SABA brani svojeg podstanara Mesića

4

“SABA (Savez antifašističkih boraca i antifašista RH)” se oglasila povodom snimke bivšeg predsjednika Stjepana Mesića u kojoj on relativizira Jasenovac.

Priopćenje “SABA-e” prenosimo u cijelosti.

“U povodu snimke izjave Stjepana Mesića o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom, koja je prikazana u emisiji Bujica 23. siječnja 2017, “Savez antifašističkih boraca i antifašista RH” ograđuje se od te izjave snimljene u Novskoj 1992.

Poznate su opetovane izjave S. Mesića o Logoru Jasenovac u vrijeme dok je on obnašao dužnost predsjednika RH,  koje nisu u suglasju s onima na snimci iz 1992. snimljene u Novskoj.

Primjerice, S. Mesić je 2003. bio nazočan na Komemoraciji u Jasenovcu, kad nitko od  najviših državnih dužnosnika nije bio voljan to učiniti.

Poznate su povijesne činjenice i svjedočenja preživjelih o ustaškim logorima u vrijeme Drugog svjetskog rata, pa tako i o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom.

Povijesne činjenice i svjedočenja ne mogu se redizajnirati niti falsificirati radi dnevno-političkih interesa, kako bi se umanjili zločini počinjeni tijekom režima Nezavisne države Hrvatske”, stoji u priopćenju “Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH”.

facebook komentari

 • Još se nije pronašao lijek za liječiti gluposti, posebice gluposti hrvatskih izroda koji sebe smatraju i zovu “antifašistima”.

 • veteran.hr

  vrana vrani oči ne kopa,,,,,,,,,,,,po koji put dokazano,,,,,,,,ali drugovi, u Jastrebarskom nije bio logor, već dječji dom za napuštenu djecu sa Korduna koju su vrli antifašisti ostavili nadajući se da će ih hrvati poubijati. To se naravno nije desilo, pa su onda izmislili nešto što nema veze s pameću, a to je da su skupljali napuštenu djecu i odvozili u Jasku ubiti?!?!? Po dobro poznatom receptu, srbi su u stanju izmisliti sve samo da bi nekako okrivili hrvate, a nastavak priče o srbskoj “deci” se događa u Vukovaru samo da bi našli izgovor za masovna strijeljanja koja su im u naravi. Još je nešto zanimljivo,,,,,,,nema niti jednog pokajnika ?!?!

 • Sivooki

  Haaahaha, ovo priopćenje moram staviti na jedno mjesto, da mi pomogne kad bude frka…!
  Inteligentno, maštovito, puno argumenata i činjenica koje stavljaju “stvari na njihovo mjesto”! Tko je mislio da će se zapitati, zamisliti (čime?), promisliti, zaključiti… taj ih ne poznaje!!!

 • miro

  Povijesna je činjenica da ste vi takozv.antifašisti u stvari crveni fašisti koji ste učinili najveći genocid nad Hrvatskim narodom.Sve bi vas tribalo na goli otok da tucate kamen kako vam je i zločinac Tito radio pa ne bi s.ali ko kokoš gdje god stignete.