Široki Brijeg dobio nove prostorije Hitne pomoći vrijedne 330 000 KM

  0

  Široki Brijeg je danas dobio još jedan vrlo važan infrastrukturni objekt, ovog puta radi se o potpuno novom prostoru hitne medicinske pomoći u sklopu širokobriješkog Doma zdravlja. Hitna pomoć je urađena i opremljena po najboljim eurostandardima i može pružiti vrlo visok stupanj zdravstvene zaštite ovog tipa.

  [dropcap]R[/dropcap]avnatelj Doma zdravlja doktor Mirko Kordić zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da se dođe do jednog ovako važnog objekta za Široki Brijeg pa i šire. Ravnatelj Zavoda za zdravstvo u ŽZH Vilson Crnjac izrazio je veliko zadovoljstvom obavljenim poslom koji je Zavod za zdravstvo na čijem je čelu u ovaj projekt uložilo 250 000 KM.

  hitna_pomoc_siroki_2Načelnik općine Miro Kraljević je u svojem obraćanju također izrazio radost zbog još jednog vrlo važnog objekta uz želje da ipak što manje bude potrebe za interverncijama. Nove prostorije blagoslovio je fra Tomislav Puljić, a vrlo važno je reći da su širokobriješki gospodarstvenici dali veliki doprinos u izgradnji i opremanju ovih novih prostorija Hitne pomoći. Prostorije su svečanim presjecanjem vrpce u rad pustili načelnik Miro Kraljević i premijer Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

  Mirko Kordić i Vilson crnjac
  Mirko Kordić i Vilson Crnjac

  U sklopu Službe hitne medicinske pomoći su: prostor za reanimaciju, liječnička ordinaciju, prostor za kirurgiju, prostor za previjalište i terapiju i soba za odmor (soba za tehničare i medicinske sestre), te potrebna oprema od koje je vrijedno izdvojiti prenosivi ‘monitor vitalnih funkcija’ na kojem se istodobno može vidjeti 12-kanalni EKG, saturacija krvi kisikom, krvni tlak i broj respiracija.

  Hitna pomoć će svakim radnim danom u isto vrijeme moći intervenirati s tri ekipe a vikendom po dvije ekipe osoblja.

  ABC portal/foto jabuka.tv

   

  facebook komentari