Šeks: Najgnjusnija je laž da je Tuđman dijelio BiH s Miloševićem

9

Nekadašnji predsjednik Sabora i visoki HDZ-ov dužnosnik Vladimir Šeks izjavio je sinoć u Mostaru da je najgnjusnija krivotvorina tvrdnja da je pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman sa tadašnjim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem dijelio Bosnu i Hercegovinu.

Najgnusnija krivotvorina je ta da su Tuđman i Milošević kao ortaci podijelili BiH i time fingirali rat, odnosno da na Hrvatsku nije izvršena agresija JNA, a na Bosnu i Hercegovinu agresija Srbije, nego da je to bio dogovor između dva diktatora koji su se dogovorili da trguju tuđim teritorijem, rekao je Šeks predstavljajući knjigu  ‘1991.: Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat’. Istaknuo je da je knjiga zapravo njegov “obračun s kovačima neistina”.

Najavio je da će na proljeće objaviti nastavak sjećanja na ta turbulentna zbivanja te da će u njima otkriti kako su tekli pokušaji rekonstrukcije Bosne i Hercegovine.

Dodao je kako je od iznimne važnosti danas dogradnja Daytonskog mirovnog sporazuma kako bi se ostvarila jednakopravnost Hrvata.

O Šeksovoj knjizi su govorili i nekadašnji ministar pravosuđa i saborski zastupnik Bosiljko Mišetić, bivši državni tajnik zadužen za iseljeništvo u ministarstvu obnove, razvoja i iseljeništva Marin Sopta, te Ivica Miškulin i Ivo Lučić s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu.

facebook komentari

 • lopov

  Šeks ne kenjaj..ako ste bili u stanju smisliti citavi plan sta se desiti kad vise juge ne bude a to ste smislili 80-tih pa sta onda se ne bi dogovorili izmedu Bosne vi i braca udbasi iz srbije

 • Nada Jurinčić

  Uffff…sad odjednom ti braniš pokojnog Predsjednika,joooojj..moš mislit.

 • veki

  Vjerodostojno.

  • kostresh

   …, od seksa je.

 • bakran

  Apsolutno se slažem kako je najgnjusnija laž da je pok. predsjednik Tuđman dijelio BiH sa zločincem Miloševićem. Dodao bih; ta je tvrdnja gnjusna koliko i sam Šeks.

  • kostresh

   bit ce da ju je on i zapoceo….

  • veki

   hahahhaha …. ne mogu se prestati smijati

   • bakran

    Ovo Vam je, ako se dobro sjećam, nekako kao u epizodi Alana Forda pod naslovom ”San jedne zimske noći’. Tamo A. Ford sanja da je ekskluzivni tajni agent, i u jednom trenu hvata dva kriminalca. Jedan u njega uperi pištolj, a Ford ga pošprica s nekim posebnim sprejem, nakon čega se taj lopov počinje smijati ‘ko lud’. Onda A. Ford kaže. To je specijalan plin; prvo ćeš se pola sata smijati, a onda ćeš 15 godina plakati.” Tako nekako Vam je i ovo sa Šeksom..

    • veki

     Izvrsna prispodoba. Zapamtit ću je. Ne mogu si pomoći, sad se tek smijem. Šeks u plinovitom stanju… smrdi, smrdi, užasno smrdi. A plakat ću sutra, k’o Scarlett O’Hara hahaha