Široki Brijeg: Otvorena izložba radova Likovne kolonije ‘fra Mirko Ćosić’

  0

  U organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilište u Mostaru, a u povodu 110. obljetnice rođenja akademskog slikara fra Mirka Ćosića, u Širokom Brijegu je otvorena izložba radova Likovne kolonije ‘fra Mirko Ćosić‘ – Bovisti.

  Izložbu je otvorila veleposlanica Njemačke u BiH Urlike Maria Knotz.

  Školovanje i život fra Mirka Ćosića vezani su za Strasbourg, Munchen, Zagreb i Široki Brijeg, daju nam svojevrsnu poruku – kazala je veleposlanica Urlike Maria Knotz, ističući da je posebno ponosna na dio fra Mirkovog života u Munchenu, njezinom rodnom gradu.

  Nazočnim su se obratili i dekan ALU Široki Brijeg akademski kipar Stjepan Skoko, akademski slikar Antun Boris Švaljek, te širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić.  Uz redovnički poziv, fra Mirko je stizao i slikati. Njegov umjetnički izražaj umnogome su ograničila poznata događanja iz 1945., koja je fra Mirko sasvim slučajno preživio, kao i njegov osmogodišnji  boravak u zatvoru – kazao je ovom prigodom fra Tomislav Puljić.

  Prikazan je i 10-minutni dokumentarni film, snimljen za vrijeme trajanja Likovne kolonija fra Mirko Ćosić, koja je drugu godinu za redom održana u Buhovu, njegovom rodnom mjestu.

   Svečanost otvaranja izložbe s nekoliko glazbenih brojeva upotpunila je ženska vokalna skupina ‘Tibia‘.

  dani-knjige1023

  kamenjar.com

  facebook komentari