Pratite nas

Sirsko-katolički patrijarh u razgovoru s Papom: Svijet šuti o pokolju kršćana u Mosulu i to je sramotno

Objavljeno

na

mosulPapa je u razgovoru rekao patrijarhu da sa zabrinutošću prati dramu kroz koju prolaze kršćani u iračkom gradu Mosulu

Papa Franjo nazvao je u nedjelju 20. srpnja popodne sirsko-katoličkog patrijarha Ignatiusa Youssefa III. Younana. Papa je u razgovoru prenio patrijarhu da prati izbliza i sa zabrinutošću dramu kroz koju prolaze kršćani u iračkom gradu Mosulu. Prema priopćenju Sirsko-katoličkog patrijarhata, koje prenosi agencija SIR, “razgovor je trajao devet minuta tijekom kojih je patrijarh Younan zahvalio Papi i zamolio ga da intenzivira napore sa svjetskim moćnicima te ih upozna da činjenicom da se u pokrajini Ninive događa masovno čišćenje na temelju vjere”. Patrijarh je šutnju “takozvanog civiliziranog svijeta” nazvao “sramotnom”. Na kraju telefonskog razgovora papa Franjo uputio je apostolski blagoslov čitavom kršćanskom narodu na Istoku, zajamčivši da će uvijek biti prisutan u svojim molitvama za mir i sigurnost”. Nekoliko dana ranije patrijarh je obavijestio svjetsku javnost o požaru u biskupskoj palači koji su podmetnuli islamski ekstremisti ISIL-a (Islamske države Iraka i Levanta).

IKA/Bitno.net

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati