SKANDAL U VINKOVCIMA: Sinovi paroha Predraga Azapa slavili dolazak Šešelja: ‘Krv nije voda, stiže vojvoda!’

27

Jedan od njegovih sinova na svom profilu uz sliku četničkog vojvode napisao je; “Vojvoda, kralju, dobrodošao”, a drugi uz sliku na kojoj je ćiriličnim slovima ispisano “Srbija čeka Šešelja” stavio je “prikladan” komentar: “Krv nije voda, stiže vojvoda”.

skandal-vinkovci-600x392Vinkovačkog paroha protojereja Predraga Azapa hrvatska je javnost upoznala preko neugodne i neprijateljske poruke patrijarha Irineja koju je Azap pročitao na božićnoj liturgiji u vinkovačkom hramu. Dio Irinejove božićne poslanice, uopće nije bio u blagdanskom ozračju ljubavi i mira, a glasio je:

“Čestitam Božić braći i sestrama u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Kordunu i Banovini, koji ponovno doživljavaju, kao i prije dvadesetak godina, progone i stradanja zbog svog imena, pisma i jezika”.

Predrag Azap koji je ovu poslanicu pročitao na pravoslavni Božić, bio je žestoko kritiziran od strane braniteljskih i stradalničkih udruga koje su tvrdile da je Srpska pravoslavna crkva litrugiju u Vinkovcima iskoristila za političke optužbe, širenje straha i netolerancije, te da je dio poslanice u duhu Memoranduma SANU.

“Dio poslanice patrijarha Irineja je bio s raznim porukama, odaslanim svugdje gdje Srbi žive, ali puno je bilo ljepših poruka koje su se mogle izdvojiti osim ove koja je uvrijedila braniteljsku populaciju. Ja sam, ipak, bio zadužen samo prenijeti poslanicu”, branio se vinkovački paroh Azap.

Iako je ovaj skandal u međuvremenu zaboravljen, a Predragu Azapu u kršćanskom duhu od strane vinkovačkih Hrvata i oprošten, opet, uoči Božića, dogodio se novi i zaista je pitanje, kako će se ovog puta obraniti Predrag Azap.

Uznemireni Vinkovčani javljaju kako su, ako je suditi po Facebook profilima parohovih sinova, upravo oni veliki obožavatelji četničkog vojvode kojem su na društvenoj mreži poželjeli dobrodošlicu. Jedan od njegovih sinova na svom profilu uz sliku četničkog vojvode napisao je;

“Vojvoda, kralju, dobrodošao”, a drugi uz sliku na kojoj je ćiriličnim slovima ispisano “Srbija čeka Šešelja” stavio je “prikladan” komentar: “Krv nije voda, stiže vojvoda”.

Radi zaštite njihovih identiteta (jedan od sinova je maloljetan) objavljujemo samo djelomične screenshootove sa njihovih profila, iako u Vinkovcima ove njihove objave nisu tajna:

“Ovih dana sam naletio na facebook profile sinova vinkovačkog paroha Predraga Azapa. Šokiralo me kada sam vidio da slave izlazak Šešelja. Sam Azap je svojedobno čitao Irinejevu poslanicu u kojoj je govorio o ugroženosti Srba u Hrvatskoj iako u Vinkovcima nije zabilježen niti jedan etnički incident već 15 -ak godina. I sada njegovi sinovi otvoreno slave Šešelja… Ti dečki otvoreno žele incident, a ispast će da smo mi, Vinkovčani, mrzitelji Srba. I ja kao Hrvat, bijelac, katolik, rođeni Vinkovčanin (stereotip Hrvata) da objavim status kao ovi dečki, u kojem slavim Šešelja, bi bio meta u gradu i svjestan sam toga…

Toj djeci treba netko ukazati da griješe i vrijeđaju jako puno ljudi. To je nužno jer znamo prozivati naše klince kada viču “Za dom spremni, ajmo ajmo ustaše” i druge nepromišljenosti, a sada se licemjerno šuti kada su u pitanju srpski klinci. Ne želim biti etiketiran kao mrzitelj Srba jer sam poprilično liberalan i imam dosta prijatelja srpske nacionalnosti”, samo je jedna od kritika na račun sinova Predraga Azapa koji će, čini se, Vinkovčanima opet morati dati neka pojašnjenja. Ne bude li to učinio, potvrdit će ono što je na Facebook stavio njegov stariji sin. “Krv nije voda, stiže vojvoda”…

I.Babić/dnevno.hr

facebook komentari

 • Agromentum

  Je li taj vinkovački paroh kad djecu odveo na Ovčaru? Vinkovci nisu daleko od tog mjesta.

