SIPA šalje izvještaj Tužilaštvu BiH

0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uskoro će Tužilaštvu BiH podnijeti izvještaj protiv odgovornih osoba koje su sudjelovale u sakrivanju arsenala naoružanja na lokalitetu sela Kalošević u Tešnju, potvrdila je jučer za “Dnevni avaz” Kristina Jozić, portparol SIPA-e. Ona je rekla da i SIPA i dalje poduzimaju sve mjere i radnje u pravcu otkrivanja odgovornih osoba te da iskopavanje kompletnog terena na području Tešnja još nije završeno.
[quote] Jedan dio terena je iskopan, sada se vrše iskopavanja na drugoj lokaciji. Čim završimo, Tužilaštvu BiH predat ćemo izvještaj o počinjenom kriminalu – rekla je Jozić. [/quote]

Podsjećamo, u okviru akcije “Tešanj”, koja je počela 8. Srpnja, pripadnici SIPA-e, uz asistenciju Oružanih snaga BiH, pronašli su 588 kumulativnih projektila za ručni raketni bacač, 589 barutnih punjenja za projektile i 60 projektila od 84 milimetra za bestrzajni top, što je najveća količinu naoružanja, municije i eksplozivnih sredstava pronađena od završetka rata u BiH.

picture-188

Dnevni Avaz

 

facebook komentari