Pratite nas

Reagiranja

SAMO JEDNO PITANJE: Vi, naši dragi predsjednički kandidati, jeste li Vi spremni ZA SPAS SVOJE ZEMLJE i Naroda?

Objavljeno

na

Poštovani predsjednički kandidati!

Kako se približava dan izbora, 28. prosinac 2014., Mladi za Hrvatsku osjetili su potrebu i dužnost uputiti vam samo jedno pitanje potaknuto pozivima na volontiranje u svhu predizborne kampanje koje ste kao kandidati za predsjednika ili predsjednicu RH uputili građanima ove zemlje na počecima vaših predizbornih kampanja. Još i više, potaknuti svesrdnim odazivom na koji ste naišli među građanima-volonterima koji su, kako ste i sami primjetili, danonoćno bez obzira na vremenske ne/prilike odrađivali svoj volonterski dio posla za vas, smatramo primjerenim uputiti vam pitanje-prijedlog.

Razmišljajući o istome, vođeni smo i stanjem duboke, opake gospodarske krize u državi koju je osjetila većina stanovnika te shodno i stanjem strašnog siromaštva i nezaposlenosti. Napominjemo još jednom i u ovom oobraćanju Vama, kako je samo u ovoj godini ugašeno oko 25.000 radnih mjesta, a javni dug se povećao za oko 16 mlrd. kn, zatim imamo pri srcu više od 320 000 blokiranih te više od 330 000 nezaposlenih i tisuće onih na listi za odstrel što čekajući ovrhu što deložaciju te slično društveno pregažene. Konačno, ne možemo ovdje ne spomenuti se stotina tisuća siromašnih koji za svojom nadom tragaju još jedno po gradskim kontejnerima još donekle punima, a kada više ne budu puni neće ju ni tamo moći potraživati.

Ne ulazeći ovdje i sada u razloge ovakovog iznimno lošeg i poražavajućeg stanja u državi i odgovornih za isto ( o tome nekom skorom prilikom ), pišemo vam o krizi i siromaštvu koju dijeli i živi većina stanovnika ove države, opljačkane, korumpirane i pregažene, a s obzirom na životni standard kojega većina između vas kandidata dijeli i živi, držimo ovaj pojam “KRIZE” jednom stvarnošću vama kandidatima ( opetujemo većini ) teško zamislivom i nedovoljno razumljivom pa stoga nama stanovnicima ove zemlje postaje jako teško zamisliti da biste se vi, kao budući ( a tako i aktualni ) predstavnici naroda RH, mogli suživjeti s njim te njegovim potrebama i patnjama, a u skladu s tim i predstavljati ga i zastupati radeći upravo za njegove potrebe, dobrobit i uopće opće dobro svih nas.

Naime, prema našim saznanjima dužnosničke plaće u UPRH-u kreću se od 16.670,38 kuna bruto, koliko imaju pomoćnici savjetnika i pomoćnici šefova odjela i kabineta Predsjednika, do 39.262,36 kuna bruto, koliko mjesečno zarađuje predsjednik. Doduše, u tijeku prosinačke kampanje javnost se naslušala izjava o tome kako će se racionalizirati i rezati troškovi Ureda Predsjednika. Pojedini kandidati su kritizirali i broj zaposlenih na Pantovčaku kojih ima ukupno 147. Kada je Ivo Josipović 2009. preuzeo dužnost predsjednika RH, proračun za plaće iznosio je 23,09 milijuna kuna, a danas iznosi četiri milijuna kuna manje ili 19,66 milijuna što znači da i dalje gotovo polovica budžeta ( od ukupno 43 milijuna kuna ) odlazi samo na plaće zaposlenih u Uredu predsjednika.

Stoga, nas mlade zanima rezanje plaća zaposlenika Ureda, ali još i više vaših primanja koje ćete primati po funkciji Predsjednika ukoliko na istu budete izabrani 28. prosinca.

Vratimo se dakle predmetu ovog dopisa, odnosno pitanju-prijedlogu kojega ste potaknuli vašim svojedobnim pozivanjima na volunterizam u sklopu vašeg političkog prosinačkog maratona, a za koje se nadamo da ćete nam pravodobno ponuditi odgovore.

SAMO JEDNO PITANJE poštovani i dragi kandidati za predsjednika/predsjednicu Lijepe patničke Hrvatske Domovine:

imate li političke te još više ljudske i dobre volje, imate li moralne snage VOLONTIRATI za svoj narod i svoju državu Hrvatsku ( naime, da ne bude zabune o kojoj je državi riječ ), a koja se nalazi u predinfarktnom stanju? Za njezin spas?

Dragi naši predsjednički kandidati, budući da je kod funkcije za koju se natječete u najdubljoj biti riječ ponajprije o služenju svome narodu ( dakle, u dobru i u zlu! ), Mlade za Hrvatsku zanima sljedeće:

ukoliko postanete Predsjednikom/com imate li dobre volje i snage narodu koji vas je, osim što vas služi i volontira preko 20 god, služio i za vrijeme kampanje bez obzira na ne/prilike, uzvratiti jedan takav čin i odgovoriti mu na način volunterizma kroz vaš petogodišnji rad za njega i državu ili barem većim dijelom rezajući svoja vlastita predsjednička primanja i plaće?

Naime, to bi bio jedan od prvih i nužnih koraka “pravog puta za bolju” Hrvatsku i čin kojim biste ovjerovili sve vaše predizborne riječi i obećanja: dakle, trpiti, supatiti, doista se suživjeti i solidarizirati sa svojim narodom na način koji predlažemo. Jer mi ne vidimo kako biste drugačije zaista mogli razumjeti ono što taj narod tišti pa u skladu s tim i postupati na funkciji koju budete vršili. Štoviše, smatramo i duboko smo uvjereni da biste upravo Vi trebali biti predvodnici u tom smislu i smjeru, jer ako većina stanovnika ove zemlje može živjeti od prosječne plaće u iznosu od 4000 kn ( a u stvarnosti i manje ) ili umirovljenici od 1000-2000 kn, imate li Vi hrabrosti za život na tom standardu barem u razdoblju dok ne iziđemo iz krize?

