Pratite nas

Kronika

Sinčiću prijete i šalju zlatnike

Objavljeno

na

Ivan Sinčić, predsjednički kandidat Živog zida u prvom krugu izbora, objavio je na konferenciji za novinare da mu prijete kako bi podupro jednog od kandidata u drugome krugu. Nije želio otkriti za kojeg kandidata su tražili da izrazi potporu, rekao je da će to učiniti tek nakon izbora.

sincic_press_prijetnja_foto_barbara_vid_hrt_IMG_3533.JPG.655x300_q85_crop_upscale

Prije tjedan dana na adresu u Karlovcu, gdje žive njegovi roditelji stigao je buket cvijeća, zlatnik i pismo u kojem Sinčića ljubazno mole da podupre jednog od kandidata. Mislio sam da je to poruka neke gospođe simpatizerke jednog kandidata. Nisam pridavao veliku pozornost, pisama je bilo mnogo, sve dok jučer nije stigao mail  prijetećeg sadržaja, rekao je.

Prijetnju još nije prijavio policiji, ali hoće. Spominje se ukratko da sam se zaigrao, da nisam izabrao dobar put, dobar smjer, dobru zemlju, u tom smislu, prenio je prijetnju.

Imena će objaviti nakon predsjedničkih izbora kako se ne bi utjecalo na javnost: Mediji vi ćete prenijeti tu informaciju, kad biste imali ime krenule bi rasprave, članci i onda bi se raspravljalo koji tabor je poslao možda stavio kukavičje jaje i tako u beskraj. Zato ćemo samo kratko se osvrnuti što se radi u našoj zemlji što sustav radi, što ako hoćemo reći radi podzemlje, kazao je Sinčić.

 

U Živom zidu vjeruju da je zlatnik vrijedan četiri do pet tisuća kuna. Vlasnika su pozvali da dođe po njega do izborne nedjelje ili će ga dati u humanitarne svrhe. Najavili su i daljnje aktivnosti. Već sutra u 10 sati pokušat će spriječiti deložaciju jedne obitelji u zagrebačkome naselju Trnju.  (hrt)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kronika

Damir Kajin: Što je antifašizam za sadašnji vrh IDS-a?

Objavljeno

na

Objavio

Policija je nešto, a DORH baš ništa

Što je antifašizam za sadašnji vrh IDS-a? Ispričat ću slučaj Marije Kapetanke, priča nam Damir Kajin, bivši saborski zastupnik. Tko je ta časna žena? Radnica u turizmu, danas umirovljenica, majka dvojice sinova, narodna pjesnikinja, a osim toga pjeva i u crkvenom zboru. Po kome je dobila nadimak?

Po svojoj majci koja je u drugom svjetskom ratu bila dva puta ranjena i koja je kraj rata dočekala sa činom kapetana JNA. Inače toj istarskoj heroini nacisti za vrijeme Romelove ofanzive ubili su oca, mater, tri brata i dvije sestre od kojih je jedna bila u sedmom mjesecu trudnoće, nastavio je Damir Kajin.

Mužu naše Marije komunističke vlasti nacionalizirale su 3 ha zemlje u srcu Rovinja kojemu je ta zemlja vraćena 90-tih godina. Jasno, do tada je ta zemlja bila kao dio općenarodne imovine sa pravom korištenja Grada Rovinja urbanizirana, ali u trenutku povrata, IDS istu deurbanizira.

I sada bit. Brat pok. izraelskog predsjednika i premijera Peresa dolazi do Mesića koji vapi za investicijama. Tako on dolazi do Marije Kapetanke u Rovinj. Bio je zainteresiran za kupnju iste, a Marija ju je željela prodati. Jasno, uvjet je bio da se nekada urbanizirana zemlja ponovo urbanizira. Ona kumi vrh IDS-a: “Molim vas učinite to”, ali ne ide. Dakle, gradska vlast nije htjela, odnosno nije bila zainteresirana da se dogodi strana investicija i time zaposli nekoliko desetaka Rovinjaca, upozorio je Kajin.

I onda dolazi neki emisar i pred Mariju stavlja ponudu: “Može, ali to košta 600.000 €. Bila bi ona i na tu ucjenu pristala, ali brat izraelskog predsjednika je poručio: “Mi tako ne poslujemo”. Nakon toga nikad se više nije vratio niti u Istru, niti u Hrvatsku. A zanimljivo je da gradski i županijski oci koji žive u istoj ulici gdje i Marija o tome ništa ne znaju makar su joj prvi susjedi kojima se u više navrata obraćala, kaže nam Kajin.

Tako je propala jedna strana investicija, a još jedna časna, stara istarska familija nije se uspjela socijalno i ekonomski osigurati.

Židovska općina u Zagrebu o svemu je obavještena. Policija je nešto odradila, no DORH baš ništa i život ide dalje, a IDS govori o antifašizmu, zaključio je Kajin.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Ponovno zastrašivanje Hrvata Novog Travnika!? Oštećeno Spomen obilježje hrvatskim braniteljima

Objavljeno

na

Objavio

Da su Hrvati Novog Travnika ugroženi dokazuje i najnoviji incident. U noći sa petka na subotu nepoznati  “vandali” su po drugi put u zadnji godinu dana oštetili spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima.

Ovaj put oštečen je i odnešen mramorni križ sa ugraviranom šahovnicom. Postolje križa je bačeno, a mramorni križ težak 70 kg je odnešen.

Ovaj čin je organiziran svjesno i sa jasnim ciljem zastrašivanja Hrvata i katolika Novog Travnika. Podsječamo da je isti spomenik oštečen prije nekoliko mjeseci, kada su sa spomenika odnešene golubice, piše centralna.ba

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Novi Travnik.

facebook komentari

Nastavi čitati