Skandal oko poklonjene LGBT zastave

3

[dropcap color=”#dd3333″ font=”0″]U[/dropcap] javnosti je kao bomba odjeknula vijest da su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i ravnatelj hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc, Oliver Frljić zajedno skinuli sa kazališta LGBT zastavu duginih boja i poklonili je predsjedničkom kandidatu SDP-ea Ivi Josipoviću.

Javnost je burno reagirala i reakcije se još ne stišavaju.

lgbt-zastavaI dok jedni odobravaju taj čin mišlju da je SDP najviše učinio na promociji LGBT zajednice i da je sasvim logično da predsjednički kandidat SDP-ea dobije i ponese tu zastavu, drugi se ne slažu s tim.

-Skandalozno, naprosto skandalozno”- grmio je vidno uzrujani Damir Kajin.- Pa ne može to tako. Za tu zastavu sam ja mobiliziran dok su svi bježali od nje. Sad oni prisvajaju ono što je zajedničko cijeloj ljevici a i ponekom desničaru. To nije stranačka zastava to je zastava svih pedera i lezbi bez obzira na svjetonazor i ideologiju-.

– Sramota, nema druge riječi nego sramota- nevoljno se vajkala Mirela Holly.- Zar smo mi manje dali za tu zastavu. Uvijek sam pozivala na jedinstvo oko te zastave a sad je neki svojataju. Dobro ću razmisliti hoću li dati svojih virtualnih 15% glasova SDP-eu – rezignirano je zaključila Mirela.

Osim verbalnog protesta Mirely Holy je danas ujutro zatražila saborsku stanku zbog kako je rekla sramotnog skidanja LGBT zastave u predizborne svrhe. Zbog istog razloga su se zahtjevom za stankom priključili i ostali.

-Oliver Frljić ravnatelj HNk Rijeke, darovao je LGBT zastavu koja se vijorila na HNK Rijeci Ivi Josipoviću. -Ivo Josipović,- istaknula je zastupnica Holy, -nije smio prihvatiti LGBT zastavu i treba je vratiti tamo gdje pripada. Na HNK Rijeku-.

SDP-ovi zastupnici su pokušavali smiriti povišene tonove. Zastava o kojoj vi govorite daje se i drugima, to je suvenir koji smo već dali Iskoraku i sličnima.

Prava LGBT zastava s HNK Rijeke je u sefu stranke, a ključeve ima isključivo Oliver Frljić.- pokušali su SDP-ovci smiriti strasti.

No zastupnici nisu bili smireni. Iz klupa se galamilo.-Tko ste vi da poklanjate nacionalno blago jednom predsjedničkom kandidatu? Ako ikome, zastava pripada modnom mačku-.

-Ovdje se neki rugaju općim vrijednostima, zastava nije suvenir, -zaključio je Damir Kajin.

Vladimir Šeks je šturo izjavio da je njemu svejedno jer je nakon njemu par vinjaka sve ionako šareno.

Dinko Burić je u burnoj raspravi grmio sa govornice da ako itko zaslužuje tu zastavu onda je to Ivica Račan. -SDP želi reći da su samo oni LGBT, to je ta poruka a to jednostavno nije istina, to je manipulacija. Zar smo mi iz HDSSB-ea manje vrijedni pederi i lezbe. Ja mislim i tvrdim da nismo- zaključio je svoje burno izlaganje Burić kojeg su uz dahtanje i stenjanje zaštitari jedva odvukli sa govornice.

Predsjednički kandidat Ivo Josipović je rekao da se podigla nepotrebna buka oko svega i izjavio da je spornu zastavu ionako predao Sandiju Blagoniću.

Ideja Picaferaj, Tekst složio: Delminium Vulgaris, Asistencija: Otto von Grunt.

izvor: HRHB.info Portal hrvatskih integralista

Odabrala i Priredila: Marta G.

Fonts: Krešimir K.

Dropcap: Krešimir K.

Urednik: Ivona B.

Fotografija: lgbt queer sajt info

Napomena: Satirični tekst. svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna

facebook komentari

  • wolf

    Nemojte je vracat neka je u pedera.
    Otkinite malo krpetine s kraja i za LGBT-Konoplju holy.