Senat Sveučilišta u Zagrebu razriješio dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića

0

Senat Sveučilišta u Zagrebu razriješio je dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića potvrdio je nakon sjednice Senata rektor Damir Boras.

Novinari su neslužbeno doznali da je vršiteljem dužnosti imenovan dosadašnji prodekan, povjesničar Željko Holjevac.

Boras nije želio govoriti o pojedinostima nego je najavio priopćenje u kojem će izvijestiti o rezultatima sjednice Senata.

Dvostruka mjerila: Ostojić braniteljski prosvjed gušio policijom, a na Filozofskom – sudjelovao

Podsjetimo, neredi na Filozofskom fakultetu su krenuli još od prijedloga ugovora o suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom. U našu redakciju stigla je fotografija koja jasno prikazuje ono što je za narod.hr prije nekoliko mjeseci rekao Dario Mican, predsjednik Studentskog zbora KBF-a.

Predstavljamo neke “studente” koji prosvjeduju protiv dekana Filozofskog fakulteta!

“Paradoks je da pozovu 200-300 članova udruga koje su inicijator svega toga, da oni glasaju na tom plenumu. Od 500 ljudi neka je 300 studenata, opet je 200 članova udruga, a ta odluka kao obvezuje blizu 6000 studenata Filozofskog fakulteta”, rekao nam je tada.

Podršku plenumu pružili su i pružaju Forum mladih SDP-a, te Centar za ženske studije, znači uglavnom lijevo-liberalne udruge i uvijek ista stranka. Tako su se među studentima našli o “studenti” SDP-ovac Ranko Ostojić, izbačena SDP-ovka Aleksandra Kolarić, predsjednica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, te vječna prosvjednica Urša Raukar, kao i Branimir Pofuk.

facebook komentari