da je zastava skinuta s jarbola iznad ulaza u objekt konzulata Hrvatske u Ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo.

Tom prilikom je nepoznata osoba ili više njih oštetila nosač jarbola i na tlo oborila zastavu Europske unije s metalnim jarbolom. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju ovog kaznenog djela, te na identifikaciji i pronalasku izvršitelja – stajalo je u priopćenju. Večernji list je tragom tih informacija od osoba bliskih Veleposlanstvu doznao da je u ovom vandalskom činu sudjelovalo više golobradih, mlađih osoba, a navodno se na snimci s nadzorne kamere ne mogu razaznati delinkventi pa je potrebna dublja istraga slučaja.

Mnogi mediji naglašavaju da se radi o ozbiljnom diplomatskom skandalu, a zatraženo je što skorije hvatanje počinitelja. Prema našim informacijama, i određeni europski diplomati žestoko su osudili ovaj čin i zatražili da se počinitelji otkriju u što hitnijem roku. Snimke je izuzela Direkcija za koordinaciju policijskih tijela pa je jasno da je ovaj diplomatski skandal ozbiljno shvaćen u policijskim krugovima. Umjesto starih, postavljene su nove zastave, a policija je krajnje ozbiljno pristupila slučaju s ciljem uhićenja vandala.

vlm

facebook komentari