Pratite nas

Komentar

Sergio Rabar: Vratimo stari sjaj Rovinju

Objavljeno

na

Slušajući neke kandidate ispada kako je u Rovinju sve idealno i bajno i da je toliko toga učinjeno. Kao da izbori nisu potrebni, kao da promjene u Rovinju ne treba, te da će sudionici izbora tu bajku pokvariti.

Rovinj je talac određenih porodica, familija i grupa koji su od grada napravili bankomat za svoje bogaćenje. Istovremeno mladi iseljavaju zbog jednoumlja i nemogućnosti zapošljavanja u svome gradu. Nažalost, postoje građani drugog reda samo zato jer misle drugačije.

Za vrijeme kampanje šokirao me strah kod građana, boje se dati potpis podrške za kandidaturu, a kamoli biti na oporbenoj listi.

Građanima je potrebno višestranačje i da imaju jednaka prava. Potrebno je da industrijska zona profunkcionira, a ne da je ledina. Zalagat ću se za demografsku obnovu kroz socijalnu stanogradnju, razvoj poljoprivrede te za povratak hrvatskog identiteta Rovinju.

Oslanjanje na turizam je riskantno jer u slučaju nekakvih neprilika, odmah smo gladni. Ukikidanje nepotizma i klijentelizma važan je preduvjet razvoja grada. Rovinj kao perjanica turizma, nekada je imao prvi disco. Danas, naši mladi odlaze u druge gradove i vikendom riskiraju svoje živote na cesti.

Postoje savršeni uvjeti za ekološku proizvodnju. Moramo napraviti rovinjske brendove u vinarstvu, maslinarstvu koji će biti pepoznatljivi na tržištu. Nedostaje uljara, a ne da Rovinjci moraju u druga mjesta. Moramo učiniti novi dom za umirovljenike, proširenje nije dovoljno jer u taj novi kompleks vjerojatno će biti smješteni roditelji i obitelj rovinjskih moćnika, a ne običnih smrtnika.

Spominje se brojka od preko 1000 diplomiranih studenata koji se posljednjih nekoliko godina nisu vratili. To je nedopustivo. Uvijek je gradskim vlastima neko kriv, ili država, ili zakoni ili konzervatori samo su oni idealni, a Grad propada.

15- 20% ukupnog biračkog tijela dio je privilegiranih građana koji uvijek izlaze na glasanje i odlučuju tko će vladati. Jedini smo grad bez mjesnih odbora jer vladajući to smatraju troškom.

Zalažem se za izgradnju centra vodenih sportova di bi bio bazen, vodeni sportovi, a ne da se sve parcijalno radi. Zar Rovinj  i Istra zaslužuju nasred Mediterana da nemaju olimpijski bazen? Zalažem se isto tako da se školski sportovi financiraju kao i talentirani sportaši.

Pitam se, da li je gradska uprava mjesto za rješavanje problema ako stalno čujemo „ne može se“ “nije moguće“, a kod gradonačelnika i suradnika teže je doći nego kod Pape ili Predsjednice. Nakon 25 godina IDS-a potrebna promjena, a to im ja sa svojom listom poštenih i vrijednih građana garantiram.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati