Sanader i suoptuženici proglašeni krivima u slučaju Planinska

2

Bivši premijer Ivo Sanader i suoptuženici u slučaju Planinska danas su na zagrebačkom Županijskom sudu proglašeni krivima, četiri godine nakon početka suđenja.

Osim Sanadera krivima su proglašeni i Stjepan Fiolić i Mladen Mlinarević te dvije pravne osobe – Mesnice Fiolić i Centar za reprodukciju u stočarstvu, javlja VečernjiList

Prema optužnici, država je oštećena kada je ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković 2009. kupilo zgradu u Planinskoj ulici od tvrtke Stjepana Fiolića, tadašnjeg HDZ-ovog saborskog zastupnika, za što je Sanader, tvrdilo je tužiteljstvo, od Fiolića primio 17 milijuna kuna provizije.

Sanader je optužbe odbacivao.

– Ovo je koloplet namještenih interpretacija do kojih je USKOK došao ucjenjivanjem Čobankovića, Fiolića i Beuka – kazao je ranije u svojoj obrani Sanader.

Sanader je u ovom postupku obranu iznio u siječnju lani te je ostao kod tih navoda. No imao ju je potrebe nadopuniti, a kako je ponavljao ono što je već rekao, sutkinja ga je u više navrata upozorila da se ne ponavlja, odnosno da kaže nešto novo. Upozorila ga je i da ne daje ocjenu dokaza jer to nije obrana već završna riječ.

Ovo suđenje je trebalo biti okončano u travnju lani no na objavi presude je rasprava preotvorena radi nekih razjašnjenja. Očekuje se da će presuda biti objavljena idući tjedan.

facebook komentari

  • HISTrion

    Igrač Sanader kažnjen, a gazda Mesić i dalje gazduje.
    Oba trebaju pasti, jel` no tako bilo, ako se ne varam?!

  • Ivan Tetkovic

    Poslije Mesica Ti si drugi VELE IZDAJICA u Hrvatskoj.