Pratite nas

Vijesti

Sindikati odbili prijedlog Vlade ZHŽ-a: Vlada prelijeva iz šupljeg u prazno

Objavljeno

na

Nezavisni sindikat zaposlenih u osnovnim školama Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) odbio je prijedlog sporazuma županijske Vlade o primanjima prosvjetnih djelatnika jer, kako Sindikat navodi u priopćenju za javnost, cilj predloženog sporazuma je “ozakoniti daljnju krađu njihovih primanja”.

U priopćenju se navodi kako je članstvo Sindikata posebice revoltirano što Vlada ŽZH prijedlog sporazuma u javnosti prezentira kao povišicu od pet posto, iako u konačnici od te povišice nema ništa.

”Vlada javnosti, putem medija, predstavlja prijedlog sporazuma kao povišicu plaće od pet posto i velikodušno nudi isplatu jednokratnih pomoći, jubilarnih nagrada i regresa, dakle svega onoga što su nam dužni i što nam po zakonu pripada. Naravno, u njihovim priopćenjima nigdje nećete naći činjenicu da su u prošloj godini protuzakonito umanjili plaću pod izlikom da nema novaca’‘, stoji u priopćenju.

Sindikat tvrdi kako bi prosvjetni djelatnici, kada se ukalkuliraju sve stavke predloženog sporazuma, za sljedeće razdoblje ostali u istom ili u još težem položaju.

”Ovo je već treći put da Vlada, po narodski rečeno, prelijeva iz šupljeg u prazno i želi nam zamazati oči nudeći ono što nam ionako po zakonu pripada. Nudeći ovakav sporazum, Vlada je imala samo jedno na umu, a to je ozakoniti daljnju krađu naših primanja. Cilj je zatući nas financijski, a onda nam uskratiti pravo prigovora na pljačku koja se planira i ove godine”, stoji u priopćenju.

Sindikat dalje navodi kako su u protekloj godini prosvjetni djelatnici u Županiji Zapadnohercegovačkoj, smanjenjem plaća, u prosjeku izgubili po tisuću maraka, od toplog obroka im je oduzeto po 200 maraka, nisu im isplaćeni regresi, posljednji honorari isplaćeni su za travanj 2013. godine, a nije isplaćena ni jedna jednokratna pomoć niti jubilarna nagrada.

”Ovo je tek dio onoga što nam je uskraćeno. Sada neka ekonomisti izračunaju koliko je milijuna maraka Vlada uštedjela na prosvjeti. U koju svrhu će biti potrošeni novci koje su nam uzeli i koje i dalje namjeravaju uzimati!? Na gorivo za službene automobile, na reprezentacije, na dnevnice za službena putovanja, na otvaranje novih nepotrebnih radnih mjesta u tijelima uprave? Ili samo na buduće izbore?”, stoji u priopćenju Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama Županije Zapadnohercegovačke.

Fena

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati