SDP, HNS, Pupovac i Panenić nakon izbacivanja iz Mađarske bi Soroševo sveučilište doveli u Hrvatsku!

8
Hina/ Dario GRZELJ

Mađarski parlament izglasao je zakon kojim će onemogućiti daljnji rad Central European Universityja pod patronatom Georgea Sorosa. Zbog toga je zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković pozvao Vladu Republike Hrvatske da pošalje poziv CEU-u da dođu u Hrvatsku, za što je skupio 55 potpisa saborskih zastupnika SDP-a, HNS-a, HSS-a, SDSS-a, Živog zida, Mosta te manjinskih i nezavisnih zastupnika. Od tih 55 zastupnika čak je 34 iz SDP-a, prenosi portal srednja.hr

Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković skupio je 55 potpisa kojim se poziva predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, koji bi “trebao pozvati CEU da svoje sveučilište preseli u Hrvatsku”: „Mi niže potpisane zastupnice i zastupnici Hrvatskog sabora pozivamo Vas i Vladu Republike Hrvatske kojoj predsjedate da Upravi ovog Sveučilišta uputite poziv da dođe u Hrvatsku i ponudite im svu potrebnu suradnju. Vjerujemo kako bi jedna visokoobrazovna institucija ovog profila i reputacije bila izuzetak dobitak za našu Domovinu”, stoji u pozivu saborskih zastupnika gdje se nalazi i svih 55 potpisa, a koje možete pregledati ispod.

Od ukupno 55, najviše potpisa dolazi iz redova zastupnika SDP-a i to čak njih 34. Poziv je pokrenuo SDP-ov zastupnik Domagoj Hajduković, a među ostalima potpisao ga je i predsjednik stranke Davor Bernardić te neka poznata imena poput Arsena Bauka, Peđe Grbina, Nenada Stazića,  Sabine Glasovac i Bojana Glavaševića. Ovu je inicijativu podržalo i 6 zastupnika HNS-a, među kojima se našao predsjednik Ivan Vrdoljak, Vesna Pusić te kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš.

Zanimljiva je činjenica da su se među potpisnicima našli i zastupnici Živog zida, kao i zastupnici vladajuće strane poput Mosta. Tako je ovu inicijativu svojim potpisom podržao Tomislav Panenić, zastupnik Mosta koji je u Vladi premijera Tihomira Oreškovića obnašao dužnost ministra gospodarstva. Osim njega, svoj potpis dali su zastupnici Živog zida Branimir Bunjac i Goran Aleksić kao i zastupnici HSS-a Davor Vlaović, Mladen Madjer i Željko Lenart te Tulio Demetlika kao zastupnik IDS-a. Podršku je pružio i Silvano Hrelja kao zastupnik HSU-a.

Svojim su potpisom na poziv CEU-u da dođe u Hrvatsku podršku dali 6 zastupnika nacionalnih manjina Među najistaknutijim podupirateljima ove inicijative koji su predstavnici nacionalnih manjina našli su se zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac, Mile Horvat i Boris Milošević.

Na svojem Facebook profilu, Hajduković je objavio i status kojim na mađarskom, engleskom i hrvatskom poziva CEU da dođe u Hrvatsku.

Izvor: narod.hr/srednja.hr

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Domaći “ideološki otpad” poziva srodni međunarodni “zločinački otpad”,koji u zbilji nije otpad nego “međunarodna zločinačka avangarda”! Ne da ne treba primiti to svjetsko zlo i smeće,nego treba propisom ili zakonom zabraniti prijem donacija ili financiranje “nevladinih” protuhrvatskih udruga od Soroševih fondacija! A ovu pobrojanu PETU KOLONU u Hrvatskoj zgaziti jednom za sva vremena! Još da je Plenković pravi HRVATSKI Premijer,gdje bi nam bio kraj??

  • Maks

   Od srba i orjune nista novo.. Niko ne primjeti Mostovca Panenica, takav je i Kovacic 80% cuprijasa, iza njih je opus mei pa im se gleda kroz prste.

   • Dusko Besenic

    Ne znam ima li i jedan mostovac da se postavlja normalno,kao dio vladajućih, jer izgleda da im je glavni zadatak strogo kritički nadzirati svaki potez partnerskog im HDZ-a i skakati na svaki medijski spin protiv HDZ-ovih ministara ili dužnosnika u Vladi,a komunjarske i četničke kadrove zaobilaze u širokom luku! Hoće li sada onaj “rudonja” od Bulje,skočiti na Obuljenku zbog protupravnih poništavanja regularnih članova Kulturnog vijeća?! Glavu dajem da neće ni pisnuti,jer će postaviti komunjarsku i četničku gamad na te pozicije,da joj čuvaju leđa za ono što ima u planu i šta je dogovorila sa Plenkovićem!

    • Maks

     Sad ces viditi frke, svi do jednog mostovca su protiv ZDS, prvi ga Podolnjak (Jovanovic) proglasio zlocinackim , jedini od relevantnih “cimbenika Plenky donekle brani,govori o znaku HOSa, jedini koji radi ZDS dobiva batina je Plenki , mostovce se ne spominje. J a mislim da Sprlje i Orepic skidaju plocu u Jasenovcu brzo poslije lokalnih izbora HDZ ostati “krivac.

 • Omnes Omnibus

  Pretpostavljam da ovaj potez kokosara i inih spada u politiku gospodarenja otpadom.

 • Dusko Besenic

  Neprijatelji Hrvatske sve se otvorenije pokazuju! Sada trebamo vidjeti reakciju prijatelja Hrvatske u političkim sferama?!

 • Zdravko Sondic

  Lista ovih potpisnika prikazuje pravu sliku kako Hrvatska ide u buducnost.To su tako
  zvani spasioci nacije.Probudi se hrvatski puku i na lokalnim izborima makni ovakve
  potpisnike sa hrvatske scene.Vec u Zagrebu birajte gdu. Brunu Esih koja je
  svijetlo nove hrvatske buducnosti i pravednosti.

 • Bobo Mostarac

  Milorade Pupavac, Arsene Bauk, Peđa Grbine, Nenade Staziću, Sabina Glasovac i Bojane Glavaševiću, Ivane Vrdoljaku, Vesna Pusićka, Anka Mraku Taritaš, znamo kako nam vi želite dobro, te vam se zahvaljujemo uz naše izričito, NE!