Sve se svodi na pitanje imate li Vi, kao predsjednički kandidati, političke volje i moralne snage životno nam posvjedočiti da ste upravo vi taj pravi vođa kako nam svakodnevno to prezentirate te vam je zaista stalo ovaj narod i državu iz živog pijeska koji guta, a ne nazire mu se dno, izbaviti? To znači, imate li političke i dobre volje biti uz nas kako u dobru tako i u zlu te zajedno s nama biti samo i samo Ljudi, ne prvi među jednakima, ne tek vrsni govornici jer ničije riječi nisu hrana ni narodu ni našoj djeci?

Naime, dobro vam je poznato kako se Stanovnike ove države Hrvatske desetljećima već zavodi lažnim riječima i još lažnijim programima pa smatramo kako je doista pravi trenutak te da upravo Vi imate priliku prijeći na stvarna djela s onih “boljih i pravednih” riječi!

Ova država i narod vapi ne za novom Hrvatskom, jer imamo samo ovu jednu Domovinu i od nje bolje nemamo, ali ono za čim vapimo i što nam treba jesu pravi i bolji ljudi, političari tj. Predsjednik/ca ljudskog lica – po mjeri čovjeka i naroda! A mjeru smo vam gore predstavili. Ona ima i svoje ime – Preživljavanje. Suvišno je ovdje pitati se zašto ne bismo imali i uživali jednake financijske povlastice, a vjerujemo i da ćete se složiti s nama kada kažemo, ako mi možemo volontirati za vas, tada možete i vi za nas. Zar ne?

Dragi kandidati, ne trebaju nam politički maratonci, foteljaši, sveobećavatelji bez pokrića koji će iz ( financijskih ) visina pričati siromašnima o siromaštvu i rješavanju poteškoća koje Predstavnici ne razumiju jer ih ne žive. Ilustracije radi, to bi zapravo bilo isto kao da dijete čiji su roditelji živi priča o tome kako je to neimati roditelje onom djetetu koje roditelje zaista nema.

Treba nam Predsjednik Čovjek – koji razumije današnjeg hrvatskog čovjeka, hrvatskog siromaška i njegovo siromaštvo, bijedu, neimaštinu, danonoćnu brigu te iscrpljivanje oko napora kako platiti račune i dati ručak djeci.

Treba nam vođa, predstavnik koji će umjeti supatiti i sa narodom jednako povlašten biti – a jedina povlastica tog naroda, kako mi to u narodu kažemo, “krpanje kraja s krajem” – financijski zid plača.

Kad razmišljamo o Predsjedniku koji će umjeti s nama živjeti i supatiti, vidimo našu Hrvatsku iz snova, a Ona nije bolja, nije ni nova već je to Hrvatska koja za-jedno i trpi i uzdiže se i u glavi i u udovima!

Ilustracije radi za kraj se spominjemo urugvajskog predsjednika koji diše sa svojim narodom živeći u potleušici i odricanja svoga naroda, a koji je svojedobno izjavio sljedece: “Samo želim svom narodu pokazati ako ja mogu ovako, mogu i oni, možemo svi.”

Zaključujemo kako je samo velik Čovjek i častan vođa spreman na takvo odricanje i na ono “MOŽEMO SVI”.

I konačno, SAMO JEDNO PITANJE: Vi, naši dragi predsjednički kandidati, jeste li Vi spremni ZA SPAS SVOJE ZEMLJE i Naroda volontirati ili barem dijelom se odreći i rezati, za naše prilike, nadasve visoke plaće koje vam se 28.12. obećavaju?

IMATE LI ZAISTA MORALNE SNAGE ZA TAKAV POTHVAT?

S poštovanjem, Mladi za Hrvatsku:

Predsjedničkim kandidatima

Kolinda Grabar Kitarović

Ivo Josipović

Milan Kujundžić

Ivan Vilibor Sinčić

Blagoslovljen Božić Puče Hrvatski!!

Blagoslovljen Božić dragi naši hrvatski Branitelji, posebno vama hrvatski ratni vojni Invalidi, Dragovoljci, Heroji Domovinskog rata, ma gdje god se nalazili, a posebno pred SAVSKOM 66!!
Blagoslovljen Božić Djeco i Majke hrvatskih branitelja!!

Blagoslovljen Božić VUKOVAR I SAVSKA, Splitu, Zagrebu, Šibeniku, Dubrovniku, Zadru, Kninu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Vinkovcima, Varaždinu, Rijeci, Puli…i svim hrvatskim gradovima!!
Zagori, Slavoniji, Herceg-Bosni i Dalmaciji, Lici, Neretvi, Istri i Zagorju!!! Nek ti je s blagoslovom voljena Hrvatska!!

Blagoslovljen Božić svima vama, Mladima i Starima, Nezaposlenima, Deložiranima, Ovršenima, Hrvatskim Siromasima, društveno pregaženima, Hrvatima izvan Domovine, vjernicima i nevjernicima, i svim ljudima dobre volje!

Poseban blagoslov Božića zazivamo na političare i upravitelje naših hrvatskih dobara, posebno na budućeg Predsjednika s nadom i molitvom da će smoći moralne snage i hrabrosti brinuti i raditi ZA svoj hrvatski narod i Dom.

Vaši, Mladi za Hrvatsku

Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati