SIP dao rok Sarajevskoj županiji da do 12. siječnja izabere poslanike u Dom naroda

0

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdilo je rezultate izbora u Skupštini Bosansko-podrinjske županije Goražde za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.Iz ove županije za Dom naroda izabran je po jedan poslanik iz reda bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda.

SIP je danas dao rok skupštini Sarajevske županije da do 12. siječnja u 16 sati izvrši izbor poslanika za Dom naroda, a u protivnom SIP će sam sazvati sjednicu i obaviti posredne izbore. Na današnjoj sjednici je rečeno da SIP još nema informaciju hoće li se Naša stranka žaliti Apelacijskom odjelu Suda BiH na odluku SIP-a da ne ovjeri kandidaturu jedne kandidatkinje za Dom naroda iz reda ostalih. No, kako je rečeno, kakav god bude ishod Skupština može održati sjednicu i izjasniti se o ovjerenim listama. Inače, Sarajevska županija jedina je županija koja nije izabrala poslanike za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Zbog toga kasni konstituiranje ovog Doma, izbor predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH, imenovanje mandatara Vlade FBiH i Vijeća ministara, te izbor poslanika u Dom naroda Parlamenta BiH.

[ad id=”40551″]

agencije

facebook komentari