Pratite nas

Široki Brijeg: Zabavan, raznolik i kvalitetan filmski sadržaj na MFF-u

Objavljeno

na

Ove godine prijavilo se 240 filmova, od kojih je odabrano 9 dugometražnih i 13 kratkometražnih filmova u natjecateljskoj konkurenciji.

U Širokom Brijegu je održana press konferencija povodom otvaranja 14. Mediteran Film Festivala – festivala dokumentarnog filma koji će ove godine trajati od 26. do 31. kolovoza.

O festivalu, službenom dijelu u konkurenciji, filmovima iz popratnog programa, radionicama te brojnim sadržajima festivala govorili su Tomislav Topić, direktor festivala, Robert Bubalo,producent festivala, Vanja Gavran iz ispred HT Eroneta, novinar i redatelj Zdenko Jurilj, Lucy Eagleson, redateljica i producentica iz San Diega te voditeljica MFF radionice za amatere i Midge Costin, montažerka tona na Hollywodskim filmovima zadnjih 20 godina i voditeljica MFF radionice za profesionalce.

“Festival se u produkcijskom smislu previše ne razlikuje od prethodnih. Po filmovima, mogu reći da je ovo najkvalitetniji Festival do sada. Ove godine dobili smo 240 prijavljenih filmova, od kojih smo odabrali 9 dugometražnih i 13 kratkometražnih filmova u natjecateljskoj konkurenciji. U suradnji sa talijanskim veleposlanstvomu BiH, omogućili smoprikazivanje retrospektive jednog od najvećih filmskih stvaratelja XX. stoljeća, Federica Fellinija”, kazao je direktor Mediteran Film Festivala Tomislav Topić.

Nazočnim predstavnicima medija također se obratio i Robert Bubalo, producent festivala. “Ovogodišnji MFF započeli smo s najvećim filmskim majstorom na Mediteranu Federicom Fellinijem, a završit ćemo ga s uspjelom ekranizacijom kazališne komedije “Kauboji”. Ovo nam odmah pokazuje kako smo i ove godine šaroliki i da se unutar šest dana događa vrlo zabavan, raznolik i kvalitetan filmski sadržaj. Snaga ovogodišnjeg programa leži u činjenici da se kroz pet programa prikazuje oko 35 filmova koji su izabrani u konkurenciji nekoliko stotina kandidata. To samo dokazuje koliko je teško ući na MFF. Zato i jamčimo vrhunski filmski program i odličnu zabavu”.

Na ovogodišnjem MFF-u, koji je počeo jučer retrospektivom Federica Felinia, u službenom dijelu biti će prikazana 22 dokumentarna filma, dok će u programu domaćih autora biti prikazani filmovi ‘U potrazi za očevim grobom’, don Pavla Crnjca, ‘Pacijent’, Zdenka Jurilja i film ‘Napad tsunamija (Snaga rock’n rolla)’, Marija Ćužića.

U kategoriji igranog filma biti će prikazan film redatelja Bobe Jelčića ‘Obrana i zaštita’, dok će službeno zatvaranje filma, u subotu 31. kolovoza, obilježiti bh. premijera igranog filma ‘Kauboji’, redatelja Tomislava Mršića.

VecernjiList

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati