ŠEŠELJ OSTAJE NA SLOBODI! Haški sud odbio zahtjev Tužiteljstva

8

Raspravno vijeće Haškog suda odbilo je zahtjev Tužiteljstva BiH da vrati u sudski prtivor optuženog Vojislava Šešelja koji je na privremenoj slobodi.

U odluci Raspravno vijeće se također proglasilo nenadležnim za Šešeljev zahtjev da se kazni glavnog tužitelja Serge Brammertz  “zbog nedozvoljenog ponašanja”.

Raspravno vijeće navodi da “tužiteljstvo nije uložilo žalbu na odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu, a sada traži preispitivanje te odluke”. To je moguće samo na osnovu novih činjenica kojih nema – smatra Sud, prenose mediji BiH.

Podsjetimo, Vojislav Šešelj je, odlukom raspravnog vijeća, 12. studenog privremeno oslobođen iz pritvora Haškog suda zbog “humanitarnih razloga”, odnosno zbog njegove bolesti. (JL)

facebook komentari

 • Otporaš

  Možemo mi lajati – kao psi na mjesec – koliko god hoćemo, na bilo koga a sve protiv Vojislava Šešelje i onih koji ga okrivljuju kao “ratnog zločinca”, što on, po međunarodnim pravilima i kriterijama samog haaškog suda, on nije “ratni zločinac”, jer ga haaški sud nije pronašao pa tako ni proglasio krivim. To su činjenice, barem danas, koje mi možemo požaliti ali ne i ignorirati.

  Isto se pravilo može koristiti i za sve one Hrvate od Kralja Tomislava pa sve do današnjih dana, tj. 13 siječnja 2015. godine, koje međunarodni sudovi nisu osudili kao “ratne zločince”, da to oni nisu, poimenice svi oni Hrvati koji su bili pripadnici Ustaškog Pokreta i njihovih simpatizeri, a jugoslavenska antihrvatska ideološka mašinerija ih proglasila “ratnim zločincima”.

  Kratko i Kristalno JASNO!!!

  • peppermintt

   upravo tako, nažalost rad suda na ovakav način je posve nelegitiman i izgubio je svoju prvotnu svrhu -kažnjavanje zločinaca za agresiju na RH i na BiH.

   • srka

    Jos ce na kraju umno-poremeceni nesretnik Sehselj i mirovinu traziti od HR i BH!

    by Srka®

    • Lilith

     Mislim da je od BiH već tražio i čini mi se da mu je moraju dat! Zaslužio čoek! tz tz

    • peppermintt

     znaš srki neka šeška, štetu ne može napravit nikakvu, a šutit neće, tako da budemo uvik znali što nam “komšije ” misle a ne usude se javno zborit 😛 nek ih žulja ka kamenčić u cipeli :)))

 • peppermintt

  Pa eto neka ga nek laje kad i njega i njegove to jaako veseli, primitivci a on im je zrcalo.

  • Alan B’Stard

   on im je glasnogovornik 🙂

 • mijan

  Sada vidimo učinak Yusifovićevih dopisa haškom tribunalu glede Šešelja o kojima se hvalio na nekom od sučeljavanja.