SDP-ovci će u srijedu tražiti smjenu umornog i nesposobnog Zorana Milanovića?!

  0

  Nikica Gabrić otvoreno je nazvao Milanovića bahatim na što ga Picula ni jednom riječju nije obranio. Koliki je jaz između Tonina Picule i Milanovića, i hoće li prikriveni lider Komadina odigrati ulogu mirotvorca dižući vlastiti rejting, ostaje otvoreno. Linić je između dvije vatre kao Lovrićkin “kum“ i oponent Milanoviću.

  U današnjoj emisiji Hrvatskog radija “Poligraf” Tonino Picula propustio je obraniti svoga šefa i premijera Milanovića nakon napada predsjednika “Nacionalnog foruma” Nikice Gabrića koji je rekao da se kampanja za iduće izbore ne može voditi nadmećući se tko je bolji, a tko lošiji, jer SDP je potrošio mandat na tim svađama. Gabrić je nastavio oštrije ustvrdivši da SDP nema snagu izvući zemlju u preostalih godinu i pol mandata, pa će se, nažalost, i dalje baviti stranačkim pitanjima i dvorskim igrama pokazujući da kao stranka nije naučio lekciju. Nastavio je kako je DORH pomogao SDP-u da dođe na vlast, a sada će im odmoći, upravo zato, nastavio je Gabrić, što u hrvatskoj politici imamo bahatost, pa navodi bahatost Sanadera, bahatost Milanovića i ljude koji su izgubili doticaj sa realnošću.

  Na to je novinarka Milena Jukić Ugrin dala riječ Toninu Piculi pitajući ga zar neće replicirati i braniti stranačkog predsjednika, na se ovaj zbunio i rekao da nema repliku, već očekuje pitanje, te prepustio riječ kolegi Plenkoviću.

  Upravo ovaj detalj, kada je u otvorenoj emisiji uživo Tonino Picula propustio braniti svog predsjednika stranke, govori o zaleđenim odnosima Picule i Milanovića koji traju od problema Piculine suradnje sa Davorom Ivom Stierom kada se taj odnos u Europskom parlamentu nije dopao ni Milanoviću, ni Karamarku.

  Kakva će atmosfera vladati u srijedu na Skupštini SDP-a nije poznato, ali Milanovićevo taktiziranje nije se dopalo brojnim članovima stranke. Milanović je svjestan činjenice da Željko Sabo i Marina Lovrić Merzel vode važan grad i županiju koji se ne smiju nipošto izgubiti, stoga lijeva alijansa i angažira Nobila kako bi makar sačuvali dostojanstvo upecanog gradonačelnika Vukovara.

  Milanović i Linić se moraju bojati neće li uvrijeđena županica ako bude kriva, te pod pritiskom istrage poći putem Barišića koji je za sve okrivio Sanadera, pa će pauza data do srijede biti dovoljna da se vodstvo SDP-a usaglasi pod velikim upitnikom: “Što ako?” Ovi problemi su za Milanovića previše, pa je uzeo doista po mnogima preveliki time out, za vrijeme kojega će na Iblerovom trgu pasti podosta kiše koja teško može sprati dojam suprotan Milanovićevim izjavama; nisu svi isti. Da nisu isti, ali su po zastupljenosti u remetinečkim galerijama SDP-ovci na putu uhvatiti priključak.

  dnevno.hr

  facebook komentari