SIPA upala u urede Živka Budimira i dva dopredsjednika FBiH

0

Iz Ureda nisu mogli govoriti o detaljima ovih aktivnosti, a kako je ranije potvrđeno u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), radi se o izuzimanju određene dokumentacije u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu. Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH angažirani na izuzimanju određene dokumentacije u zgradi Predsjedništva BiH, potvrdila je policijska službenica SIPA-e Kristina Jozić.

Kazala je da se radi o aktivnostima u okviru akcije kodnog naziva “Patriot”, u vezi s predmetom protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i drugih.

Iz Ureda nisu mogli govoriti o detaljima ovih aktivnosti, a kako je ranije potvrđeno u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), radi se o izuzimanju određene dokumentacije u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Rečeno je da se radi o aktivnostima u okviru akcije kodnog naziva “Patriot”, a u vezi s predmetom protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i drugih, koje se provode po nalogu Suda i Tužiteljstva BiH.

Fena

facebook komentari