SAD više ne može zaustaviti Kinu: 40 milijardi USD za “Novi put svile”, a “Zapadna ruta” pretvara Kinu u većeg uvoznika ruskog plina od Europe

1

Ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski predsjednik Xi Jinping potpisali su memorandum o tzv. zapadnoj plinskoj ruti prema Kini. Ovaj sporazum je od iznimnog značaja jer se njime ide prema ugovoru koji bi Kinu učinio najvećim uvoznikom ruskog plina.

Ruska ruta pod nazivom “Altay” dostavljala bi Kini godišnje čak 30 milijardi kubika ruskog plina

plinovod
Rusija i Kina potpisale su 17 dokumenata, među kojima i memorandum o isporukama plina po „zapadnoj“ maršruti, prenosi Gazeta.Ru.

Između ostalog, potpisan je okviran sporazum između Gazproma i Kineske nacionalne naftne korporacije o isporukama ruskog prirodnog plina Kini, kao i memorandum o razumijevanju između Gazproma i Kineske nacionalne naftne korporacije za eksploataciju kontinentalnog šelfa.

Osim toga, potpisani su i okvirni sporazumi između kompanije Rosneft i Kineske nacionalne korporacije za naftu i plin, kao i sporazum o suradnji između Sberbanka i Kineske kompanije za osiguranje izvoznih kredita.
izvor: advance.hr

facebook komentari

  • peppermintt

    dok vi izgradite novu infrastrukturu Rusija je na koljenima