Sinčiću prijete i šalju zlatnike

2

Ivan Sinčić, predsjednički kandidat Živog zida u prvom krugu izbora, objavio je na konferenciji za novinare da mu prijete kako bi podupro jednog od kandidata u drugome krugu. Nije želio otkriti za kojeg kandidata su tražili da izrazi potporu, rekao je da će to učiniti tek nakon izbora.

sincic_press_prijetnja_foto_barbara_vid_hrt_IMG_3533.JPG.655x300_q85_crop_upscale

Prije tjedan dana na adresu u Karlovcu, gdje žive njegovi roditelji stigao je buket cvijeća, zlatnik i pismo u kojem Sinčića ljubazno mole da podupre jednog od kandidata. Mislio sam da je to poruka neke gospođe simpatizerke jednog kandidata. Nisam pridavao veliku pozornost, pisama je bilo mnogo, sve dok jučer nije stigao mail  prijetećeg sadržaja, rekao je.

Prijetnju još nije prijavio policiji, ali hoće. Spominje se ukratko da sam se zaigrao, da nisam izabrao dobar put, dobar smjer, dobru zemlju, u tom smislu, prenio je prijetnju.

Imena će objaviti nakon predsjedničkih izbora kako se ne bi utjecalo na javnost: Mediji vi ćete prenijeti tu informaciju, kad biste imali ime krenule bi rasprave, članci i onda bi se raspravljalo koji tabor je poslao možda stavio kukavičje jaje i tako u beskraj. Zato ćemo samo kratko se osvrnuti što se radi u našoj zemlji što sustav radi, što ako hoćemo reći radi podzemlje, kazao je Sinčić.

 

U Živom zidu vjeruju da je zlatnik vrijedan četiri do pet tisuća kuna. Vlasnika su pozvali da dođe po njega do izborne nedjelje ili će ga dati u humanitarne svrhe. Najavili su i daljnje aktivnosti. Već sutra u 10 sati pokušat će spriječiti deložaciju jedne obitelji u zagrebačkome naselju Trnju.  (hrt)

facebook komentari

  • Gabro Vuskic

    Svijet i na svijetu svašta!

    Nadati se da će se NESRETNIK otkriti i po moralnom – a ne političkom – pravu odgovarati.

  • EMINƎM

    i josipović je dobio zlatnik u lebcu 😉