Pratite nas

Reagiranja

Šešelja su pustili na slobodu uoči obljetnice okupacije Vukovara!

Objavljeno

na

Da ti pamet stane!

Šešelja su pustili na slobodu uoči obljetnice okupacije Vukovara!

Ratni zločinac Vojislav Šešelj trijumfalno se vratio u Beograd, nakon 12 godina koje je proveo u Haagu – neosuđen. Riječ je o zločincu koji je početkom devedesetih svoj ratni pohod  na Hrvatsku počeo porukama o “budućoj zapadnoj granici Velike Srbije” na crti Karlobag-Ogulin- Karlovac-Virovitica, koji je na mitingu u Baranji, u Jagodnjaku, govorio “svakog tko kaže da to nije srpska zemlja treba ga ubiti kao kera”, koji je angažirao na tisuće srpskih dragovoljaca koji su klali, ubijali i rušili diljem Hrvatske itd., i tako redom. Šešeljeve postrojbe, što je iznimno važno, označene su i kao izvršitelji zločina na Ovčari, pokraj Vukovara. Čitavo vrijeme, ovako ili onako, bio je jedan od prvih suradnika balkanskog krvnika Slobodana Miloševića, odnosno na konkretnom tragu njegove zločinačke politike.  Kad je bio izabran za predsjednika Općine Zemun, 1966., njegovom zaslugom tamošnji Hrvati tjerani su van iz stanova i kuća, a oni koji su ih branili od njegovih istomišljenika najčešće su premlaćivani. Dragovoljno je otišao u Haag kad ga je Međunarodni sud za ratne zločine  počinjene na području bivše Jugoslavije, 2003., optužio za ratne zločine i etničko čišćenje. Poglavito su ga teretili za zločine u vukovarskoj bolnici te Voćinu, likvidaciju Hrvata u Vojvodini i niz drugih teških kaznenih djela. No, i u pritvoru ostao je dosljedan i svaki puta odgovarao da je srpski četnik koji ni milimetar ne odstupa od svojih zločina (koje on i njegovi nazivaju “junaštvom”).

Kad se vratio u zračnu luku u Beogradu tamo ga je dočekalo mnoštvo Srba, četnika, koji su ponovno uzvikivali parole protiv Hrvata te uzdizali Veliku Srbiju.

seselj-foto-predrag-mitic-novosti_fZanimljivo da ga je Haaški sud pustio na slobodu navodno zbog bolesti! Pa, koliki su hrvatski branitelji koje se nalaze po zatvorima bolesni, pa ih nitko ne pušta ni na vikend, a kamoli na slobodu. U Srbiji ni kriv ni dužan robiju služi hrvatski branitelja Veljko Marić. Dobio je 12 godina zatvora. Iako je tamo već nekoliko godina ne puštaju ga ni deset minuta ni na kavu van iz zatvora, a ne na privremenu slobodu, ili pak da robiju služi u Hrvatskoj. A on je teškog narušenog zdravlja.

Šešelja su pustili baš uoči još jedne obljetnice okupacije Grada Vukovara. To nije slučajno. To je teška provokacija! U Vukovaru je baš Šešeljevom zaslugom ubijeno i protjerano na desetine tisuća nevinih ljudi od kojih mnogi nisu čak ni bili bolesni.(sic!) Šešelj i njegovi nisu im oprostili, već su ih i zdrave dali strijeljati, čak i ranjenike iz bolnice. Pa, što ako je (?) Šešelj bolestan? Neka ga liječe u zatvoru! Što nisu primjerice svojedobno pustili Artukovića da zbog starosti ili bolesti ode na privremenu slobodu, već su ga brzinom munje ubili, samo da im ne umre u zagrebačkom zatvoru. A kakva je razlika između Artukovića i Šešelja?

Na beogradskom aerodromu nismo primijetili onaj cirkuski par, četnika Zorana Ivančića i njegovu “drugaricu” da bi, kao kad se vratio Dario Kordić u Zagreb, vikali (Šešelju) – “Sotono, ubojico!”. I pokazivali parolu na kojoj je pisao nekakav broj navodno ubijenih. Zbog čega sada kad je Šešelj u Beogradu Hrvatska ne traži njegovo izručenje, već čeka da na mitinzima po Srbiji ponovno počne sa svojim četničkim pričama. Gdje su sada oni tzv. intelektualci ala Matvejević da ne podignu svoj glas?

Provokator (najblaže rečeno) Predrag Matvejević, kad se vratio Kordić, koji je po zakonu (!) pušten na slobodu i koji je za razliku od Šešelja uistinu bio nevin osuđen, uz ostalo je rekao da  je Kordića (čujte sad ovo!) “osudio Haaški sud koji je zasigurno pravedniji i neutralniji od svih ovdašnjih”! Također je oštro zamjerio hrvatskim biskupima i svećenicima što se nakon dolaska Kordića nisu “pomolili i pokajali za njegove grijehe te zatražili oprost od Boga i od ljudi!” Ovog yugo-provokatora i ekstremnog ljevičara, smeta i što pojedini viču “Za dom spremni”, jer je to po njemu, jadniku, “daje povoda onima koji ne vole Hrvatsku da kažu “Vidiš, svi su ustaše”. ( Je li to znači da će nakon puštanja na slobodu zločinca Šešelja svi vikati da su svi Srbi – četnici?)

Sad kad su Šešelja dočekali s tri uzdignuta prsta, s četničkim kapama, odorama u kojima su ubijali i klali po Hrvatskoj, povicima o Velikoj Srbiji, ovaj mudrac i drugi hrvatski mudraci – šute. Žao im je zločinca!

No, kako bilo, nakon što se Šešelj vratio, iz Hrvatske  očekujemo oštru, jasnu i pravodobnu reakciju hrvatskih političara, a poglavito pravosudnih organa. Ne može Šešelj na slobodu, a bolesni Veljko Marić trunuti 12 godina u Sremskoj Mitrovici!

Što naposljetku o toj “pravdi” kažu i hrvatski ministar branitelja i ministar obrane, koji su i sami bili sudionici hrvatskog Domovinskoga rata? Što će poduzeti? Plakati!?

Dosad se nije čuo njihov glas o Šešelju, pa ni ništa naročito o Veljku Mariću.

Jedino se ministra branitelja čuje kako se svaki dan dere – da ne će dati ostavku, iako, na žalost, ne predstavlja ni pet posto branitelja zapisanih u onom famoznom Registru, najljepšem “Božičnom poklonu”.

Nakon povratka Šešelja iz zatvora molimo i tražimo (što bi bila pravica) da se s robije puste i svi bolesni hrvatski branitelji, uključujući i one iz HVO-a!

Nismo se borili da se agresore pušta na slobodu, a žrtve proganja i zatvara, zar ne Vesna Teršelič i slične teršeličke?

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati