Pratite nas

SDP izbacuje županije iz svih procesa vezanih uz EU

Objavljeno

na

Na glasovanju su tri ministra iz SDP-a bila protiv ove odluke, dok su predstavnici Hrvata i Srba podržali ovu odluku

SDP protiv

– Na glasovanju su tri ministra iz SDP-a bila protiv ove odluke, dok su predstavnici Hrvata i Srba podržali ovu odluku – rekli su nam naši sugovornici iz Vijeća ministara. Analizom prijašnjeg rada spomenutih odbora je zaključeno kako su u radu sudjelovali samo predstavnici s državne i entitetske razine. – Županije su u cijelosti izbačene iz ovih procesa i zbog toga smo imali situaciju da se pred sugovornicima iz Europske unije prezentiraju potpuno netočna izvješća o stanju na županijskoj razini. Većina u Vijeću ministara sada zahtijeva da se županije vrate u proces, ali je očito kako SDP-u ta opcija ne odgovara – istaknuli su naši sugovornici.

180 članova

Inače, u radnim skupinama i pododborima radi oko 180 članova, a zadnje analize su pokazale kako je u njihovom sastavu samo 10 posto Hrvata. – Problem nije samo u Vijeću ministara nego i u Direkciji za europske integracije. U mnogim slučajevima pojedina ministarstva su doslovno otimala dužnosti i obveze članovima radnih skupina i imenovala ljude u ministarstvima za koordinaciju s Direkcijom za europske integracije. Nažalost, Direkcija je to prihvaćala i stvoreni su paralelizmi. Sada se sve pokušava vratiti u zakonske i ustavne okvire, ali očito je kako to nekima nije interes – zaključili su naši sugovornici. I ova događanja u Vijeću ministara su dokaz kako pojedine struje u BiH konstantno rade na unitarizaciji, odnosno, centralizaciji države. Županije već godinama prosvjeduju o maćehinskom odnosu federalne vlasti prema njima, a sada se pokazalo kako ni državna razina nema drugačiji stav. Svi pokušaji hrvatskih predstavnika da u procese, sukladno zakonu, uključe i županije nailaze na jaki otpor bošnjačkih stranaka, u prvom redu SDP-a. Očekuje se kako će ova tema uskoro biti predmet razgovora članova Vijeća ministara, a hrvatska strana će tražiti da se ovoga puta zakon ispoštuje.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

Objavljeno

na

Objavio

RTL je emitirao dokumentarni film ‘Gazda’ o načinu stvaranja Todorićevog imperija Agrokor.

Zanimljivo je kako je taj dokumentarac zgotovljen prije godinu dana, ali tada RTL-u nije bio zanimljiv. No dobro to ne čudi, treba preživjeti pa onda i znati birati tajming emitiranja.

Ipak, dokumentarac je odlično napravljen jer tako jasno raskrinkava velikog tajkuna Todorića kao sitnog žmuklera koji u svakoj prilici raznim muljažama izigrava zakone, a onda sve one koji su mu u tome pomogli zapošljava u Agrokor.

Jezive su savjesti tih ljudi koji su prodali svoje kolege s posla, sindikata, udruženja malih dioničara, ili oštetili državu muljanjem u državnim agencijama za upravljanje imovinom, robnim rezervama pa sve do korumpiranih Saborskih povjerenstava. Metodologija zgrtanja bogatstva neodoljivo podsjeća na seriju ‘Prosjaci i sinovi’.

Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu.

Marko Jurič: Hrvati – državni narod ili politički tamburaši

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati