SDP izbacio Milanku Opačić iz Sabora

14

Klub zastupnika SDP-a smijenio je u srijedu Milanku Opačić s dužnosti potpredsjednice Hrvatskog sabora, zamjenit će je Siniša Hajdaš Dončić, a dugogodišnja SDP-ova zastupnica smatra da se radi o revanšizmu.

Da, smijenjena sam zbog revanšizma, odgovorila je Opačić novinarima.

“Danas sam na Klubu dobila potvrdu, jer je predsjednik stranke (Davor Bernardić) rekao da smo zbog izjava o njegovoj smjeni Mirando Mrsić i ja izgubili njegovo povjerenje. Dakle, riječ je o smjeni zbog verbalnog delikta”, ustrajala je Opačić.

SDP-ovo Predsjedništvo u utorak je odlučilo o smjeni Opačić, kao i da Mrsić više neće biti predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

“Puno toga je obećano”, uzvratila je Opačić na novinarsku opasku da je Bernardić obećavao da se neće obračunavati s neistomišljenicima, te ocijenila kako su povučeni potezi loši za SDP.

“Na žalost ovo je loše za stranku, lako za mene. Nitko nije ovisan o funkciji, ovo je podijelilo Klub, ostavit će traga u stranci, ispada da je HDZ demokratskiji od SDP-a”, rekla je Opačić i poručila kolegama da “sve to ide na njihovu dušu”.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odbacio je optužbe o revanšizmu. Nema revanšizma, ti ljudi su članovi SDP-a, saborski zastupnici, primaju plaću, kaže Bernardić i uvjerava kako će promjene poboljšati rad stranke i učiniti je vidljivijom.

“Normalno je da se u stranci dogode promjene, a ove će osigurati bolji i prepoznatljivi SDP na terenu”, rekao je šef SDP-a potvrdivši da su “neki ljudi” izgubili njegovo povjerenje.

facebook komentari

 • Agromentum

  Nek’ se grizu!

 • kršni

  Ahaha, zbog verbalnog delikta. I to su njezini vlastiti drugaricu Opačić maknuli. E sada je okusila što znači kada nisi PODOBAN!

  • Saga

   Snaći će se već tajnica jovana raškovića, ne brinite se.
   Takve se uvijek snađu.
   Ali da se ne bi nikad zaboravile ni njezine (nikad procesuirane) kriminalne radnje, slijedi podsjećanje…
   http://www.likaplus.hr/vrhovine/iz_medija/milanka_opacic_okrada_svoje_ministarstvo/default.aspx

   • Vjetruša Kliktavka

    E jesi nemilosrdna, što jest – jest. 🙂

    • Saga

     Samu sebe ne vidim takvom jer joj ne želim nikakvo zlo, a i ovu poveznicu sam dobila baš od Vas.

     Zaboravila sam, jesmo li mi na “ti”? 🙂

     • Vjetruša Kliktavka

      Mislim da je vrijeme za “ti” zrelo. 🙂

      (“konačno!”, pomisli ona) 🙂

     • Saga

      :)))))

     • Agromentum

      Vi mlađe za svaki slučaj uvik bolje na “Vi”. 🙂

 • Dusko Besenic

  Nije to još ništa prema onome što je zaslužila!

 • Vladimir Dananić

  Iz komunističkih „broznih“ vrjemena ostade mi u sjećanju pojam monolitnosti. Partija je bila monolitna, što znači da Vođu nitko nije smio ni u svojim mislima dovesti u pitanje. Partija je bila monolitna, valjda i po inspiraciji Clarkovog romana „2001-Odiseja u svemiru“, po kojem je Kubrick snimio i film. Uglavnom, radnja počinje s monolitom što ga uočiše nekakvi majmuni, koji su zbog toga, zbog postojanja monolita, postali tako pametni da su shvatili kako mogu ubijati. Nema sumnje da je to bila prava slika i prilika naših monolitnih „antifašista“, koji su svoju monolitnost jako dobro spojili s nezasitnim apetitom za ubijanjem, poglavito Hrvata, premda bi se kadkada „zalomila“ i koja uzputna nehrvatska žrtvica. No, vrijeme je učinilo svoje, najprije nestankom jedne noge a onda i ostatka 88-godišnjeg Vođe majmuna, pa je i monolitnost Partije počela polako blijediti. Zadnjih godina tu je monolitnost pokušao reanimirati Milanović, sa svojim čuvenim „mi ili oni“ poučkom, a izgleda da ga u tome slijedi i sadašnji Vođa ne-toliko-monolitne Partije. Uzputna žrtvica čak nije ni hrvatskih korijena. Milanka Opačić. Kaže, Partija se je vratila verbalnom deliktu. Pa da, je, vratila se je. Ali, i onaj prvi majmun, koji je zbog monolita nekako mistično spoznao moć kosti uginule životinje u svojoj ruci, još nije znao ni govoriti pa zato nije ni mogao učiniti verbalni delikt. Sadašnji Vođa, i njegova žrtvica Milanka, moramo priznati, ipak znaju govoriti. To je ipak stanoviti naprjedak–da uobće mogu učiniti verbalni delikt.

 • EMINƎM

  i veli Opačić da je HDZ u konačnici demokratičnija stranka od Komunističke Partije Hrvatske, još će dobiti drugarsku nogu u tur ako ih nastavi hvaliti

  • Vjetruša Kliktavka

   “I noga u guzicu (tur) je korak naprijed.”

   • EMINƎM

    odličan je to smjer

  • miro

   Možda je Plenković primi i postavi za kakvu ministarku kao što je učinio i sa drugim osobama koji nisu imali glasove na izborima a sada su ministri ili savjetnici.