SDP i Most traže ostavku ministra Marića

12

Na početku sjednice Hrvatskog sabora Most i SDP zatražili su stanku zbog novih dokumenata koje je objavio tjednik Nacional, a prema kojima je, kako su rekli, vidljivo da je ministar financija Zdravko Marić znao sve što se događa u Agrokoru, javlja HRT

Božo Petrov rekao je kako je Zdravko Marić na mjesto ministra došao – kao bivši zaposlenik koncerna, kako bi pomogao Ivici Todoriću što je i učinio. Most je o tome, ponovio je sve rekao prije tri mjeseca, zbog čega je premijer izbacio njihove ministre iz vlade, braneći Zdravka Marića.

Gordan Maras (SDP) se oštro obrušio na ministra Marića i premijera Plenkovića. Od Plenkovića je zatražio da razriješi ministra Marića i ministricu gospodarstva Martinu Dalić. Vjerujem da je dokumente ministar Marić vidio. Nije istina da nije bio upoznat sa kreditom HABOR-a. Lagala nas je i ministrica Martina Dalić, ustvrdio je Maras.

Tjednik Nacional objavio je dokumente prema kojima je ministar financija Zdravko Marić navodno znao sve o situaciji u Agrokoru još prošle godine.

Riječ je o internim dokumentima Hrvatske banke za obnovu i razvoj, u kojoj je Marić i dalje šef Nadzornog odbora, a koji pokazuju da je Uprava HaBOR-a još krajem 2016. bila detaljno upoznata s ozbiljnim poslovnim problemima u kojima se našao Agrokor.

facebook komentari

 • Maks

  Petrov, Bulj, Grmoja, Stazic, Jovanovic, Maras su odavno “tim u saboru.

 • Agromentum

  Most i SDP, dva buduća koalicijska partnera – ali ne i pobjednička.

  • Dusko Besenic

   Prema svemu pokazanom, oni su partneri od kada se je MOST i pojavio na sceni, samo to, na žalost, Karamarko nije shvatio na vrijeme nego tek onda kada su ga ,,uzeli u mašinu” i počeli sistematski mljeti. Plan Milanovića je bio podpuna diskreditacija Karamarka i HDZ-a i ponovni izbori na kojima je očekivao pobjedu, što je bila podpuno pogrešna procjena.

  • Saga

   Eh, kad bi barem bilo tako jednostavno… ali s hrvatskim hlebincima nikad ne znaš koga će ubosti na biračkom mjestu. 🙂

 • Jadranka Huljev Lore’

  Božo ne će te niti u tvojem Metkoviću. Imaš li pouzdani izvor kao i za arbitražu?

 • Dusko Besenic

  Petrov….tom čovijeku je potrebna pomoć vlastite struke.

  • Lilith

   😀 haha

 • Omnes Omnibus

  Moram priznati da ćati zamjeram puno toga, ali za nogiranje Mobsta zasluzuje samo aplauz. Kome trebaju ucjenjivaci, k tome jos optereceni mesijanskim kompleksom? Sad cvile sto vise nisu na vlasti i svakodnevno ce pronalaziti stvari koje ih nisu smetale dok su im straznjice bile zaljepljene za fotelje. No ipak se mogu utjesiti da su kroz patnju gubitka vlasti dosli do svoje prave ljubavi: SDPa. Neka im je sa srecom, samo da ih vidamo sto manje.

 • Istina

  Što god vrijeme više prolazi, sve se više pokazuje da je Most nastao s ciljem da diskreditira Hrvatsku.

  • Sivooki

   Pa zar to tek sad…?!

   • Istina

    Znaš i sam da je licemjerje grijeh. Moj stav o Mostu je davno bio jasan, pa i na ovom portalu. U to se može uvjeriti svatko tko je dobronamjeran. Htio sam reći da i oni koji su u to do sada sumnjali, ako im se od sada nisu otvorile oče, nikad im se neće ni otvoriti.

 • Sivooki

  Koji je danas datum?!
  Je li ovo srpanj 2017. ?
  Je li od vrućine ili mi se čini da su i SDP i Božica govorili isto ovo prije par mjeseci…?!