Šešelj: ‘Ne odustajemo od Velike Srbije’

8

Vojislav Šešelj izjavio je danas da će mobilizirati članstvo SRS-a i razgovarati s domoljubnim snagama u Srbiji.

‘Nema mog dobrovoljnog povratka u Haag, a Srpska radikalna stranka neće odustati od ideje Velike Srbije’, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik SRS-a i haški optuženik Vojislav Šešelj a prenosi B92.

Šešelj je jučer došao u Beograd nakon gotovo 12 godina provedenih u pritvoru Haaškog tribunala, koji ga je pustio zbog teškog zdravstvenog stanja.

Šešelj je odmah u avionu najavio da će mu politika biti ispred liječenja, a danas je ponovio da će ‘mobilizirati članstvo SRS-a i razgovarati s domoljubnim snagama u Srbiji’.

‘Još će se vidjeti tko su zaista domoljubne snage. Pozivam sve koji su otišli da se vrate u stranku, dobrodošli su svi osim onih koji su otimali mandate SRS i ogrezli u kriminalu’, rekao je Šešelj.

Šešelj je podvukao da se od ‘ideje Velike Srbije ne odustaje, jer je to smisao SRS’.

‘Ideja je da se provodi svim miroljubivim sredstvima’, rekao je Šešelj. Kazao je da bi eventualni ulazak Srbije u EU bio propast, jer za ‘Srbe tamo nema mjesta’.

 

 

facebook komentari

 • peppermintt

  iskreno dobro je što je Vojo glasno izgovorio još uvijek tinjajuće procese kod očitog svakog Srbina Pogledaš snimke tolika mladost a željna krvi one tuđe, malo im bilo što su im pretci isprolijevali pa bi i oni malo ??
  Pa pogledaš opće stanje u Srbiji, vodeći političari četnici aktivni sudionici agresije na Hrvate, njihova odgovornost se neće abolirati u to neka svatko bude siguran.To što službena politika Hrvata želi imati mira u susjedstvu ne znači da ćemo olako prelaziti preko žrtava našeg naroda. na to nitko nema moralno niti bilo kakvo drugo pravo.
  Nikakva stvarna opasnost nisu ove budalaste galamdžije iz jednostavnog razloga nemaju materijalnu potporu kao što su je imali devedesetih od saveznih organa koja im je osiguravala punu logistiku. S tim je završeno.
  Ali ovo je odličan indikator kako bi se sve odvijalo kad bi imali mogućnost. Zbog toga naša politika mora poduzimati preventivne diplomatske korake u zaštiti svog integriteta.

  • Trenutna hrvatska vlast nije u stanju napraviti odmak. Sa srbinom i kad jedeš i kad ga tučeš, znaš što ti misli! 🙂 Srbija ovako jadna ne predstavlja izravnu vojnu opasnost osim onu podrivačku zakulisnu. Što se tiče vojvodića, službena Srbija bi najradije da ga nema, suzit će mu medijski prostor i nadat će se što bržoj rikaveli.. a možda vojo sam padne s mosta a može ga lako zgazit i fap mašina!

   • peppermintt

    Nije, zato što ih vodi materijalna korist, zato što su sluge kapitala a ne svog naroda.
    Ja sam uvik govorila kako Srbiji ne triba ništa oprostiti niti je amnestirati i tako ćemo napokon završiti ovu priču. E onda me uvjeravaju te kako ne možeš jedan narod previše pritiskati jer će se radikalizirati. Prema Srbiji svi imaju nezasluženo mekan i korektan odnos a oni se gle čuda radikalizirali još i više.

 • 1diablo

  Koja su to miroljubiva sredstva?