 • Rockabilly

  Došlo je vrijeme da proti predragu azapu i njegovim sinovima netko “otpevuši” parastos!

  • peppermintt

   postupit po zakonu, prijavit za širenje mržnje, naplatit debelu novčanu kaznu i odredit neka sinovi napišu tematske radove za prosvjetljenje-o četničkim zločinima na Ovčari, Voćinu, Škabrnji , Lovasu, s naglaskom na “maštovitost ” u krvavom počinjenu užasnih zločina.
   A prota neka svako jutro obavi društveno koristan rad pomoć u održavanju gradske čistoće.

   • Rockabilly

    To nije loš prijedlog missy Peppermintt, ali sumnjam u njihov preodgoj.

    • peppermintt

     prave mjere uvik daju rezultat .

     • Rockabilly

      Tome se možemo samo nadati missy Peppermintt.

     • peppermintt

      ništa od samog nadanja nema rockabilly triba bit aktivan, recimo već bi tribala bit npr, face akcija koja bi otvoreno prozvala ove likove za širenje mržnje kojoj bismo i mi dali potporu a onda brojnošću natjerali naše institucije da rade svoj posao

     • Rockabilly

      S tobom se slažem missy Peppermintt i to bi trebalo pokrenuti.

     • peppermintt

      triba se pokrenit medijski, viš kako je ona ekipa mladih napravila super stvar s fotkama Josipovića, to su naši mladi heroji 😉

     • Rockabilly

      S tobom se apsolutno slažem missy Peppermintt! Mi od HRT-a ne možemo ništa
      očekivati jer je pod apsolutnom kontrolom partije. Na svu sreću nemaju monopol
      jer postoji veliki broj nezavisnih televizija i medija.

     • peppermintt

      i nitko im više ni ne viruje, kod nas nitko ne prati više dnevnik HTV 😉

     • Rockabilly

      To je OK. missy Peppermintt. I ja ga odavno ne gledam!

 • peppermintt

  Oće se javit Josipović i reč kako pravoslavni paroh odgaja četničke guje u hrvatskim njedrima ??

  • Rockabilly

   Neće missy Peppermintt, Josipović i prota “pušu u istu tikvu.”

   • peppermintt

    Tako se čini ali Josipović kao odan britanski sluga ne bi se štel mešati niti zapinjati za nered koji mu prave pripadnici srpske nacionalne manjine u RH.

    • Rockabilly

     Kao što je poznato, Josipović sprovodi britansku i velikosrpsku politiku u RH.
     Nadam se i vjerujem da će on i njegova anti-hrvatska, velikosrpska i probritanska
     politika doživjeti slom na predstojećim predjedničkim izborima. O tome ovisi
     opstanak hrvatskog naroda i hrvatske države i mislim da ne pretjerujem.
     Vjerujem da će se stoga hrvatski birači pokazati odgovornima i da će Josipovićeva anti-hrvatska politika biti poražena za sva vremena.

     • peppermintt

      hoće li rockabilly? prepoznaje li hrvatski narod zapravo uopće važnost masovnog izlaska na izbore ?

     • Rockabilly

      Ja vjerujem da ipak prepoznaje ali treba raditi i na političkoj edukaciji hrvatskog
      naroda. To mora biti obveza svih hrvatskih državotvornih stranaka, organizacija,
      braniteljskih udruga. Ovi izbori imaju ogromnu važnost kao i 1990. godine.

      Hrvatska politička i državotvorna opcija mora pobijediti!

     • peppermintt

      svaki izbori imaju jednaku važnost rockabilly kad to baem tako shvatimo bit će to veliki korak naprid 🙂

     • Rockabilly

      Točno missy Peppermintt!

     • Slažem se u potpunosti Rockabilly!

     • Prepoznaje, ali ga mantaju razni mediji, pa tako i dnevno.hr, koji naizgled glumi desni portal, a u biti je teška podvala. Josipovićevi igrači! Hrvatski narod je suočen s ogromnom ‘mašinerijom’ i prefiganim Ivom Y. Ne će biti lako, ali Ivu treba smjeniti!

 • EMINƎM

  Bože sačuvaj da su napisali latinicom, kamo sreće da se latinicom više nikada ne služe

  • peppermintt

   zaigrala se deca ta će nejač naša 😛 :))

   • EMINƎM

    samo da ta igrarija ne završi na zliću

    • peppermintt

     sitim se ona dva dečka što iz zakla onaj srbin …uff

     • EMINƎM

      žalosno