Pratite nas

Komentar

SJETIMO SE HOS-ovaca PAVE I PEJE – PRIJE 25 GODINA JUNAČKI SU POGINULI ZA HRVATSKU!

Objavljeno

na

“Ostala su polomljena krila, a bili su za dom spremni…”

Na današnji dan obilježavamo 25. obljetnicu junačke pogibije dvojice istaknutih HOS-ovaca – Krešimira Pavičića i Peje Breščakovića.

Krešimir Pavičić – Pavo bio je pukovnik HOS-a na dužnosti dozapovjednika HOS-a Hercegovine, a Pejo Breščaković dočasnik na dužnosti zapovjednika izvidničke desetine u satniji HOS-a “Lovac”.

Naši junaci poginuli su u Bosanskoj Posavini 12. rujna 1992. godine, nedaleko od mjesta Korače, na prvoj liniji obrane Bosankog Broda. Petorica hrabrih HOS-ovaca predvođeni pokojnim Pavom, uletjeli su u srbočetničku zasjedu. Pavo je poginuo u borbi prsa o prsa, a Pejo je herojski pokušao izvuči tijelo svog zapovjednika, no nije uspio pa je i sam u tom pokušaju izgubio mladi život… Krešimir Pavičić pokopan je tek nakon 18 godina – zahvaljujući upornosti njegove majke Darinke i providnosti dragoga Boga.

Krešimir Pavičić – Pavo bio je hokejaš Medveščaka, rođen je 1965. godine u Zagrebu, gdje je i proveo svoj život do odlaska na bojište. Pejo Breščaković rođen je 1974. godine u Schwarzahu, u Austriji, a djetinjstvo i mladost proveo je u Vrbanji. Njihovi suborci svjedočili su brojnim junačkim djelima dvojice hrabrih HOS-ovaca…

Počast palim herojima njihovi suborci, prijatelji i obitelj odat će u nedjelju 17. rujna, u krugu Franjevačkog samostana u Samoboru, u kući susreta “Tabor”. Misu zadušnicu za pale hrvatske vitezove predvodit će fra Ivan Matić, a započet će u 11:30.

Pozivamo sve HOS-ovce, drage prijatelje i rodbinu da dostojansteno – u miru i molitvi, obilježimo sjećanje na naše heroje. Okupit ćemo se sat vremena prije svete mise – u 10:30 sati, napisao je Velimir Bujanec na facebook-u

HRVATSKI VITEZOVI KREŠO PAVIČIĆ I PEJO BREŠČAKOVIĆ – S NAMA SU!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: Čestitamo AfD-u na povijesnom uspjehu!

Objavljeno

na

Objavio

NJEMAČKA NIJEMCIMA!

Čestitamo AfD-u na povijesnom uspjehu!

6 milijuna birača na izborima za Savezni parlament dalo je glas Alternativi za Njemačku, a među njima i mnogo Hrvata koji žive u toj velikoj i prijateljskoj zemlji.

Njemačka je napokon krenula pravim putem – 14 posto za AfD je samo početak, ali i dobar putokaz za Hrvatsku.

VIDEO (AfD TV): TVOJA ZEMLJA. TVOJA DOMOVINA. VRATI JE NATRAG!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

STEVO CULEJ: NEKA VIDE DA NAS IMA!

Objavljeno

na

Objavio

Sve prijatelje i ratnike pozivam da lajkom potvrde svoju spremnost kao toga dana. Neka vide da nas ima. Napisao je Stevo Culej uz fotografiju Specijalne policije na Velebitu.

Prisjetimo se kako je bilo tri zime provesti na toj bajkovitoj planini našim specijalcima, nije lako ni ispričati…

U Domovinskom ratu najviše vremena na Velebitu provela je upravo specijalna policija.

facebook komentari

Nastavi čitati