Skupina “homoseksualaca”, na čelu s Frljićem, napravili cirkus od Dana neovisnosti!

12

Sramno da sramnije ne može biti

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) ogorčena je marginaliziranjem, falsificiranjem i izvrgavanjem ruglu 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske od strane vodstva Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, koje vodi najblaže rečeno kontraverzni Oliver Frljić. Naime, na zgradi ovog kazališta ovo je “kulturno” društvo u povodu jednog od najvećih hrvatskih blagdana, koji se poistovjećuje uz stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države te uz desetine tisuća poginulih i stradalih hrvatskih branitelja, na pročelju zgrade istaknula natpis: “Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka”, uz zastavu duginih boja koja se tradicionalno veže uz LGBT zajednicu.

Sramnije da sramnije ne može biti.

Novo vodstvo riječkog kazališta ovaj je čin objasnila na način da time podržavaju LGBT manjinu, koja je neprestano izložena diskriminaciji te da joj se sustavno oduzimaju prava. Također su naglasili da ovom simboličnom gestom preimenovanja žele postići i to da ovo kazalište postane okupljanje svih građana, bez obzira na društveni status, nacionalnu pripadnost, obrazovanje, dob, vjeru, rodne i seksualne identitete. Uz sve to u svom priopćenju dodali su i ovo: “Hrvatsko LGBT kazalište svim građanima čestita Dan neovisnosti”.

Kao prvo, Frljić i kompanija lažu i izmišljaju da je dosad bilo “zabranjeno” bilo kome, a poglavito pripadnicima LGBT zajednice u koju pripada i ovaj redatelj, koji je na žalost najpoznatiji po tome da je bio dečko Danijele Trbović, dolaziti na predstave u ovaj teatar, tim prije što se nikada nitko nije na ulazu trebao “legitimirati” ni po društvenom statusu, nacionalnoj pripadnosti, obrazovanju, dobu, vjeri, a najmanje po seksualnom identitetu. Jer da jeste, Frljiću kao navodnom homoseksuacu teško da bi dopustili da radi što hoće, a najmanje da kao takav tijekom svih proteklih godina vrijeđa i omalovažava stradalnike hrvatskog Domovinskoga rata. Naime, samo s riječkog područja u Domovinskome ratu je poginulo oko 230 hrvatskih branitelja, dok ih je više od tisuću teže ili lakše ranjeno. Zar su svi ti ljudi zaslužili da im se na ovakav način “čestita” Dan neovisnosti?

S druge pak strane, nije riječ o privatnoj kulturnoj instituciji jednog marginalnog i bezveznog Frljića. Kad će on i ta skupina oko njega sami plaćati troškove, neka rade što ih je volja, ali s novcima državnih obveznika ne mogu blatiti one kojih ih na žalost i plaćaju.

Također nije istina, a to se često ponavlja, da je LGBT manjina neprestano izložena diskriminaciji. I tu su razni frljići preokrenuli stvari. Istina je da LGBT manjina ima iznimnu podršku državnih institucija (primjer je i HNK u Rijeci), jednog velikog broja istaknutih političara, ali i policijskih i inih organa koji ih štite bolje nego su štitili nas kad smo odlazili na prve crte obrane.

Tražimo da se Ministarstvo kulture, Grad Rijeka, ali i drugi kojih se to tiče, ograde od ovog nepromišljenog i neciviliziranog čina, da Frljić i njegova skupina “homoseksualaca” sami plate troškove ovog cirkusa, da se intendanta smijeni s dužnosti, te da se ispričaju svim građanima Republike Hrvatske, a osobito hrvatskim braniteljima što su ih još jednom ponizili i bacili u blato, na njihovoj dan – Dan neovisnosti.

Mladen Pavković

kamenjar.com

facebook komentari

 • peppermintt

  prave cirkus od svega nemaju mjere ni u čemu. Umjesto da u miru žive svoje živote ka i drugi svit…

  evo prigodan vic- elem Mujo i Suljo raspravljaju ima li ili nema pedera u BiH.
  Mujo veli ima Suljo veli nema,
  i pita Mujo Sulju a bi li ti Suljo da ja tebe…dat ću ti 1000 km,
  a bježi tamo hamalu jedan odgovara Suljo,
  Mujo ne odustaje i pita bi li ti za 10.000 km opet Suljo govori bježi tamo,
  al ne odustaje Mujo pa pita a bi li ti Suljo za milion km,
  eee sad se Suljo zamisli konta milion je milon i misli se misli..
  a Mujo veli eee Suljo moj ima pedera al nema para…

 • Stinatvrda Cro

  Da i prije nije postojalo kretena – evo od ove “akcije” bi se svakako zabilježio njihov nastanak.

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

  • peppermintt

   men;se sve više čini stina, komunista i pedera ne more nestat 😀 :))

   • Stinatvrda Cro

    Je, meni još uvijek između jednih i drugih nije uspjelo pronaći neku razliku. Što sam shvatio da i jedni i drugi spadaju u posebna odlagališta.

    ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • Umjesto Hrvatske Zastave, vijori se pederska! Svašta! Sramota! I poslije ovoga netko će otići u kazalište?

 • sui

  Jesu li s ovom provokacijom suglasni svi koji rade u tom kazalistu?!
  Svi podrzavaju Frljica…?!

  • peppermintt

   nitko se nije, čini se, oglasio suprotno…

   • sui

    U Pakracu vladika niski specijalac,…ovo u Rijeci…..gdje nas je Beli orao doveo….sramotno!

    • peppermintt

     a u nas ovdi dođe i ode posjetit kako ide obnova Pravoslavne saborne crkve koju obnavljaju iz naših para da može vladika bolje srbovat o srpskom Mostaru, a Franjevačku crkvu koju su srušili Srbi a obnavljaju vjernici ni ne pogleda.