SDP-ov šef Foruma mladih iz Vukovara vrijeđao Hasanbegovića

8

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara Dejan Gemeri napisao je sporni status na fb-u u kojem je indirektno spomenuo ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. U statusu je stajalo: “Svečano otvorenje VFF-a… Mislim da je ovo prvi i zadnji put da ga otvara ruglo ljudskog dostojanstva”.

Status, uključujući onaj u kojem je prozivao i gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu, u međuvremenu je uklonjen s Gemerijeve stranice.

“Ovdje je prije svega sporno što je Dejan Gemeri predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara ali i što je napisao kao volonter Vukovar film festivala. Na grub i neetičan način on je zlorabio povjerenje Grada Vukovara i VFF-a.

Ministra Zlatka Hasanbegovića fotografirao je i onda iznio svoje političke stavove”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavljujući kako će u dogovoru s organizatorima učiniti sve da Gemeri ne bude više volonter na festivalu.

Komentirajući svoj status na Facebooku Gemeri ne poriče da ga je napisao navodeći da su ga ponijele emocije, piše Večernji.hr

“Za Zlatka Hasanbegovića smatram da je pogrešna osoba na mjestu ministra koji je svoje ideološke pobude uglavnom krivo koristio u politike svrhe.

Uostalom, poznati su i stavovi kulturnjaka širom Hrvatske o njemu kao i niza udruga. I sam Hasanbegović iza sebe ima niz ispada. Još se svi sjećamo i niza njegovih izjava. Prekidam tradiciju šutnje i mlakih reakcija iz SDP-a.

Osobno neću odustati od zaoštrene retorike kao reakciju na nacionalistički zaoštrenu agitaciju koju promovira HDZ”, rekao je Gemeri, piše Večernji list

facebook komentari

 • kršni

  A šta se čudimo? Milanović svojim “mladim lavovima” pokazuje kako treba biti primitivan.

  • Saga

   Kao da je onaj Klarin bolji. Ima ih u tom brlogu koliko hoćete…

  • kostresh

   lavovima??? volovima rekao bi…

 • EMINƎM

  kratki fitilji u mladih srbokomunista, uz dodatak kućnog odgoja dobije se ovo

  • Saga

   Dobra dijagnoza, samo… dokad ćemo u vlastitoj zemlji ovo trpjeti?
   Ako i nije podložno zakonskim sankcijama, ne bi li ga mediji (kad bi bili pošteni, istinoljubivi i domoljubni) morali satjerati u politički prah i pepeo?

   • kostresh

    bar Antina kanta! na glavu…

 • Plavac Plavi

  Ova komunističko-SDP-ova dojenčad je gora, nego njihovi očevi i djedovi! Oni su imali, barem u djetinstvu kakav takav kršćanski odgoj, iako su ga kasnije odbacili (ali ostaje u duši, savjesti “upisan”), a ova dojenčad je neodgojena, od malena bez moralnih ograda (dobro je ono što meni odgovara-“u se na se i poda se”), zato njima nije nikakav problem gaziti po nekome, ako je to njima na korist! Takvima se teško može “probuditi savjest” da se moralno ponašaju, da poštuju druge!! Takva je i ova sirovina iz Vukovara!

  • kostresh

   pa partijasi su uvijek za demokraciju i ravnopravnost. drugova…