Pratite nas

SDP-ovci će u srijedu tražiti smjenu umornog i nesposobnog Zorana Milanovića?!

Objavljeno

na

Nikica Gabrić otvoreno je nazvao Milanovića bahatim na što ga Picula ni jednom riječju nije obranio. Koliki je jaz između Tonina Picule i Milanovića, i hoće li prikriveni lider Komadina odigrati ulogu mirotvorca dižući vlastiti rejting, ostaje otvoreno. Linić je između dvije vatre kao Lovrićkin “kum“ i oponent Milanoviću.

U današnjoj emisiji Hrvatskog radija “Poligraf” Tonino Picula propustio je obraniti svoga šefa i premijera Milanovića nakon napada predsjednika “Nacionalnog foruma” Nikice Gabrića koji je rekao da se kampanja za iduće izbore ne može voditi nadmećući se tko je bolji, a tko lošiji, jer SDP je potrošio mandat na tim svađama. Gabrić je nastavio oštrije ustvrdivši da SDP nema snagu izvući zemlju u preostalih godinu i pol mandata, pa će se, nažalost, i dalje baviti stranačkim pitanjima i dvorskim igrama pokazujući da kao stranka nije naučio lekciju. Nastavio je kako je DORH pomogao SDP-u da dođe na vlast, a sada će im odmoći, upravo zato, nastavio je Gabrić, što u hrvatskoj politici imamo bahatost, pa navodi bahatost Sanadera, bahatost Milanovića i ljude koji su izgubili doticaj sa realnošću.

Na to je novinarka Milena Jukić Ugrin dala riječ Toninu Piculi pitajući ga zar neće replicirati i braniti stranačkog predsjednika, na se ovaj zbunio i rekao da nema repliku, već očekuje pitanje, te prepustio riječ kolegi Plenkoviću.

Upravo ovaj detalj, kada je u otvorenoj emisiji uživo Tonino Picula propustio braniti svog predsjednika stranke, govori o zaleđenim odnosima Picule i Milanovića koji traju od problema Piculine suradnje sa Davorom Ivom Stierom kada se taj odnos u Europskom parlamentu nije dopao ni Milanoviću, ni Karamarku.

Kakva će atmosfera vladati u srijedu na Skupštini SDP-a nije poznato, ali Milanovićevo taktiziranje nije se dopalo brojnim članovima stranke. Milanović je svjestan činjenice da Željko Sabo i Marina Lovrić Merzel vode važan grad i županiju koji se ne smiju nipošto izgubiti, stoga lijeva alijansa i angažira Nobila kako bi makar sačuvali dostojanstvo upecanog gradonačelnika Vukovara.

Milanović i Linić se moraju bojati neće li uvrijeđena županica ako bude kriva, te pod pritiskom istrage poći putem Barišića koji je za sve okrivio Sanadera, pa će pauza data do srijede biti dovoljna da se vodstvo SDP-a usaglasi pod velikim upitnikom: “Što ako?” Ovi problemi su za Milanovića previše, pa je uzeo doista po mnogima preveliki time out, za vrijeme kojega će na Iblerovom trgu pasti podosta kiše koja teško može sprati dojam suprotan Milanovićevim izjavama; nisu svi isti. Da nisu isti, ali su po zastupljenosti u remetinečkim galerijama SDP-ovci na putu uhvatiti priključak.

dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih

Objavljeno

na

Objavio

Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih.

Oni ne smiju biti sudionici u medijima. Što oni imaju reć osim toga da brane svoje klijente i kažu da je svak nevin.

Druga stvar je još čudnija. Ako je na Agrokorovom računu bilo samo par kuna od kud sada tolika lova da Todorić unajmi skupoga stranoga odvjetnika?

Što se tiče svih dionika u propasti Agrokora postoje samo dvije konstatacije: ili su ti direktori bili totalni glupani ili su lopovi. Jedno od toga dvoga jesu. Treće opcije nema. A upravo će tu treću opciju pronaći u dobroj mjeri korumpirano pravosuđe. Sram me je u kakvome društvu živim.

Sramota je da se neke zadrži u pritvoru što su dali stolove da se na njima piše peticija za opće dobro, dok se na slobodi nalaze zloćudni rušitelji brojnih života koji cijelu naciju bacaju na koljena.

Dokle god su odvjetnici, čitaj navijači u svojim predmetima što je njihovo pravo i častan posao, u medijima nema nam sreće.

Sudcima i odvjetnicima je mjesto u sudnici, a kriminalcima u pritvoru. Dotle smo došli da bi trebali u Hrvata pjevati srpsku himnu “Bože pravde”!

 

Slaven Letica: Uspon i pad jedinoga hrvatskog oligarha Ivice Todorića

facebook komentari

Nastavi čitati