Sandra Perković hrvatskim rekordom osigurala treći uzastopni naslov!

  6

  Najbolja hrvatska atletičarka treći je put u karijeri osvojila zlato na EP-u. U Zürichu je disk odletio i preko 70 metara, za rekord karijere koji druge mogu samo sanjati…

  ATHLETICS-EURO-2014

  Neponovljiva Sandra Perković bacila je 71.08 metara, što ni jednoj diskašici nije pošlo za rukom još od davne 1992. godine

  Sandra Perković i Edis Elkasević nastavljaju skupljati medalje s velikih natjecanja. Naša 24-godišnja atletičarka osvojila je treće zlato na europskim prvenstvima, nakon uspjeha u Barceloni 2010. i Helsinkiju 2012. godine, niz je nastavljen u Zürichu.

  Vodstvo od početka

  Iako je izgledala nezadovoljna hicem od 64,58 u prvoj seriji, već tad je bila u vodstvu u finalu. Drugi je put bacila na 67,37, što je već bilo dalje od svih osobnih rekorda ostalih finalistica.

  Napredovanje se nastavilo i u trećoj seriji, uz ovacije publike disk je pao na 68,78, pa je i Sandra mogla zaplesati na bacalištu i nasmijati se zbog odličnog nastupa.

  Rekord karijere u finalu

  Tu je još jednom dokazala koliko je mentalno jaka – u finalu Europskog prvenstva bacila je svoj najbolji hitac u životu, otišla sve do nevjerojatnih 71,08 za potvrdu zlatne medaljeČetvrta serija bila je najslabija zbog prijestupa, ali i taj je put disk išao preko 65 metara, kao uvertira za petu seriju.

  U posljednjoj seriji s osmijehom na licu bacila je disk u zaštitnoj mreži, no dotad je sve bilo jasno – osvojila je novu zlatnu medalju!

  Srebro ide u Francusku jer je Melina Robert-Michon bacila 65,33. Bronca će u Njemačku zahvaljujući Shanice Craft i njenom bacanju na 64,33.

  Bez stresa

  Perković je najlakše dosad došla do zlata na EP-ima. Prije četiri godine tek je u zadnjoj seriji prošla kvalifikacije, a prije dvije godine nakon dva neispravna hica u trećem izbjegla eliminaciju. U Zürichu nije bilo baš nikakvog stresa, čista uživancija od početka do kraja natjecanja.

  Ako ovako nastavi, Sandri će ponestati prostora za sve medalje i trofeje. Olimpijskozlato, svjetsko zlato, mediteransko zlato, europsko juniorsko zlato, svjetskajuniorska bronca, cijeli niz pobjeda u Dijamantnoj ligi… Dominacija kakva se ne viđa u modernom sportu!

  [divide]

  18:25 Za kraj je Sandra “poderala” mrežu. Nesipravan hitac, ali nikoga za to nije briga. Sandra Perković je večeras svoju karijeru digla na jednu novu razinu!

   18:20 Rekao bi pokojni Mladen Delić: “Ljudi moji pa je li to moguće!?!” Sjajna, neponovljiva Sandra Perković bacila je 71.08 metara, što ni jednoj diskašici nije pošlo za rukom još od davne 1992. godine. Suvišno je reći, zlato je osigurano, hrvatski rekord srušen, povijest ponovno ispisana. Sandra je obećano ispunila. Svaka čast!

  18:10 Mogli bismo ovo nazvati tek usputnim hicem Sandre Perković. Prebacila je 65 metara, ali je evidentno nezadovoljna daljinom prestupila. Tako je to kad ste dominantni poput hrvatske diskašice – ni hici koji drugima medalju znače nisu dovoljni.

  17:45 Sada već s priličnom sigurnošću možemo reći da Sandra u torbi drži treće zlato s europskih prvenstava, peto ukupno s velikih natjecanja. Disk je u trećoj seriji poletio na 68.78 metara – rezultat koji ostatak natjecateljica može u pravilu samo sanjati…

   17:30 Odličan hitac Sandre u drugoj seriji! U prvi mah smo pomislili da je disk poletio preko 70 metara, ali čini se da su poslovično precizni Švicarci ovaj put nešto zabrljali s oznakama. U svakom slučaju, Sandrin uzvik svejedno je bio znak da je hitac dobar, što izmjerenih 67.37 metara i potvrđuje. Usudili bi se reći, nedostižno za konkurenciju…

   17:15 Dobar start Sandre Perković, iako se ona ne čini previše zadovoljnom – bacila je 64.58 metra, što je sasvim lijepa daljina za otvaranje!

  17:05 Za nekoliko minuta u Zürichu počinje natjecanje u bacanju diska za žene, u kojem je izraziti favorit hrvatska atletičarka Sandra Perković.

  I ne samo to, Sandra se nalazi u jedinstvenoj prilici da postane prva bacačica diska u povijesti koja će osvojiti tri zlatne medalje zaredom.

  Nakon izrazito uvjerljivih nastupa ove sezone, u kojoj je tek jednom bila druga na nekom od natjecanja Dijamante lige, Sandra je ionako visoku ljestvicu očekivanja podigla za još koju razinu. Stoga, nije pretjerano reći da večeras očekujemo novo Sandrino zlato…
  Startna lista:

  1. Stankova Eliška

  2. Perković Sandra

  3. Ruh Anna

  4. Larsson Sofia

  5. Strokova Yekaterina

  6. Robert-Michon Melina

  7. Fischer Julia

  8. Maltseva Yuliya

  9. Sendriute Zinaida

  10. Kamarainen Sanna

  11. Craft Shanice

  12. Kubelova Yitka

  facebook komentari

  • zbilobrk

   Bravo curo! Samo naprijed:d

  • Čestitam našoj Sandri! Bravo

  • Eugen Savojski

   Sandra je pomela konkurenciju, svaka joj čast

  • Ida Galić

   Ona samo potvrđuje teoriju o Hrvatima kao nadprosječnim športistima!!

   • Nitko nam nije ravan!

  • peppermintt

   Bravo Sandra, svaka čast . Može Sandra i još dalje s veseljem očekujemo new world record 🙂
   nego dobra je i ona maratonka Nemec, četvrto mjesto 🙂