Pratite nas

Vijesti

Selo kakvog nema nadaleko

Objavljeno

na

[pullquote_left]Eco-selo Grabovica – raj na zemlji na obali Buškog jezera[/pullquote_left] [pullquote_left]Kako smo nedavno najavili otvoreno je Etno selo Grabovica. [/pullquote_left]Na idiličnom mjestu sela Grabovica tomislavgradske općine, odakle puca pogled na prekrasno Buško jezero svečano je otvoreno Eco-selo Grabovica.
Presijecanjem svečane vrpce vlasnika Eco-sela Joze Ćurkovića, sinova i unuka ostvarenje je višegodišnjeg sna o otvaranju turističko-sportsko-zabavnog prostora seoskog tipa.

Veliki događaj

Uz mnogobrojne uzvanike na čelu s načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Vukadinom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Nediljkom Rimcem, samom činu otvaranja nazočilo je nekoliko stotina posjetitelja, a tijekom dana i noći i više od tisuću koji su besplatno degustirali jela i pića i nazočili velikom događaju za buškoblatski kraj, kao i za općinu Tomislavgrad.
Župnik župe Grabovica don Marko Lukač prigodnom molitvom blagoslovio je eko-selo i zaželio uspješan rad. Neki objekti eko-sela počeli su se graditi i uređivati prije dvanaest godina. Uglavnom su se objekti gradili od klesanog kamena vrsnih majstora pa je sama gradnja dugo trajala.

Jezero i potočić

U prvoj fazi izgradnje eko-sela izgrađeno je šest apartmana, a nude se usluge konjičkog kluba, kao što je jahanje i prijevoz kočijom, a na radost najmlađih moguće je razgledanje domaćih životinja konja, magaraca, ovaca, krava, svinja, gusaka, paunova i drugih životinja kao što su srne, divokoze, nojevi, golubovi, a u sklopu sela izgrađeno je i mini Buško jezero i potočić.

Uskoro se na prostoru eko-sela kreće i s izgradnjom hotela s bazenima, urbanim vilama, lovačkom kućom, lučicom za brodove i drugim brojnim sadržajima kojima namjeravaju obogatiti turističku ponudu eko-sela, ali i cijelog područja Buškog blata, Hercegbosanske županije i čitave Bosne i Hercegovine.

Kamenjar.info/vecernji.ba

facebook komentari

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati